ЄС - найбільший власник облігацій США

  1. Корисні новини:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Найбільшою кількістю американських облігацій має Японія Найбільшою кількістю американських облігацій має Японія. Але саме країни ЄС в сукупності можна назвати найбільшим утримувачем держпаперів США.

У листопаді минулого року ЄС вклала в американські облігації 1242 млрд дол. При цьому, ЄС залишається єдиним серед великих власників, що збільшило обсяг вкладів. Японія і Китай, навпаки, зменшили суми.

У лютому минулого року ЄС вже був визнаний найбільшим утримувачем паперів США. З боку Китаю розмір вкладів склав 1252 млрд дол., І вже в листопаді вона зменшилася на 16% (на 1049 млрд). Якщо така тенденція триватиме, темпи розпродажі в єврозоні можуть перевищити китайські показники.

У всьому світі від державних паперів США намагаються позбуватися, але деякі країни продовжують купувати їх. Всіма зарубіжними власниками в листопаді було продано облігацій США на суму 70,8 млрд дол., В результаті обща сума вкладень склала 3,771 трлн дол. У минулому році сума була більшою - 4117 трлн.

Вклади Великобританії, Ірландії і Люксембургу - це в сукупності 57% всіх вкладів ЄС в американські держфондів. Ірландія - третя в списку за обсягом вкладень, якщо порівнювати показники в окремих державах. Кайманові острови - такі. Примітно, що серед усіх цих держав тільки Великобританія може похвалитися великою економікою.

У листопаді світові центробанки масово розпродавали американські облігації. Найбільше продажів зробив Китай - всього 66,4% млрд дол. Уже протягом півроку держава розпродає трежеріс. Тоді ж було зареєстровано максимальну кількість продажів, починаючи з кінця 2011 р Чотири місяці поспіль продавала американські облігації і Японія - загальною вартістю 23 млрд дол.

Корисні новини:

джерело: ЄС - найбільший власник облігацій США

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online