Ясла - тільки для пільговиків: в дитсадках Єкатеринбурга не знайшлося місць для 14 тисяч малюків

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Самі везучі отримають путівки в найближчий до будинку садок

Більшість дітей ясельного віку в Єкатеринбурзі поки не можуть розраховувати на путівки в дошкільні установи. Як повідомили в департаменті освіти міста, для дітей від двох до трьох років в цьому році буде відкрито 4,5 тисячі місць. У той час як всього малюків цієї вікової групи в черзі понад 18 тисяч.

Ясельні місця дістануться переважно пільговикам - дітям військовослужбовців, працівників МВС, дітям-інвалідам та іншим категоріям.

- Як тільки з'являться федеральні, регіональні програми по ясельних груп, ми до цієї роботи приєднаємося. У Єкатеринбурзі місць знадобиться багато, - розповіла начальник департаменту Катерина Сибірцева. - Це величезна робота, вимоги до організації груп дітей до трьох років зовсім інші: інші нормативи по площах, щодо забезпечення кадрами. Ясельні групи можуть бути розташовані тільки на перших поверхах.

Однак, зазначила вона, вже зараз в деяких районах Єкатеринбурга ситуація з яслами краще. Наприклад, в Орджонікідзевському районі місць для малюків ясельного віку більше і в них потрапляють не тільки пільговики.

- Демографічно через кілька років буде менше дітей старшого віку, і з'явиться можливість відкривати групи з двох до трьох років, - спрогнозували в департаменті.

Формування списків дітей, які в цьому році отримають путівки в дитячі садки, вже почалося. Основне розподіл місць пройде в травні, після чого списки оприлюднять районні управління освіти. У цьому році для дітей трьох-чотирьох років буде надано 13,2 тисячі місць. Всього буде укомплектовано 20,5 тисячі місць для дошкільнят (до семи років).

- В цьому році додатково буде введено 400 нових місць - це за рахунок нового садка в Академічному і ще одного раніше перепрофільованого садка. До середини травня всі заявники отримають сповіщення про місця в садках у віковій групі від трьох до семи років, - розповіла глава департаменту освіти Єкатеринбурга Катерина Сибірцева.

Вона зазначила, що в багатьох районах є проблема із земельними ділянками під садки через щільну забудову. Складна ситуація із забезпеченням місць в дитячих садах спостерігається в Академічному і в центрі Єкатеринбурга, а також на ботаніці.

В цілому, зазначає Катерина Сибірцева, по місту діти від трьох до семи років забезпечені місцями в дитячих садах.

Дітей, які отримають путівки в травні, треба зарахувати до 1 липня. І ходити в садочки вони будуть з 1 вересня.

Як і в минулі роки, система розподіляє місця автоматично. З урахуванням номера черги спочатку розглядаються місця в найближчих до місця прописки дитини установах, потім - подалі і так далі. Як правило, в середині травня, коли батьки отримують інформацію про путівку, виникають питання про незручних садках. Кому-то випадають місця в установах далеко від будинку.


У цьому випадку батьки можуть написати заяву про зміну дитячого садка або запустити процедуру перекладу. Інструкцію, як це зробити, дивіться тут .

Текст: Анастасія РОВНУШКІНА
Фото: Артем Устюжаніна / E1.RU

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online