Як побудувати будинок з піноблоків своїми руками

  1. Як копати фундамент під будинок з піноблоків?
  2. Металевий каркас майбутнього фундаменту і для чого він потрібен?
  3. Опалубка і заливка фундаменту під будинок
  4. Укладання рядів піноблоку і збивання дерев'яних перекриттів
  5. Обкладаємо стіни будинку з піноблоків цеглою
  6. І наостанок ... трохи



Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Доброго дня! Сьогодні я хотів би поговорити про те, як побудувати будинок з піноблоків своїми руками. Для цього я підготував для вас кілька фотографій, так би мовити невеликий фотозвіт по виконану роботу, а також забезпечив все це справа моїми коментарями. Нагадаю вам, що в минулій статті, ми говорили про те, як побудувати лазню .

Приступимо ...

Отже, перед нами стоїть завдання побудувати будинок 10 на 12, і потім облицювати його цеглою. Скажу з приводу ціни. Все це справа коштувало нам близько 47 тисяч доларів, ну це разом з вартістю ділянки (ціна була до кризи 2015-2016 року). Про вартість заміських ділянок взагалі може йти окрема розмова, тому що, припустимо, ділянку в Московській області, як ви розумієте, це одна ціна, а, скажімо, в Ярославській зовсім інша.

Що являв собою ділянку який ми отримали? Просто бездонне поле і невеличкий струмок збоку. Ніяких видів! Тому хвалитися мені нічим (а зазвичай я люблю хвалитися). До речі кажучи, цей струмок виливається з якоїсь труби за 800 м. До моєї ділянки. Джерело? Він йде від пасіки з березами і липам і аж до нашого ділянки.

Спершу ми виміряли місце з різних ракурсів і почали копати траншеї під фундамент нашого будинку. Причому, з одного боку ділянки навіть був невеликий горб. Тому, спочатку ми думали, що вдома краще буде стояти близько 40-50 метрів від бугра, а потім забили і почали копати траншеї недалеко від нього. Зрештою що може трапитися? Зсув?

Як копати фундамент під будинок з піноблоків?


Для початку, натягнути побоку тасьми (ширина між ними 30 см.) І зробити перші зарубки землі. Особисто у нас грунт, в принципі, був хороший, навіть шкода його було кудись просто так вивозити. Ми думали, що потім він все-таки куди-небудь знадобиться. Отже, за 2 тижні ми зуміли роздовбати нарешті таки землю і викопати так як треба. Глибина траншеї вийшла трохи більше 1-го метра. Я думаю, що такої глибини досить. Хоча, знову ж таки, краще всього орієнтуватися на глибину промерзання в конкретному районі Росії. Глибина промерзання коливається від 30-50 сантиметрів аж до 1,5-1,7 м. В середньому. У тому прикладі, який описувався в статті про те, як побудувати будинок з бруса своїми руками хлопці копали приблизно на цю ж глибину.

Дивіться, що ми натворили всередині траншей. Купили 2-ва камаза з піском і щебінь і зробили подушку. Спочатку ми сипали близько 30 см. Піску, а потім все це справа на 30 см. Засипали щебінь. Так буде краще. Якщо ви вже будували будинок , То швидше за все ви знаєте, що подушка має колосальне значення.

Металевий каркас майбутнього фундаменту і для чого він потрібен?


Тепер, справа дійшла до складання каркаса з арматури. Арматура повинна бути між собою пов'язана дуже добре. Якщо не знаєте як в'язати, раджу подивитися якісь відео з цього приводу. На аби як робити не варто. Нагадаю, що якість фундаменту залежить від 4-х складових: глибина траншеї, наявність "подушки", якість цементу і якість в'язки арматури. Я кілька разів спостерігав за тим, що люди не роблю арматурної обв'язки для фундаменту. Це, звичайно, не критично, але все ж погано. Її завжди треба робити. Тільки якщо ви не купуєте окремо бетонні блоки під укладку в траншеї.

Опалубка і заливка фундаменту під будинок


Тепер опалубка. Дивіться за тим, що б дошки були також хороші збиті, а також були відносно рівні. У нас в одному місця дошки розійшлися, тому фундамент вийшов нерівний з одного боку близько 2-х м. В довжину. Слідкуйте за цим завжди. Скріплюємо дошки як по довжині, так і поперек невеликими дощечками. Тут нічого складного немає. Намагайтеся стежити за тим, що б дошки йшли більш-менш паралельно один одному.

Так, далі ми починаємо вже заливати наш майбутній фундамент. Розчин ми робили міцний 1 до 3. Тобто 1 відро цементу марки М500 на 3 відра піску + невеликий щебенек. Правда, не забудьте до того, як будете заливати фундамент, пролити подушку трохи рідким розчином. Розчин для "проливки" повинен бути звичайно без щебінь.

Ось такий от фундамент у нас в результаті вийшов. Маленький? Висота нашого фундаменту близько 30 см, а ширина цілих 60 см. Пишу "цілих", тому що мої друзі робили фундамент шириною 30 см. :)

Тепер наш фундамент вже готовий і треба піти на перекур! Перекур триватиме 7 днів. Ну або 10, кому як хочеться. Фундамент повинен обов'язково відстоятися. Я знаю, що деякі чекають близько 1 місяця і навіть цілий сезон. Ми такого робити не стали. Тепер з приводу піноблоків. Марка куплених піноблоків у нас була D800. Дуже хороша і працювати нам з нею сподобалося.

Укладання рядів піноблоку і збивання дерев'яних перекриттів


Наша стіна з однієї зі сторін будинку. Ми щодня закладали 2-3 ряди піноблоку. До речі я зовсім забув сказати, що в фундаменті ми робили отвори для провітрювання. На фотографії їх можна помітити в самому низу з правого боку (видно? Нє?). Діаметр невеликий, близько 15 см. Отвори повинні бути в обов'язковому порядку, інакше конденсат.

Якщо все робити в темпі, то на все про все піде ще близько 7 днів. У нас пішло якраз саме стільки часу. Що стосується витрат матеріалів - у нас пішло близько 43 кубів піноблоку і 34 мішки цементу. Кількість дощок під опалубку я не вважав, точніше вважав, але, дружина, блін, втратила лист перед написанням статті. Ось їй богу!

Тепер прийшов час зводити дерев'яні перекриття над нашою кладкою. Балки куплені на будівельному ринку, привезені і відразу ж поставлені на місце протягом 2-х днів. Вони були вже відносно сухими, тому ми на цей рахунок не особливо хвилювалися.

Далі, ми зробили обв'язку стельових балок дошкою 30 мм. Теж нічого важкого в цьому немає. Закуповуєте дошки, напілівать за розміром, лізете на верх і починаєте все це прибивати. Не звертайте уваги на щілини. Їх не уникнути на цьому етапі.

Після чого, нашим завданням було зробити горище. Монтували його на вулиці, а потім по частинах збирали на даху нашого будинку з піноблоку. Не забуваємо, що робимо ми все своїми руками, тому подекуди були осічки. Потім довелося дещо з горищних дощок перебивати вже нагорі. Але це не страшно.

А це вид нагорі. Крокви нашої даху. Тут не дуже добре видно як вони між собою збиті, проте в деякій мірі ви можете дещо помітити. Збивання класична, нічого нового тут немає.

Ось це теж вид крокв. Тільки вже з іншого боку і трохи взято лівіше ближче до краю даху. А на іншій картинці я Похеля показати металевий профіль, який ми купили для того, щоб настилати на дах нашого будинку з піноблоку. Купили метал безбарвний. Нам так захотілося.

Ось так виглядає дах вже покрита нашим оцинкованим профнастилом. Покрили дах всього за 4 дні в 4 руки. Швидко та якісно. В принципі я на це і розраховував. Дивіться фото.

Обкладаємо стіни будинку з піноблоків цеглою


А ось тут нам привезли трохи цегли для облицювання стін з піноблоку цеглою. Всього близько 5.5 тисяч цеглин. Нам цього вистачило сповна.

Далі, ми почали обкладати наш будинок цеглою. Як я вже говорив, це необхідно, по-перше для тепла, а по-друге це просто естетично. Я думаю виглядає непогано. Можна взяти кремовим цегла, але тоді треба буде стелити профнастил на дах йому в колір, по-іншому буде виглядати не дуже красиво.

І наостанок ... трохи


А ось тут ми встановили першу металеві двері.

Ну ось в приниципе і все, що я хотів вам показати. Всього за 1 сезон ми купили ділянку і збудували цілий будинок. До слова сказати, я думаю, що обробка пластиковими панелями внутрішніх стін будинку також не завадить. Дякую всім і вдалого будівництва! В кінці статті є невелике відео в тему!


Прочитайте додатково до цієї теми:
1. Баня своїми руками
2. Як побудувати будинок з бруса
3. Альтанка своїми руками
4. Оздоблення стін пластиковими панелями
5. Як різати підлоговий плінтус
6. Шафа купе своїми руками
Як копати фундамент під будинок з піноблоків?
Металевий каркас майбутнього фундаменту і для чого він потрібен?
Що являв собою ділянку який ми отримали?
Джерело?
Зрештою що може трапитися?
Зсув?
Як копати фундамент під будинок з піноблоків?
Металевий каркас майбутнього фундаменту і для чого він потрібен?
Маленький?
Видно?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online