База ОПС йде під дах

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Вулична торгівля на популярній базі переїде в павільйони

Вулична торгівля на популярній базі переїде в павільйони

Найголовніше: на місці імпровізованих дерев'яно-картонних прилавків під відкритим небом з'являються красиві криті павільйони з сучасних конструкцій.

На шляху до цивілізації

Ще недавно торгові ряди бази дуже скидалися на вуличний східний базар. Погіршував антисанітарію нескінченний потік автомобілів, що проїжджали буквально в метрі від розкладеної на прилавках продукції, в тому числі м'ясної, рибної, овочевий. Можна довго перераховувати перелік захворювань, які можна отримати при тривалому контакті з токсичними речовинами і канцерогенами, що містяться у вихлопних газах. Вся ця таблиця Менделєєва щодня контактувала як з продавцями, так і з їх товаром.

- Приватні підприємці тільки орендують у нас площі і нам не підкоряються, - підкреслює директор бази ОПС Михайло Баранов. - Проте наше керівництво - рада Амурського обласного споживчого союзу - прийняло рішення про те, що пора переходити від дикої вуличної торгівлі до цивілізованої. Ніяких розпоряджень від контролюючих органів нам не надходило - це чисто ініціатива облспоживспілки. Ми самі зрозуміли, що так далі торгувати на нашій території не можна.

Уявляєте: влітку стоїть спека за 30 градусів і все, що може танути за день, тане. На ніч продукти заносять в холодильник, а завтра все по новій. А м'ясо і риба навіть після двох відтавань і заморозок - це вже не зовсім м'ясо і риба. Крім того, через ці винесених на вулицю прилавків з лавок і ящиків було не пройти і не проїхати.

Спочатку це рішення орендарі зустріли майже в багнети, адже благі наміри повинні були втілюватися в життя за їх, в основному, рахунок. А майбутні витрати по переходу на рейки цивілізованої торгівлі вимірювалися в сотнях тисяч рублів.

Майже всі приватні підприємці зайняли вичікувальну позицію. Хоча рішення про перенесення торгових точок з вулиці під дах було прийнято ще влітку минулого року, станом на 1 травня 2011-го на території бази з'явилося всього п'ять павільйонів.

Масова реконструкція торгових точок почалася лише в середині літа, коли їх господарі остаточно переконалися в тому, що керівництво АОПС від свого рішення не відступиться. Важливо, що не бажають підкорятися світило розірвання договору про оренду. Втрачати прибуткове місце, куди входить база ОПС, природно, нікому не хотілося.

- Я витратив на реконструкцію близько 100 тисяч рублів, - каже приватний підприємець Віктор Либин. - Щодо мало, тому що у мене самобуд і площа всього 23 квадратних метра. Ті, хто має великі площі і зверталися до послуг будівельних фірм, заплатили в рази більше. Чув, чийсь павільйон потягнув майже на мільйон. Багато позалезалі в борги, а я обійшовся малою кров'ю: звільнив продавщицю і сам став за прилавок. Незважаючи на все це, я згоден, що пора наводити порядок в торгівлі. Згадайте, в яких пекельних умовах працювали продавці взимку. Тому часто простуджувалися і хворіли. А скільки часу забирала щоденна заноскі товарів в контейнери після закінчення робочого дня, виноска і розкладка їх по прилавках на наступний ранок? ..

На сьогоднішній день під дах перейшли трохи більше половини приватних підприємців. Решта повинні зробити це до осені наступного року. У числі отримали відстрочку таджик Мірзо Хусейнов, якого постійні клієнти переінакшили в Максима.

- В Благовєщенськ я приїхав два роки тому, - розповів про себе Мірзо-Максим. - Справи йдуть не дуже добре і не дуже погано - слава Богу, нормально. Раз треба будувати павільйон, будемо будувати. І гроші знайдемо, раз треба.
До речі, частина витрат по реалізації грандіозного проекту взяли на себе і власники бази: орендна плата не буде підвищуватися протягом трьох років з дня закінчення будівництва.

База ОПС, розташована на перетнути ванні вулиць Калініна і Тінистій, сьогодні є, мабуть, найбільшим підприємством міста. 500 приватних підприємців і фірм ведуть тут торгівлю оптом, дрібним оптом і в роздріб. Загальна кількість працюючих перевищує 2000 осіб.

Тут завжди багато покупців. Народ притягують сюди низькі ціни, по крайней мере, вони помітно нижче, ніж в магазинах міста, і навіть в супермаркетах багато дорожче. Пояснення цього просте - торгівля йде без посередників.

- Постійно купую тут продукти, - ділиться пенсіонер Євген Іванович. - На базі все дешевше, особливо сир, цукор, овочі, фрукти, олія. Взяти, наприклад, цукор. У ближньому до нас магазині він коштує 48 рублів, на базі - 40. Якщо купити дрібним оптом (п'ятикілограмову упаковку), то кілограм обійдеться вже в 36 рублів. Відчуваєте різницю? Перехід на павільйонний торгівлю тільки схвалюю. Давно треба було це зробити. І нам приємно, і продавцям краще працювати.

цифра

500 підприємців і фірм ведуть на базі ОПС торгівлю оптом і в роздріб.


А скільки часу забирала щоденна заноскі товарів в контейнери після закінчення робочого дня, виноска і розкладка їх по прилавках на наступний ранок?
Відчуваєте різницю?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online