У Мюнхені орудують квартирні шахраї

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Дата публікації: 24 серпня 2018 о 16:51

Переглядів: 2067

Столиця Баварії низменно потрапляє в рейтинги найдорожчого житла в Німеччині. До того ж йдеться як про покупку, так і про оренду. Через особливо активних туристів місцеві домовласники навіть навмисне роздувають ціни: раз люди платять, чому б і не вимагати?

На тлі цього економні пропозиції в плані знімних квартир здаються рідкісної «родзинкою», яку гріх не з'їсти. Іноді трапляються справді вигідні варіанти - наприклад квартири від підприємства (почитати про незвичайну послугу можна тут ) Або житлоплощу в передмісті (як її шукати, ми розповідали тут ).

Але останнім часом в Мюнхені активізувалися квартирні аферисти. Як повідомляє міське управління поліції, шахраї пропонують нібито бюджетне житло під з'їм, в результаті чого люди позбавляються набагато більших сум, ніж планували. По місту вже було зафіксовано кілька таких випадків.

Обманщики працюють через Інтернет - так потім легше замести сліди. Якийсь користувач під виглядом господаря квартири вивішує оголошення про здачу квартири в центрі Мюнхена за дуже вигідною ціною. Це, наприклад, може бути чотирикімнатний пентхаус з видом на історичний центр. За таку розкіш виставлені казкові розцінки - 1250 євро на місяць без урахування комунальних послуг (Kaltmiete).

Складнощі починаються в той момент, коли захоплений шукач житла вирішує подивитися квартиру. Тут же з'ясовується, що власник в даний момент знаходиться за кордоном (як правило, недалеко, наприклад, в Данії або у Франції) і показати житло не зможе. Вірніше, так просто показати не зможе, а якщо ви оплатите два місяці оренди наперед - він відразу знайде час для того, щоб приїхати до вас з ключами.

Про небезпеку таких пропозицій попереджають і поліція, і експерти з нерухомості. Так, якщо проаналізувати ринок житла в Мюнхені, стане очевидно, що чотирикімнатну квартиру в центрі за тисячу не знімеш ніяк. У таку суму можна укластися, знімаючи двокімнатну і то ближче до околиці (в центрі розцінки на таку житлоплощу будуть варіюватися в районі 1800-1900 євро).

На наступний момент звертає увагу Аня Франц (Anja Franz), представник Асоціації квартиронаймачів Мюнхена (Mieterverein München) в коментарі виданню Bild. Якщо ви переводите гроші на карту незнайомій людині, повернути потім їх буде дуже складно, навіть якщо ви звернетеся в суд. Тому що такого роду переклади проходять без попередньо підписаних договорів - виключно за домовленістю через месенджер. Відповідач наполягатиме на тому, що ви здійснили переклад за власним бажанням і ініціативи (власне, майже так воно і виходить). І довести факт обману ви просто не зможете.

Як розпізнати квартирного шахрая

  • Зверніть увагу на те, як написано оголошення - шахрая зазвичай видає поганий німецьку мову. Правда, тут є застереження, що ви як потенційний орендар також повинні володіти німецькою. Ну що ж, хочете люксовий житло задарма - консультуйтеся ще й з перекладачем.
  • У фейковий оголошеннях як правило не вказано точну адресу - обов'язково буде упущений номер під'їзду або квартири. На прохання вказати точну адресу вам, швидше за все дадуть відповідь ухильно - це повинно вас насторожити.
  • Ще один підозрілий момент - вас не просять пред'явити жодних документів. Точно так же уявний наймодавець не покаже нічого і вам, і не запропонує ознайомитися з договором оренди.

Foto: shutterstock.com

Читайте також:

25 травня 2019 РІ 19:11

10 травня 2019 РІ 16:04

7 квітня 2019 РІ 16:58

3 квітня 2019 РІ 15:20

Через особливо активних туристів місцеві домовласники навіть навмисне роздувають ціни: раз люди платять, чому б і не вимагати?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online