МОЗ презентує законопроект про заборону продажу алкоголю особам до 21 року в найближчі місяці

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

806 переглядів

Законопроект про заборону продажу алкоголю громадянам віці до 21 років буде представлений на громадське обговорення в найближчі кілька місяців, повідомив журналістам заступник міністра охорони здоров'я Олег Салагаєв, пише ТАСС .

«Якщо говорити, у якій стадії зараз знаходиться ініціатива (щодо заборони продажу алкоголю до 21 року), вона знаходиться в стадії експертного обговорення і опрацювання. Ми розраховуємо, що в межах декількох місяців ми зможемо представити відповідний текст законопроекту для обговорення », - сказав Салагаєв, відповідаючи на питання, в якій стадії знаходиться розробка законопроекту про заборону продажу алкоголю особам до 21 року.

Заступник міністра додав, що пропозиція про підвищення віку, з якого дозволяється купувати алкоголь, доцільна.

«Загалом-то це не випадково, оскільки в цей період - сьогодні ми знаємо достовірно - людина найбільш вразливий з точки зору формування стереотипу ризикованої поведінки в майбутньому. В плюс до всього підвищення цього віку показує, що цілий ряд негативних соціальних наслідків споживання алкоголю знижується. Так, наприклад, підвищення віку призводило до зниження числа дорожньо-транспортних пригод за участю молодих людей, тому що в цей період часто ДТП відбуваються за участю молоді, яка перебуває в стані алкогольного сп'яніння », - зазначив Салагаєв.

Раніше повідомлялося про те, що Міністерство охорони здоров'я виступає проти продажу алкоголю в інтернеті .

Крім того, МОЗ може внести зміни в держреєстрацію ліків.

Retail.ru

Поділитися публікацією: Джерело: ТАСС Підписуйтесь на наш канал в Telegram і Яндекс.Дзен , Щоб першим бути в курсі головних новин Retail.ru.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online