Все про аліменти

  1. Як подати на аліменти
  2. Розмір аліментів
  3. Тверда сума аліментів
  4. зменшення аліментів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Вам необхідно вирішити питання з аліментами? Ви не знаєте, яким має бути їх розмір або у Вас є інші питання по аліментах?

Якщо Ви хочете заощадити свої нерви і свого часу і оформити всі згідно з буквою закону якомога швидше. Радимо Вам звернутися за допомогою до тлумачного юристу.

Безумовно, Ви самі можете через суд стягнути аліменти, однак це автоматично займе все Ваше вільний час зайняти і спричинить додаткові витрати.

Вам необхідно вирішити питання з аліментами

Адвокат по сімейних справах Вербовская Катерина

Наші сімейні адвокати за розумну плату допоможуть Вам скласти і оформити всі необхідні юридичні документи, передадуть їх у відповідні органи або суд, виступлять в суді, проконтролюють надходження аліментов.Подавать чи на аліменти? аліменти - грошові кошти на утримання, які в передбачених Законом випадках одні члени сім'ї повинні сплачувати на користь інших.

Хто і кому платить?

Сімейний кодекс РФ закріпив аліментні зобов'язання щодо певних осіб. За загальним правилом:

  • Батьки зобов'язані утримувати непрацездатних дітей;
  • Повнолітні діти зобов'язані утримувати своїх непрацездатних батьків;
  • Подружжя утримувати непрацездатних подружжя;
  • Закріплені обов'язки інших членів сім'ї по взаємному утриманню, в тому числі братів і сестер, онуків, бабусь і дідусів, вихованців і вихователів, пасинків і падчерок, вітчимів і мачуха.

Крім того, із загального правила є винятки, які передбачені в статтях сімейного Кодексу.
Виходить, в разі якщо Ви маєте право на отримання аліментів і потребуєте них або надаєте інтереси члена сім'ї, що потребує грошових виплатах на утриманні. Платник відмовляється укладати угоду про сплату аліментів і не платить?

Те Вам необхідно судову ухвалу про стягнення аліментів. Вихід один - подати в суд позовну заяву про сплату аліментів.
Подача на аліменти - це перший крок для того, щоб отримати аліменти. Повірте, реально отримати аліменти на руки самостійно - це клопітка справа.

Способи зменшення розмірів аліментів

Сьогодні Ви без проблем здатні завантажити «зразок аліментів» і скласти відповідно до нього позовну про стягнення аліментів до суду. Для ознайомлення з правилами складання та подання позовної про стягнення аліментів необхідно ознайомитися зі статтями Сімейного та Цивільно-процесуального кодексів.

А в разі, якщо виникнуть питання або складності при складанні заяви на аліменти - звернутися за допомогою до нашого адвоката. Не соромтеся підстрахуватися, адже грамотне позовну - це запорука успіху. Радимо складене Вами заяву в суд про стягнення аліментів показати юристу, для того, щоб не тягнути з вирішенням питання про сплату аліментів.
Ви також можете при бажанні повністю доручити адвокату стягнення аліментів.
У цьому випадку на плечі адвоката лягати складання позовної про стягнення аліментів. При цьому, ми гарантуємо, що всі фактичні обставини та юридичні факти чітко відіб'ють причини, що засвідчують підстави та запит про виплату аліментів і переконують суд стягнути аліменти в необхідної позовної оцінці. Повний пакет доданих до заяви документів оформляє адвокат.

Необхідний і достатній перелік залежить від конкретних нюансів вашої справи, а саме вже від виду аліментного запиту і заявлених вимог.
Позовна заява про стягнення аліментів завжди має бути підписана позивачем. Підписується позовну безпосередньо стягувачем або його представником, який має на це право за дорученням.
Виплата аліментів призначається з моменту звернення із заявою з позовом до суду. Тому обов'язковим реквізитів позовної на аліменти є дата безпосередньої подачі позовної до суду.

Як подати на аліменти

Правила подачі на аліменти, як уже зазначалося вище, встановлені Цивільно-процесуальним кодексом РФ.

Позовна заява про стягнення аліментів, з усіма необхідними додатками до нього необхідно подати в районний суд. Якщо ця заява про видачу судового наказу про стягнення аліментів, то його слід подати до мирового судді. До суду можна звернутися особисто або за допомогою пошти.
Територіальна підсудність наступна: позовна про стягнення аліментів подається за місцем проживання відповідача або в судовий ділянку за місцем проживання позивача.

При подачі заяви про стягнення аліментів державне мито позивачем не сплачується. При цьому, особи, які пред'явили зустрічні позовні заяви про зменшення розміру аліментів або про зняття з них сплати, а також про аліментних заборгованості або про позбавлення від них, повинні сплатити державне мито при подачі позову.

Розмір аліментів

Розмір аліментів, що стягуються в судовому порядку, визначається за правилами, встановленими статтею 81 Сімейного кодексу РФ.

Види доходів, з яких виробляється утримання аліментів, визначені керівними для суду правилами. Міститися ці правила в Постанові Уряду РФ від 18.07.1996 № 841.

Аліменти не утримуються з премій, що носять одноразовий характер і інших виплат, що не носять постійного характеру. Прикладом може служити вихідна допомога при звільненні. Одноразовий характер виплат в судовій практиці визначається як нерегулярний і неперіодичний дохід.

Стягнення аліментів з будь-якого встановленого доходу проводиться завжди після виплати всіх податків.
Даний вид розміру аліментів є пайовою, при якому встановлюються певні законом частки від суми заробітку.

Тверда сума аліментів

Платник аліментів може щомісяця сплачувати фіксується грошову суму. Так, суд за заявою сторони або за своєю ініціативою може зобов'язати виплачувати аліменти у твердій сумі. Наприклад, щомісяця зобов'язати виплачувати по 9 000 рублів.

Тверді аліменти - реальність при наявності хоча б одне з передбачених законом обставин.
При цьому перелік є відкритим і всі встановлені випадки розраховані на те, що стягнення аліментів у частковому відношенні до доходу важко або суттєво порушує інтереси однієї зі сторін.

При аліментних зобов'язання щодо дітей твердий розмір аліментів згідно з п. 2 ст. 82 Сімейного кодексу встановлюється судом виходячи з максимально можливого збереження дитині колишнього рівня його забезпечення.

Більш того, з урахуванням всіх фактичних обставин справи суд може стягнути частину аліментів у твердій сумі, а частина в частках до заробітку.

зменшення аліментів

Звичайно, становище, як матеріальне, так і сімейне, у сторін аліментних зобов'язань може змінитися. Однак в будь-якому випадку звільнення від сплати аліментів, встановлених судовим рішенням або угодою сторін, завіреним нотаріусом, у добровільному порядку неприпустимий.

Сімейний кодекс РФ передбачає можливість зміни розміру аліментів. Зміна встановленого судом розміру аліментів можливо тільки за судовим рішенням.

Вимога до суду про зменшення розміру аліментів відповідно заявляється платником аліментів, при цьому при дачі заяву в суд сплачується державне мито. Позов про зменшення розміру аліментів подається за місцем знаходження стягувача аліментів.

Обставини для підстави зменшення аліментів повинні бути підтверджені доказами. До таких обставин можуть бути віднесені звільнення з роботи, інвалідність, народження дитини, одруження та інші.

Заборгованість по аліментах.
Аліменти необхідно сплачувати вчасно

Порядок визначення та стягнення заборгованості по сплаті аліментів визначається сімейним законодавством. Заборгованості зі сплати аліментів стягується в термін дорівнює трьом рокам з моменту звернення до суду, якщо суд встановить, що до звернення приймалися заходи для отримання коштів на утримання, але аліменти не були отримані внаслідок ухилення від їх сплати особою, яка зобов'язана сплачувати аліменти. Таким чином, термін три роки є пресекательним, за його межі вийти вже не можна.

Безпосередньо розмір заборгованості по аліментах визначається в постанові судового пристава-виконавця виходячи з розміру аліментів, встановленого судовим актом або угодою про сплату аліментів. Залежить відповідно від виду розміру встановленого для аліментів.
Законодавством встановлені конкретні види доходів, з яких виробляється утримання аліментів, а також передбачений порядок розрахунку розміру заборгованості по аліментах боржників - індивідуальних підприємців, які застосовують різні системи оподаткування.
Сімейним кодексом РФ встановлено заходи державної відповідальності платників за винну несплату і прострочення сплати аліментів, які стягуються на підставі рішення суду.

Угода про сплату аліментів

Сімейним Кодексом передбачено два порядки сплати аліментів: судовий, тобто за рішенням суду і договірної, тобто за угодою сторін про сплату аліментів.

Ст. з 99 по 105 Сімейного Кодексу встановлюють форму, підстава, порядок укладення, розмір і індексацію аліментів.

При добровільному мирному вирішенні питання про сплату аліментів, для того, щоб в Угоді аліментів відобразити свої вимоги з урахуванням всіх Ваших побажань і необхідний сімейний адвокат.

пристави

Не радійте завчасно. Отримання судового рішення про задоволення ваших вимог по виплаті аліментів не гарантує 100% виконання платником аліментів.

Необхідно провести роботу на стадії виконання по виплаті аліментів з приставами.

Пристав стягують аліменти на підставі виконавчих документів, до них відносяться:

  • виконавчі листи, видані на підставі судових актів;
  • судові накази;
  • нотаріально засвідчені угоди про сплату аліментів або їх нотаріально засвідчені копії.

У разі втрати оригіналу виконавчого листа або судового наказу, що нерідко буває. Підставою для роботи пристава аліменти стягувати є його дублікат, який видається судом, який прийняв рішення про стягнення аліментів.
Аліменти пристави змушують платити без особливого ентузіазму. Тому супровід адвоката на стадії виконання судового рішення і робота з приставами про виплату законних аліментів - поширена необхідність.
Дана послуга надається нашим адвокатом. При наявності підстав злісного неплатника ми допомагаємо притягнути до кримінальної відповідальності.

сімейний адвокат

виплата аліментів

Найпоширенішими є аліменти на дитину. При цьому не можна забувати, що аліменти платять діти. Так повнолітні працездатні або емансиповані в судовому порядку діти повинні платити аліменти батькові і матері.

Правда, відповідно до п. 5 ст. 87 Сімейного Кодексу діти за рішенням суду можуть бути звільнені від обов'язку по утриманню своїх непрацездатних потребують допомоги батьків, якщо буде встановлено, що батьки свого часу ухилялися від виконання своїх обов'язків.

Крім того, нерідко грошові суми на утримання потрібні одному їх подружжя. В цьому випадку можуть сплачуватися аліменти в шлюбі на дружину. Чоловік аліменти виплачувати також може за згодою або в судовому порядку за наявності достатніх законних підстав. У встановлених законом випадках, і при розлученні чоловік аліменти може сплачувати.

Для отримання аліментів на дитину або дітей не обов'язково оформляти розлучення. Аліменти в цьому випадку також можуть сплачуватися в шлюбі.

Почніть вирішувати свої юридичні проблеми сьогодні зателефонувавши за номером (351) 200-36-03 або звернувшись безпосередньо до нас за адресою: пр. Леніна, 33.

Ви не знаєте, яким має бути їх розмір або у Вас є інші питання по аліментах?
Подавать чи на аліменти?
Хто і кому платить?
Платник відмовляється укладати угоду про сплату аліментів і не платить?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online