Все про аліменти на вагітну дружину і дитину

  1. Як визначається розмір аліментів
  2. Добровільне аліментні угоду
  3. Рішення проблеми через суд

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На аліменти в декретній відпустці має право будь-яка жінка. І сімейним законодавством воно закріплене не тільки за тими, хто перебуває в розлученні. Подати такий позов можуть і заміжні дами, що знаходяться в стані вагітності. У нашій статті ми постараємося роз'яснити всі наявні по цьому питанню нюанси.

Сімейний кодекс Російської Федерації регламентує питання, що мають відношення до змісту вагітної жінки. Законом передбачаються нижче перераховані умови, наявність яких дозволяють вимагати від чоловіка матеріального забезпечення в процесі вагітності:

  1. Шлюб обов'язково повинен бути зареєстрований офіційно. В цьому випадку не може бути врахований ні так званий цивільний шлюб, ні співжиття. Можливість пред'явлення претензій до чоловіка, відносини з яким не узаконені, не передбачені. Ось колишні дружини таким правом володіють. У статті 90 СК обговорюється право отримання аліментів вагітними женщінамікак знаходяться в шлюбі, так і расторгшім його.
  2. Вимагати платити аліменти дружині в декреті можна тільки за умови, що очікувана дитина є загальним для діючих подружжя або з приставкою екс. Якщо народження дитини очікується не пізніше 300 днів з моменту розлучення, то за колишнім чоловіком закріплюється батьківство. Якщо екс-чоловікові не вдасться довести свою непричетність до вагітності, то він буде зобов'язаний платити аліменти і вагітній дружині, і новонародженій дитині.

Якщо екс-чоловікові не вдасться довести свою непричетність до вагітності, то він буде зобов'язаний платити аліменти і вагітній дружині, і новонародженій дитині

Якщо про виплату аліментів дружині в декретній відпустці вирішується в судовому порядку, то вона зобов'язана довести, що їй потрібна фінансова підтримка з боку чоловіка. В якості аргументів можуть бути пред'явлені такі аргументи:

  • необхідність в посиленому харчуванні;
  • потреба у вітамінах, підтверджена лікуючим лікарем;
  • рекомендовані тим же лікарем різноманітні медичні обстеження і лікарські засоби.

При цьому бажано пред'явити судді чеки, список витрат, що припадають на кожен місяць.

Суд може прийняти до провадження справу про аліменти на вагітну дружину і дитину, тільки якщо подружжю не вдалося досягти добровільної домовленості. Якщо від чоловіка не надходить категоричної відмови, то у нотаріуса може бути зареєстровано взаємну угоду, що встановлює аліментні зобов'язання.

У цьому випадку відпадає необхідність звертатися в суд.

Аліменти в такому випадку виплачуються з моменту встановлення факту вагітності жінки до тих пір, поки дитині виповниться три роки. До вимоги переділити матеріальне забезпечення подружжя прикладається довідка про вагітність. Для її отримання досить звернутися в жіночу консультацію, в якій жінка перебуває на обліку.

Отже, перелік обов'язкових умов, що дають право вагітній жінці вимагати з чоловіка аліменти, виглядає наступним чином:

п / п

Список обставин 1 офіційної реєстрації шлюбу. Подача позову на аліменти вагітній дружині не залежить від того чи продовжується її дію, або ж ні. 2 Дитина обов'язково повинен бути спільним. 3 Наявність документального підтвердження того, що у дружини є матеріальна скрута. 4 Від чоловіка надійшов офіційний відмова від забезпечення своєї вагітної дружини.

Як визначається розмір аліментів

Державою встановлені спеціальні правила, згідно з якими розрахунком розміру аліментів може займатися тільки суд, незалежно від того чи є вагітна жінка справжньою дружиною або ж з приставкою екс. Основою для розрахунку виплат суддями є ст.90 і 120 СК РФ, але при цьому ними повинні бути враховані як положення фінансів обох сторін, так і їх фізичний стан.

Аліменти на вагітну дружину призначаються виключно в твердій сумі.

Для його визначення враховується прожитковий мінімум регіону і фактичного стану фінансів кожного з учасників процесу. Про розмір аліментів подружжя може домовитися самі, якщо ними прийнято рішення підписати аліментні угоду.

Добровільне аліментні угоду

Під добровільним аліментних угодою мається на увазі завірений у нотаріуса документ автоматично знімає питання чи повинен чоловік платити аліменти дружині якщо вона в декреті. Якщо обидві сторони задоволені досягнутою домовленістю, то згідно із законом може бути складено угоду про аліментних зобов'язаннях.

У цьому документі обов'язково має міститися наступне:

  1. Опис розміру наданої допомоги.
  2. Періодичність, з якою повинна проводитися виплата.
  3. Реквізити, на які гроші будуть перераховуватися.
  4. Такий вид угоди має юридичну силу ідентичну судовим рішенням.

Рішення проблеми через суд

Позов про стягнення аліментів на утримання вагітної дружини, подається у світовій суд того району, в якому прописаний чоловік. У позові обов'язково повинні бути відображені всі питання здатні вплинути на рішення суду:

  • В якому матеріальному становищі знаходиться жінка.
  • Наскільки реально необхідна фінансова допомога.
  • Заява чоловіка про небажання добровільно надавати необхідну допомогу.

Позов повинен супроводжувати пакет наступних документів:

  • Паспорт позивачки.
  • Довідка, що засвідчує вагітність жінки, яка видана за місцем її постановки на медичний облік.
  • Довідка, що підтверджує наявність прописки за місцем проживання.
  • Довідка, що відображає матеріальний стан заявниці.
  • Довідка про рівень матеріального стану чоловіка.
  • Перелік помісячних витрат на утримання.

Держмито з аліментного позову на двох дітей і дружину в декреті не стягується.

Після подачі заяви протягом одного місяця суддею повинно бути прийнято рішення про задоволення або позову на аліменти або відмову в ньому. Потім здійснюється передача судового рішення в апарат приставів-виконавців. Там формується виконавчий лист, який пересилається на адресу роботодавця відповідача.

Завантажити зразок позову про стягнення аліментів.

Схожі статті

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online