Верховний суд України: Смерть не звільняє від виплати боргу по аліментах

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У Верховному суді вважають, що борги з аліментів повинні виплачувати спадкоємці покійного

У Верховному суді вважають, що борги з аліментів повинні виплачувати спадкоємці покійного

Верховний суд України: Смерть не звільняє від виплати боргу по аліментах © / Скріншот

Борги загиблого платника аліментів повинні бути погашені поряд з іншими зобов'язаннями. Замість померлого боржника майнові зобов'язання перед його дітьми будуть виконувати спадкоємці покійного. До такого висновку прийшов Верховний суд України у своєму рішенні від 21 березня 2018 у справі № 161/11 682/15-ц, передає UBR.Долг по аліментах згідно з цим рішенням стягується з спадщини, яку залишив померлий. Суть цієї справи полягала в тому, що учасник АТО заборгував 33 тисячі гривень виплат. У зв'язку з його смертю, його спадок - квартиру - отримали його мати і друга дитина.

Колишня дружина загиблого звернулася до суду з претензією на визнання права власності 1/3 залишеної у спадок квартири і стягнення частини боргів.

Справа потрапила до Верховного суду, який угледів у справі порушення матеріального права і вирішив відправити його на повторний розгляд до першої інстанції.

У підсумок Верховний суд постановив, що утворений при житті борг, не може вважатися зобов'язанням, яке припиняється в зв'язку зі смертю боржника. Таким чином, спадкоємці померлого, крім спадщини отримали і його борги.

Суд першої інстанції визнав право дочки загиблого на 1/3 спадщини, але не врахував, що через заборгованість по аліментах її частка повинна бути більше. Таким чином, двох інших спадкоємців зобов'язали розрахуватися по боргах померлого. У разі відмови, суд може накласти стягнення на отриману ними квартиру.

джерело Аргументи і факти

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online