Сплата аліментів з продажу квартири

  1. Аліменти з продажу квартири
  2. Стягнення боргів з нерухомості

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сплата аліментів з продажу   квартири цікавить багатьох громадян, що мають аліментні зобов'язання Сплата аліментів з продажу квартири цікавить багатьох громадян, що мають аліментні зобов'язання. Оскільки здійснення виплат проводиться тривалий час, можуть виникнути ситуації, коли платник змінює свою нерухомість, продає або купує власність. На законодавчому рівні питання про те, чи платити аліменти з продажу квартири , Освітлений в Постанові Уряду № 841 від 1996 року. Документ вказує на перелік доходів фізичних осіб, які підлягають стягненню.

Дохід з продажу нерухомості не включено до переліку, але в 2008 були введені доповнення, які розширюють поняття доходів: аліменти тепер можна стягувати з будь-якої угоди, доходу від авторських прав, юридичної діяльності. Оскільки операції з нерухомістю відносяться до договірної сфері, виникло питання по власності, що обкладається аліментних відрахуваннями.

Аліменти з продажу квартири

З одного боку угода купівлі-продажу квартири може принести певний дохід власнику. З іншого боку, громадянин отримує грошовий еквівалент свого майна, який не є прибутком від трудової діяльності. Подібна колізія сприяє виникненню правових спорів і позовних вимог, часом не обгрунтованих.

Якщо платник аліментів продав свою квартиру, щоб придбати інше житло, то що має обкладатися стягненням: різниця в ціні на власність або повна сума операції? Податковий кодекс зобов'язує подавати декларацію і сплачувати ПДФО, якщо власність продана раніше, ніж через три роки після придбання. До доходу, що вимагає аліментних платежів, така звітність не має відношення. Це зовсім інші взаємини громадянина з законом.

Дохід на увазі отримання дивідендів, зміна матеріального виду власності на фінансовий, що не приносить фактичного прибутку, не може служити приводом для аліментних платежів Дохід на увазі отримання дивідендів, зміна матеріального виду власності на фінансовий, що не приносить фактичного прибутку, не може служити приводом для аліментних платежів. Інша справа, якщо громадянин займається ріелторської діяльністю або здає свою нерухомість в оренду. У подібних випадках відрахування на сплату аліментів обов'язково з величини прибутку.

Якщо у заявника є документальні докази того, що відповідач купує житло з метою подальшого перепродажу, то з'являється шанс виграти судовий процес. При наявності єдиної власності у платника аліментів, яку він змінює, здійснюючи операцію з нерухомістю, він має право не платити аліменти з подібної угоди.

Слід звернути особливу увагу на наступний факт: якщо відповідальність по аліментах встановлена ​​у твердій сумі перерахувань, то питання про те, сплачуються аліменти з продажу квартири, автоматично не виникає. Більшість же аліментних зобов'язань призначаються в процентному (твердому) відрахування, тому можливий судовий спір при зміні нерухомості. Таке положення ставить платників за пайовим принципом у вкрай невигідне становище і обмежує їхні права в порівнянні з громадянами, які сплачують по твердій формі відрахувань.

Стягнення боргів з нерухомості

Закон визначив ситуації, коли потрібно платити аліменти з продажу квартири. Якщо у відповідача є заборгованість по аліментах, сума їх значна і порівнянна з вартістю нерухомості, то він може втратити її за судовим постановою. Борги стягуються з доходів, банківських рахунків і соціальних надходжень, майна боржника.

Коли виконавчий наказ стосується арешту нерухомості, може бути стягнена не вся житлоплощу, а частка квартири. Наприклад, співвідношення боргу і вартості 1/4 квартири збігається, значить одержувач аліментів може розраховувати на судове рішення, що дозволяє йому стати власником даної частини власності. Слід врахувати, що повністю єдине житло не може служити забезпеченням боргу, незважаючи на його величину.

Отримавши судове рішення про виникнення права власності на частину квартири в рахунок погашення боргу, одержувач повинен надати дане рішення для офіційного закріплення свого права до державного органу по реєстрації права власності Отримавши судове рішення про виникнення права власності на частину квартири в рахунок погашення боргу, одержувач повинен надати дане рішення для офіційного закріплення свого права до державного органу по реєстрації права власності. Відповідачу дається термін на оскарження рішення або погашення боргу. Весь період майнового спору квартира знаходиться під арештом, що гарантує від продажу і дарування її третім особам.

Квартира може бути передана платником не в якості забезпечення боргу, а як розрахунок за аліментних зобов'язань на майбутнє. Договір дарування нерухомості на ім'я неповнолітньої дитини має бути супроводжений угодою зацікавлених сторін, в якому вказується реєстраційний номер договору дарування, відображені умови подальших аліментних зобов'язань. В даному випадку відповідача по справі слід проявити максимум уваги при складанні угоди, оскільки інша сторона може в будь-який час подати позов до суду про визнання угоди недійсною, вимагати подальших платежів.

Якщо платник аліментів продав свою квартиру, щоб придбати інше житло, то що має обкладатися стягненням: різниця в ціні на власність або повна сума операції?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online