До якого віку виплачуються аліменти на дитину, чи можливі варіанти

  1. Інформація щодо віку виплати аліментів
  2. Особливості виплат після вісімнадцяти років
  3. Автор публікації

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Всім відомо, що аліменти на дитину перераховуються до того, як він досягне вісімнадцятирічного віку, але варто відзначити, що бувають випадки, коли виплата обмежується не тільки встановленим в законодавстві терміном, адже існує ряд ситуацій, в яких у дитини залишається право отримувати фінансову допомогу і після 18 дня народження

Всім відомо, що аліменти на дитину перераховуються до того, як він досягне вісімнадцятирічного віку, але варто відзначити, що бувають випадки, коли виплата обмежується не тільки встановленим в законодавстві терміном, адже існує ряд ситуацій, в яких у дитини залишається право отримувати фінансову допомогу і після 18 дня народження. При цьому бувають ситуації, коли відмова від аліментів пишуть до повноліття. Розібратися у всіх тонкощах і нюансах даного питання допоможе безкоштовна консультація юриста з сімейного права, яку можна отримати на сайті https://vnebraka.ru/ .

Інформація щодо віку виплати аліментів

Згідно із законом серед обов'язків батьків є необхідність матеріально забезпечувати всіх своїх дітей до їх повноліття. Згідно з чинним в нашій країні законодавством, дитина не здатна самостійно повноцінно забезпечити власні матеріальні потреби. Несплата грошей від одного з батьків є утиском його прав. Так до якого віку зараз виплачуються аліменти? Бувають випадки, коли подібна фінансова підтримка триває і після 18 років.

В яких ситуаціях не потрібно платити допомогу? це:

  • дитина досягає 18 років;
  • отримання повної дієздатності;
  • неповнолітнього беруть під опіку, це також звільняє платника від аліментів;
  • смерть платника або дитини.

Особливості виплат після вісімнадцяти років

Збільшити тривалість такої фінансової допомоги можна тільки на судовому засіданні, причому виконати це можна лише при наявності двох умов. По-перше, непрацездатність, а по-друге, причиною може стати необхідність у додатковій матеріальній підтримці. Варто зауважити, що обов'язкова наявність відразу двох цих умов. Залежно від цього визначається, до якого віку на дітей виплачуються аліменти .

Потрібно сказати, що під непрацездатністю дитини мається на увазі деяка втрата можливості працювати через захворювання, під цим розуміють 1 або 2 групу інвалідності. При цьому в даний перелік не входять люди, які мають інвалідність 3 групи, яка вважається зі зниженою працездатністю, тобто недостатньою для отримання аліментів. При цьому після прийнятого рішення посібники на позбавленого працездатності вісімнадцятирічного дитини перераховуються до зняття інвалідності.

Про потребу в допомозі, коли вирішується питання про те, до якого віку в РФ виплачуються аліменти, в законі не вказано нічого конкретного. Зазвичай вона визначається встановленим прожитковим мінімумом, і якщо доходи дитини менше цього показника, тоді призначаються аліменти, в іншому випадку він у виплатах не потребує. При цьому в представленої ситуації беруться до уваги і витрати на ліки, фізіотерапію, харчування, догляд. Ось чому, якщо дохід і відповідає прожитковому мінімуму, але витрати на лікування немаленькі, то повинні бути призначені виплати.

Виходячи з цього, кожен випадок суд розглядає окремо, оцінюючи матеріальний стан і здатність або нездатність людини забезпечити своє існування. У тому числі враховуються і джерела доходів, куди відносяться державні виплати по інвалідності. При цьому слід зазначити, що при поліпшенні матеріального становища 18-річного дитини виплати завершуються.

Виникають спірні ситуації, що стосуються повнолітніх дітей, які поступили до ВНЗ. Однак варто зазначити, що законодавством Росії дані виплати не передбачені. А все тому, що навчання у ВНЗ не рахується приводом для нарахування аліментів, адже до перерахованих вище причин вона відношення не має.

Виплатами займаються батьки дітей. Але сьогодні зустрічається чимало порушень аліментних прав, через що люди часто думають, куди звертатися. У випадках, коли один з батьків йде з сім'ї і не бажає матеріально підтримувати дитину, домогтися що робиться результату самостійно буде досить складно, тому потрібно звертатися в судові органи. Крім того, попередньо можна проконсультуватися у юриста. Він точно зуміє відповісти на будь-яке питання і підкаже як найдоцільніше вчинити в тій чи іншій ситуації. Однак важливо знайти фахівця, який має великий досвід роботи. Якщо ви візьміть до уваги надану нами інформацію, то у вас обов'язково все вийде.

Автор публікації

Коментарі: 1 Публікації: 2208 Реєстрація: 27-12-2015

Так до якого віку зараз виплачуються аліменти?
В яких ситуаціях не потрібно платити допомогу?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online