Держмито на аліменти в 2016 році: як розрахувати на зменшення розміру стягнення та скільки коштує подати позовну заяву?

  1. Від чого залежить розмір?
  2. Як заповнити бланк і оплатити суму?
  3. Заповнення бланка: реквізити, дані платника
  4. Способи оплати
  5. Кого звільняють від сплати держмита?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Чи обов'язково платити держмито, подаючи позовну заяву про аліментних виплат? Цей платіж потрібно виробляти в будь-якому випадку. За вчинення юридично значимих угод кошти перераховуються в дохід держави.

Від чого залежить розмір?

Згідно з податковим законодавством РФ на 2016 рік обсяг державного мита може розраховуватися заздалегідь. При необхідності, порахувати, скільки потрібно заплатити, можуть працівники судової канцелярії. Чи не впевнені в їх компетентності? Зверніться до досвідченого юриста, який не тільки зробить розрахунок держмита, обсяг підлягають утриманню коштів, але і допоможе скласти позов за всіма правилами.

Якщо держмито на аліменти розраховується в процентному співвідношенні, розмір її залежить від вартості позову. Якщо позов коштує не більше 20000 рублів - стягується 4% від суми, найменше - 400 р.

Наприклад: з відповідача за позовом потрібно стягнути 9000 р. Проводиться розрахунок мита:

9000 * 4% = 360 р., 360 <400, тому повна сума держмита - 400 р.

Якщо розмір позовних вимог складає від 20001 рублів до 100000 - платиться 3% + 800 р.

Наприклад: позовні вимоги про стягнення заборгованості по аліментах складають 186000 р. При розрахунку мита враховується відсоткове стягнення і тверда сума:

186000 * 3% = 5580 р., Остаточний платіж становить - 5580 + 800 = 6380 р.

Якщо позов коштує від 100001 рублів до 200000 - податок складе 2% + 3200 р. Якщо сума позову коливається від 200001 рублів до 1000000 - на користь держави стягується 1% суми + 52000 р.

Розмір мита розраховується на підставі загальної суми. Термін для розрахунку - один рік. Скільки складе держмито, якщо позивач вимагає зменшити розмір стягуються аліментних коштів?

Наприклад: з аліментщика стягувалися кошти на утримання двох дітей, 33% від доходу щомісяця - в середньому по 8000 р. (Зарплата платника - 24000 р.). Одному з утриманців виповнилося 18 років, тепер платник має право зменшити розмір аліментних виплат до 25% від заробітку.

Розрахунок податку за зменшення виплати:

  1. Виплачуються аліменти: 8000 р.
  2. Зменшені аліменти, які позивач передбачає платити: 24000 * 25% = 6000 р.
  3. (8000-6000) * 12 = 24000 р. - загальна сума стягнення перевищує 20000 р.
  4. (8000-6000) * 12 * 3% = 720 р. +800 р. = 1520 р. - держмито за зменшені аліменти.

Згідно з положеннями Податкового кодексу РФ на 2016 рік, держмито за позовом на аліменти може стягуватися твердою сумою:

  1. Чи обов'язково платити держмито, подаючи позовну заяву про аліментних виплат При подачі позовної заяви про стягнення аліментних коштів потрібно сплатити 150 рублів державного податку.
  2. Якщо в заяві стоїть вимога про стягнення коштів не тільки на утримання дитини, а й матері, сплачується 300 рублів мита.
  3. Позивач вимагає не тільки виплати аліментного змісту, а й розірвання шлюбу? На потреби держави потрібно відрахувати 400 рублів.
до змісту ↑

Як заповнити бланк і оплатити суму?

Згідно із законом держмито повинен платити той громадянин, який подає в суд позовну заяву. Згідно Російському законодавству на 2016 рік, законний представник дитини, який представляє його майнові інтереси і постійно проживає з неповнолітнім, має право не платити держмито. Хоча заяву про стягнення аліментних коштів подає позивач, платити за розгляд справи потрібно відповідачу (відповідно до статті 25.3 Податкового кодексу РФ).

Дане правило поширюється тільки на позови по аліментах: стягнення заборгованості, відшкодування витрат на лікування неповнолітнього і т Дане правило поширюється тільки на позови по аліментах: стягнення заборгованості, відшкодування витрат на лікування неповнолітнього і т.п. Якщо розглядається справа про розлучення, позбавлення батьківства і інші, позивач зобов'язаний сплатити податок сам.

Бувають ситуації, коли платник зацікавлений у зменшенні суми щомісячних платежів на утримання дитини. Він має на це право в зв'язку сімейними обставинами, народженням ще однієї дитини або розвитку важкої хвороби. Подаючи позовну заяву про зменшення аліментних виплат, позивач зобов'язаний виплатити державне мито.

до змісту ↑

Заповнення бланка: реквізити, дані платника

Виробляти платіж на користь держави позивачеві потрібно заздалегідь, не розраховуючи віддати гроші в руки судді або приставів, судових працівників при подачі заяви. Відповідно до Податкового кодексу від 2016 року, працівники суду не виробляють прямих грошових операцій. Відповідач може сплатити держмито після розгляду справи. Отримати реквізити для оплати можна в судовій канцелярії.

Зазвичай в бланку вказується:

  1. Дані суду (повне найменування).
  2. Код причини постановки (КПП), ідентифікаційний податковий номер (ІПН) одержувача.
  3. Код ОКТМО (Класифікація територій муніципальних утворень).
  4. Назва фінансово-кредитної організації.
  5. Номер особового рахунку одержувача мита.

Крім того, громадянин зобов'язаний прописати наступні дані:

  1. ПІБ платника повністю.
  2. Реєстраційний адреса.
  3. За що сплачується мито.
  4. Сума платежу.
  5. Дата.
до змісту ↑

Способи оплати

Способи оплати в 2016 році не змінилися. Держмито можна сплатити готівкою або за допомогою банківської карти:

  1. У відділенні банку.
  2. Через банкомат.
  3. Через інфокіоск.
  4. В онлайн-додатку банку.

Квитанцію про оплату позивач прикладає до подаються до суду документами. Відповідач повинен принести квитанцію в судову канцелярію після виплати мита. Як отримати квитанцію, коли платиш через інтернет? Чек можна роздрукувати навіть на домашньому принтері.

до змісту ↑

Кого звільняють від сплати держмита?

Є категорія громадян, яких відповідно до законодавства РФ на 2016 рік повністю звільняють від сплати державного мита незалежно від того, скільки становить платіж.

За розгляд справи не платить: За розгляд справи не платить:

  1. Герой СРСР.
  2. Герой РФ.
  3. Кавалер Ордена Слави.
  4. Учасник Великої Вітчизняної війни.
  5. Ветеран бойових дій.
  6. Інвалід I або II групи.

Якщо законний представник дитини подає позовна заява не про зменшення, а про збільшення розміру стягуваної суми аліментів, оплачувати держмито також не потрібно.

Від чого залежить розмір?
Як заповнити бланк і оплатити суму?
Чи обов'язково платити держмито, подаючи позовну заяву про аліментних виплат?
Від чого залежить розмір?
Чи не впевнені в їх компетентності?
Скільки складе держмито, якщо позивач вимагає зменшити розмір стягуються аліментних коштів?
Позивач вимагає не тільки виплати аліментного змісту, а й розірвання шлюбу?
Як отримати квитанцію, коли платиш через інтернет?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online