Чоловік не платить аліменти, а пристави не діють

  1. Чому чоловік не платить
  2. Про співробітників ФССП
  3. На закінчення

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Стандартна схема впливу на чоловіків, якщо не платять аліменти, виглядає приблизно так:

  • пишемо позовну вимогу на ім'я мирового судді;
  • прикладаємо до нього всі необхідні документи, що підтверджують особу, батьківство, статус шлюбних відносин, наявність спільних дітей і т.д .;
  • відносимо все це секретарю суду;
  • чекаємо місяць;
  • отримуємо виконавчий лист;
  • відносимо його судовим приставам;
  • повідомляємо все, що знаємо про колишнього чоловіка;
  • чекаємо результату.

;   відносимо все це секретарю суду;   чекаємо місяць;   отримуємо виконавчий лист;   відносимо його судовим приставам;   повідомляємо все, що знаємо про колишнього чоловіка;   чекаємо результату

Далі починається робота судових приставів. Знайти недбайливого тата, оповістити про рішення суду, стягнути аліменти. Звичайно, якщо чоловік працює офіційно і кидати своє місце не збирається практично ніяких проблем щодо стягнення щомісячних виплат на дітей не виникає. Необхідно звернутися за місцем роботи чоловіка і передати виконавчий документ до бухгалтерії (можна особисто, можна через виконавців судової волі).

За фактом судового рішення, що працює тато не може відмовитися від забезпечення своїх дітей. Всі відрахування за нього зроблять бухгалтера. Начебто все просто. Але бувають і такі ситуації, що чоловік не платить аліменти, пристави при цьому не діють, що робити далі невідомо. Та ще й колишня друга половинка без офіційного працевлаштування та «вибивати» з нього ніби як нічого. Шановні жінки! Якщо колишній чоловік не сплачує аліменти, а пристави не діють найголовніше не впадати у відчай. Державних службовців теж можна знайти управу. сьогодні ми розповімо як домогтися аліментів, якщо пристави не діють.

Також, до ваших послуг практикуючі адвокати безкоштовно.

Один з наших консультантів постійно знаходиться на зв'язку. Ви в будь-який час отримаєте рада, як вибити аліменти, якщо пристави не діють і якщо чоловік не платить аліменти.

Чому чоловік не платить

Чому чоловіки не хочуть утримувати своїх власних дітей? Адже з моральної точки зору це не правильно? Отже, розглянемо кілька основних причин, за якими чоловіки ігнорують вимоги колишніх дружин:

  • егоїстичні почуття - людина, яка навіть під час спільного проживання в одному будинку зі своїми дітьми не прищепив собі почуття відповідальності за них, живучи окремо, втрачає останні крапельки любові;
  • нерозвинений «інстинкт батька» - тобто людина не сприймає себе в ролі батька. Найчастіше відсутність батьківського піклування спостерігається у людей, які стали батьками в молодому віці, по суті вони ще самі діти (як кажуть «Не нагулятися») - таких особин змусити піклуватися про своє продовження роду можна лише в судовому порядку;
  • намагаються помститися і повернути таким чином сім'ю назад. Якщо ініціатор розірвання шлюбу жінка, а чоловік був проти, таким чином він намагається самоствердитися і завоювати назад свої колишні позиції - в таких випадках чоловік ще може одуматися (коли розуміє, що все втрачено) і починає піклуватися про своїх дітей в добровільному порядку (але не завжди);
  • немає можливості за станом здоров'я - при наявності у платника важких захворювань і груп інвалідності, суд може не те щоб змусити його виплачувати аліменти, а взагалі звільнити від аліментів або знизити суму щомісячного платежу. Більш докладно ця тема розкрита в статті про зниження аліментних виплат ;
  • немає постійного місця працевлаштування - дана причина не розглядається судом як поважна, тому всі необхідні заходи щодо стягнення аліментів будуть прийняті як з боку суду, так і з боку ФССП.

Перед ініціюванням судового розгляду потрібно спробувати поговорити з колишнім чоловіком і постаратися укласти мирову угоду. Але тільки не «» на словах », а обов'язково зафіксувати угоду нотаріально, щоб, в разі чого, не виникло нових проблем. Адже за такою угодою буде накопичуватися заборгованість і воно буде достатньою підставою для звернення до суду з питань стягнення заборгованості.

Про співробітників ФССП

Пристава по аліментах беруться працювати неохоче. Особливо якщо платник проживає в іншому районі і при цьому ще ховається і приховує дані про свої доходи. Але змусити пристава виконувати свої безпосередні обов'язки можна. Головне знати куди звертатися і не опускаючи рук домагатися справедливості. Оплачувати аліменти прямий обов'язок батька дітей. А справляння грошей на утримання дітей безпосередня трудова сфера співробітників ФССП. На бездіяльність судових приставів необхідно кляузнічать:

  • безпосередньому керівнику і далі по ієрархії звань і посад ФССП, аж до вищої ланки;
  • співробітникам прокуратури в їх компетенції провести всі необхідні перевірки і змусити працювати як личить будь-якого співробітника державної установи;
  • написати позовну заяву до судових органів (в крайньому випадку, якщо вже іншими методами домогтися справедливості не вийшло).

Перш ніж скаржитися можна ще спробувати допомогти співробітникам ФССП прискорити процес «відплати» недбайливому чоловікові.

Для цього надайте всі відомості про нього, які у вас є:

  • де його можна знайти;
  • де він працює і / або працював;
  • що у нього є у власності;
  • можливий додатковий заробіток і т.п.

Цілком можливо, що це прискорить розвиток подій, і скаржитися в принципі не доведеться. Однак не варто пускати все на самоплив. Регулярно перевіряйте і контролюйте роботу пристава, якому ваша справа була передана до роботу. Це дозволить заощадити час на отримання грошових коштів для ваших дітей.

На закінчення

Необхідно знати, що відсутність стабільного доходу у живого і здорового колишнього чоловіка - це не ваша проблема і не проблема ваших дітей. У подібних випадках суд призначає тверду суму аліментних виплат, яку він буде повинен виплачувати без будь-яких відмовок. Але є і зворотна сторона медалі. Якщо у батька ваших дітей досить великий заробіток, в судовому порядку розмір платежів може бути знижений до мінімального прожиткового мінімуму. Якщо, звичайно, сам платник подасть позовну заяву до суду з подібною вимогою. Отже, тепер ви знаєте, як змусити колись близького вам людини не відвертатися від власних дітей і що робити, якщо пристави не діють по аліментах.

Головне самим не сидіти склавши руки, адже від вас буде потрібно тільки терпіння і наполегливість. При цьому оплачувати нічого не потрібно. Ні державні мита, ні консультацію наших юристів. Щоб потім не довелося шкодувати, не чекайте подарунків з неба, а вирішуйте свої проблеми і проблеми своїх дітей в міру їх надходження.

А консультанти порталу Суд.Гуру завжди готові допомогти порадою.

На сайті Суд.Гуру можна переглянути зразки документів.

про автора

Валерій Ісаєв

Валерій Ісаєв закінчив Московський державний юридичний інститут. За роки роботи в адвокатській сфері провів безліч успішних цивільних і кримінальних справ у судах різної юрисдикції. Великий досвід в юридичну допомогу громадянам в різних областях.

Адже з моральної точки зору це не правильно?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online