Аліменти з премії утримуються: як і в якому порядку

  1. Види доходів для утримання коштів в рахунок виплати аліментів
  2. Як отримати кошти на утримання дітей з премії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Забезпечення своїх дітей - моральна і юридична обов'язок кожної людини. Однак деякі люди ухиляються від цього, не беруть участі у вихованні, не бачать своїх дочок і синів. Але існують способи змусити недбайливого батька взяти на себе якщо не емоційну, то хоча б матеріальну відповідальність за майбутнє дітей. Забезпечення своїх дітей - моральна і юридична обов'язок кожної людини

Виплата аліментів - це матеріальна відповідальність за майбутнє дітей

Однією з основних завдань Сімейного законодавства Російської Федерації є захист неповнолітніх членів сім'ї. Важливий елемент цієї системи - аліментні платежі, які утримуються з доходів одного або обох батьків.

Важливо розуміти, що гроші на утримання дитини утримуються не тільки із заробітної плати, а й з усіх інших офіційних грошових надходжень. Часто батьків хвилює питання, відраховуються кошти на утримання дітей з разових заробітків, таких, як премії та надбавки. З огляду на специфіку російської системи оплати праці, це питання особливо актуальне. У більшості випадків аліменти з премії утримуються.

Види доходів для утримання коштів в рахунок виплати аліментів

Крім Сімейного Кодексу РФ, який регулює загальні питання сімейних відносин, існують і інші нормативно-правові акти. При вирішенні питання про аліменти можна звернутися до Постанови Уряду РФ №841. У цьому документі конкретизуються ті доходи, з яких можна здійснювати утримання аліментів, наводиться їх перелік:

  • офіційна заробітна плата;
  • гонорари за творчу та іншу діяльність;
  • матеріальне утримання, що сплачується за роботу державним службовцям;
  • надбавки за шкідливість, за переробки, за роботу у вихідні та свята;
  • грошові винагороди викладачам і лікарям;
  • пенсійні доходи;
  • посібники, які виходять через тимчасову відсутність постійного місця роботи;
  • виплати студентам від освітніх установ;
  • премії і будь-які інші доплати;
  • всі інші види заробітку.

При утриманні аліментів з премії потрібно керуватися пунктом «і» частини 1 Постанови:.

При утриманні аліментів з премії потрібно керуватися пунктом «і» частини 1 Постанови:

Гроші на утримання дитини утримуються не тільки із заробітної плати, а й з усіх інших офіційних грошових надходжень

Як отримати кошти на утримання дітей з премії

Важливо розуміти, що застосувати цю норму і провести утримання аліментів легко в тому випадку, якщо всі виплати відбуваються офіційно. Якщо премія виплачується разово і особисто співробітнику в обхід бухгалтерії, утримати з неї аліментні гроші буде складно. Однак часто премії виплачуються регулярно і становлять істотну частину заробітку. Офіційна заробітна плата залишається дуже маленькою і суми аліментів недостатньо для утримання дитини.

Премія є офіційною, якщо її виплата регулюється законодавством або внутрішніми документами компанії-роботодавця. Саме до вивчення внутрішніх документів потрібно вдатися для встановлення розміру і частоти виплати премії, для того, щоб утримати аліменти з премії.

Якщо довести наявність альтернативного заробітку складно, найкраще звернутися до суду з вимогою про встановлення аліментів у твердій грошовій сумі. Це питання регулюється статтею В якості причини можна вказати низький рівень заробітної плати з батьків.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online