Аліменти з непрацюючого в 2015 році 2015

  1. Які можуть бути розміри аліментів
  2. Як оформити аліменти
  3. Крім позовної заяви про стягнення аліментів потрібно мати при собі наступний перелік документів :
  4. Що стосується ухилення від виплат аліментів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сьогодні в Росії криза, що не буде ні для кого секретом. Це явище торкнулося багато сфер, в тому числі і соціальні, плюс до всього, в 2015 році почали більш щільно розглядати варіант про стягнення та сплати аліментів з безробітного батька. Це важливий і досить складний момент. Адже в таких випадках складність полягає не тільки в тому, що батько не має коштів виплачувати аліменти, а й, як правило, він сам не бажає робити цього, як-то брати участь в житті свого чада, і всіляко намагається ігнорувати навіть суддівське рішення.

Існує певний ряд норм в сімейному кодексі Російської Федерації, завдяки яким регулюється процедура стягнення аліментів з непрацюючого батька. У них прописані всі необхідні моменти зі сплати, а також особливості стягнення.

У законодавстві є ряд базових принципів щодо забезпечення прав дитини на утримання від імені батька. Тобто, наприклад, непрацюючий батько в будь-якому випадку зобов'язаний виплачувати аліменти на свою дитину, незважаючи на те, що він безробітний, так як це є необхідністю.

Якщо батько не працює ніде офіційно, для нього призначення аліментів проходить в особливому порядку. Але бувають випадки, коли недобросовісний батько намагається ухилитися від сплати та від виконання рішення суду. В такому випадку, законодавець має право застосувати заходи стягнення необхідної суми, шляхом приватизації майна, що перебуває у власності цього батька (якщо таке є).
Взагалі, це може здатися жорстоким, але насправді держава зобов'язана, змушена йти на подібні заходи, так як дитина ні в чому не винен, і він потребує підтримки. І не важливо, розлучилися його батьки, або живуть в законному шлюбі, або живуть в цивільному шлюбі, випадки різні бувають!

Які можуть бути розміри аліментів

Які можуть бути розміри аліментів

У Сімейному кодексі РФ існує стаття 83, де йдеться про стягнення з непрацюючого батька аліментів у твердій грошовому вираженні.

Тобто, стягнення аліментів може проходити не по сумі заробітку або яких-небудь інших засобів доходу. Згідно зі статтею 117 СК РФ, виплати вираховуються за допомогою розмірів прожиткового мінімуму, який встановлений в певному регіоні країни.

Це поширюється не тільки на непрацюючих батьків, у яких є неповнолітні діти, але також і діти, які досягли вісімнадцяти років, непрацездатні, інваліди, що потребують догляду.
Розмір аліментів, як правило, фіксований, і його можуть за рішенням суду встановити на користь подружжя, якщо та вагітна та виховує дитину, якій ще не виповнилося три роки.

Також аліменти можуть бути встановлені на користь чоловіка, якщо він не працює, але тому що не може працювати, і сам потребує тримання, і якщо він самостійно доглядає за дитиною-інвалідом.
Загалом, судом розглядається будь-яка інформація, що стосується не тільки матеріального стану того чи іншого з батьків, а й сімейного. Тобто, суду надаються всі необхідні довідки та докази того, що друга сторона має приховані доходи, звідки можна стягувати аліменти. Тільки це дійсно доведеться довести, і ніяких припущень в цьому випадку і бути не може.
Суд потребує будь-якої інформації. Нерідко буває, що один з батьків, може бути, і не працює ніде офіційно, але по суті, живе в достатку, та ось тільки довести це складно. Як правило, такі особистості, щоб платити мінімум аліментів на дитину, намагаються всіма можливими способами приховати свої додаткові доходи, щоб платити в рази менше, ніж потрібно.

Також не варто забувати про доданому розрахунку аліментів. Чи є різниця в догляді за здоровим і повноцінним дитиною, і в догляді за дитиною-інвалідом? Природно, різниця колосальна, і в другому випадку витрати збільшуються, так як тут необхідний особливий догляд, постійна покупка медикаментів, консультації лікарів, дієти і все таке інше.

Громадянин, який звернувся до суду з огляду на все вищесказане, повинен вимагати половину суми, яка щомісяця потрібно на догляд за дитиною. Справа в тому полягає, що за догляд відповідають обидва батьки, не дивлячись на те, що вони розлучилися або щось в цьому дусі. Але попередньо проводиться розрахунок аліментів.

У тому випадку, якщо один з батьків офіційно ніде не працює, але додаткові, приховані доходи є, другій стороні необхідно пред'явити суду всі докази цього. Тільки так суд зможе винести справедливий вирок, і непрацюючий батько буде виплачувати справедливо аліменти на дитину.

Як оформити аліменти

Як оформити аліменти

Якщо батько безробітний, і друга сторона ніяк не може стягнути з нього аліменти, в такому випадку допоможе тільки звернення з позовною заявою до мирового суду, за місцем проживання позивача, або за місцем його постійного проживання.

Крім позовної заяви про стягнення аліментів потрібно мати при собі наступний перелік документів :

  • Копію паспорта позивача;
  • Копію свідоцтва про народження загального дитини;
  • Копію свідоцтва про шлюб, або документ, що підтверджує його розірвання;
  • Довідку з місця проживання відповідача;
  • Розрахунок суми аліментів;
  • Обгрунтування витрат на утримання дитини.

У заяві, крім усього іншого, має бути вказано, що місце проведення справи було обране самим позивачем.

Як тільки батько подає до суду заяву про стягнення аліментів, він повинен максимально докладно описати ситуацію, що склалася. Не варто забувати, що позовне провадження, як правило, є змагальним процесом. У будь-якому випадку, до суду викликається другий батько, який також в свою чергу буде відстоювати свої права, висловить свою думку, заперечення і контраргументи.

В кінці, коли суддя досконально ознайомився з усіма моментами справи, вислухав обидві сторони, розглянув всі докладені матеріали і так далі, він виносить рішення з питання щомісячної виплати і розміру аліментів для того чи іншого з батьків.

Рішення прийнято, підписано, після чого судом видається виконавчий лист, згодом направляється в службу судових виконавців.

Що стосується ухилення від виплат аліментів

Запам'ятайте, що ці закони створені спеціально для того, щоб захистити дитину і забезпечити його життя, а не ускладнити життєву ситуацію одного з батьків. Як тільки суд виніс рішення, батько в обов'язковому порядку, щомісяця буде виплачувати аліменти, що не крути. І виплачувати він їх повинен безумовно доти, поки розмір аліментів не зміниться, природно, в судовому порядку.

А якщо будуть відбуватися затримки по виплаті аліментів, в результаті може накопичитися досить-таки значна грошова сума заборгованості. До цього краще не доводити хоча б з тієї простої причини, що за статтею 115 СК РФ одержувач аліментів по заборгованості має право також і на 0.5% неустойки за кожен прострочений день.

Часто трапляється, що батько не виплачує аліменти протягом трьох-чотирьох місяців, через що накопичується досить значна сума. Одержувач в такому випадку має право звернутися з цим питанням до суду, і таким чином стягнути заборгованість. Причому, шляхи вирішення можуть бути різними, аж до опису особистого майна боржника, рухомого або нерухомого, це вже не має значення. Не радимо ухилятися від виплат аліментів, так як, як правило, виходить собі дорожче!

Чи є різниця в догляді за здоровим і повноцінним дитиною, і в догляді за дитиною-інвалідом?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online