Аліменти на утримання дружини до 3 років дитині: розмір суми в 2019 році, як подати?

  1. Умови утримання матері дитини
  2. цивільній дружині
  3. якщо розведені
  4. Якщо подружжя у шлюбі
  5. Розмір і розрахунок аліментів на матір дитини
  6. мирова угода
  7. Як подати на аліменти через суд
  8. Зміна розміру виплат дружині
  9. Строки тримання матері

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Батьки зобов'язані виховувати і утримувати своїх дітей до їх повного повноліття. Колишній чоловік не завжди готовий добровільно платити аліменти на утримання дружини до 3 років. Жінка перебуває в цей час з дитиною постійно, і вийти на роботу не має можливості. Згідно СК РФ ст. 89 чоловік і жінка повинні підтримувати потребує сторону матеріально. Якщо батько дитини відмовляє жінці, яка виховує його дитину в аліменти на її щомісячну підтримку, вона має право зажадати їх сплату через суд.

Умови утримання матері дитини

Чоловік для сплати аліментів повинен мати офіційний дохід. Якщо його немає, тоді мати дитини не зможе претендувати на щомісячні платежі на своє утримання.

цивільній дружині

Згідно СК РФ ст Згідно СК РФ ст. 90 при спільному веденні домашнього господарства, без укладення шлюбу , Жінка не має право претендувати на матеріальну підтримку від батька малюка.

Якщо сімейний союз не зареєстрований в РАГСі, батько дитини повинен визнати своє батьківство добровільно через суд. На підставі постанови він буде вписаний в свідоцтво в рядок «батько». У даній ситуації щомісячні платежі будуть перераховувати на загальних підставах, передбачених законодавством.

якщо розведені

Після розірвання сімейного союзу чоловіка має право вимагати аліменти з батька малюка на своє утримання в наступних ситуаціях:

  • при наявності вагітності від колишнього чоловіка;
  • якщо пройшло не більше 3-х років з моменту народження дитини (чоловік виплачує матеріальне утримання на малюка і мати);
  • яка б вимагала сторона має право зажадати фінансову підтримку, якщо вона виховує дитину-інваліда до його повноліття;
  • мати інваліда першої категорії (дитинства), матеріально не забезпечена, може отримувати грошові кошти на протязі всього життя спільну дитину.

Чоловік виплачує аліменти колишній дружині, якщо вона стала непрацездатною, до того моменту, як шлюбний союз між ними був, розірваний, або протягом року після офіційного розлучення.

Якщо подружжя у шлюбі

Мати спільну дитину може вимагати матеріальне утримання на себе при наявності основних умов:

  • якщо шлюбний союз був зареєстрований в органах РАГСу;
  • наявність вагітності або малюка до 3-х років, тобто якщо дружина не працює;
  • жінка, яка б вимагала фінансової підтримки, виховує дитину з відхиленнями (тільки до 18 років);
  • мати інваліда 1-ої групи (дитинства), матеріально не забезпечена має право на безстрокове отримання аліментів (поки він живий).

Якщо колишня дружина - мати спільного малюка повторно виходить заміж, навіть якщо вона визнана потребує і непрацездатною - це скасування зобов'язань, терміни виплат, встановлені законом, не враховуються. Тобто дружину більше не буде потрібно сплачувати щомісячні платежі на утримання колишньої дружини.

Розмір і розрахунок аліментів на матір дитини

Кошти на утримання жінки можуть стягуватися тільки у фіксованій валюті. Щомісячна сума платежів встановлюється з урахуванням фінансового, сімейного стану зацікавлених сторін та інших обставин, здатних вплинути на рішення судових інстанцій.

Розрахунок аліментів може бути проведений:

  • У твердій валюті. Батько і мати дитини можуть домовитися про розмір матеріального змісту до 3-х років. Розмір аліментів, відбивається в мировій угоді, завіреному у нотаріуса.
  • За прожиткового коефіцієнту в певному регіоні. В разі відсутності домовленості, скільки буде сплачувати потребує стороні батько малюка, встановить суд. Він буде розглядати фінансове становище сторін, розмір прожиткового межі в конкретній місцевості (від 1,5 до 5 ПМ).

Якщо в регіоні постійного місця проживання позивача не передбачений коефіцієнт прожиткового мінімуму, тоді судові інстанції візьмуть за основу загальноросійські показники.

мирова угода

Колишні співмешканці можуть домовитися між собою, уклавши договір - обговорити розмір виплат, їх циклічність. запевнити Угода через нотаріуса і надати суду. На його підставі уповноважений орган винесе рішення про призначення виплат.

Якщо угода не завірено нотаріально, воно не буде наділене юридичною силою. Платежі перераховуються з дня складання договору.

Як подати на аліменти через суд

Розглядом справ про призначення матеріального утримання на матір дитини до 3-х років займається мировий суд. Позов подається за місцем постійного перебування відповідача або потребує боку (якщо доведено факт спільного проживання з неповнолітньою дитиною).

Позивач звільняється від сплати держмита. Позовна заява складається на ім'я мирового судді, завіряється потребує стороною або її офіційним представником (буде потрібно докласти довіреність, засвідчену нотаріально).

Документ повинен містити наступну інформацію:

  • назва ділянки суду, куди він адресується;
  • дані про потребує стороні (ініціали, адреса реєстрації, проживання, місце і дата народження);
  • відомості про батька дитини (ініціали, адреса постійного місця проживання, місце і дата офіційного народження, інформація про роботодавця);
  • вимоги зацікавленої особи, заснування, підтверджені документально.

Завантажити: Позов до суду про аліменти на утримання дружини - Зразок

Якщо заява буде складено з порушеннями, судові інстанції не приймуть його до розгляду і процедура затягнеться.

До позову необхідно докласти пакет документів:

  • копію заяви;
  • «Дублікат» свідоцтва про укладення сімейного союзу, якщо зареєстрований розлучення, тоді документ про розірвання шлюбу, актовий запис про вступ в офіційні відносини;
  • копію паперу, що підтверджує народження спільних дітей;
  • довідку 2-ПДФО, інші документи, що містять дані про розмір щомісячних доходів потребує боку;
  • підтвердження заробітної плати відповідача;
  • паперу, що містять інформацію про необхідний матері забезпеченні.

Судова ухвала вручається на руки двом зацікавленим сторонам, які можуть оскаржити його в районні судові інстанції. Якщо претензії не були пред'явлені в установлений термін, тоді рішення починає діяти, і направляється приставу для відкриття виконавчого провадження.

Відео: Аліменти на утримання дружини

Зміна розміру виплат дружині

Батько дитини може подати зустрічну заяву про зменшенні суми матеріального змісту вившей дружині. Але він зобов'язаний надати суду серйозні докази того, що у нього немає можливості перераховувати платежі, встановлені уповноваженим органом.

Зустрічний позов може бути спрямований через важке сімейного, матеріального становища. В якості доказової бази можуть служити:

  • документи про народження малюків у другому шлюбі;
  • тривала хвороба відповідача;
  • придбання інвалідності.

Знизити відсоток, що утримується з щомісячного прибутку на матеріальне утримання колишній чоловік і жінка, яка виховує двох дітей до 3-х років можливо. Але тільки при наявність вагомих обставин.

Строки тримання матері

Жінка може розраховувати на отримання коштів, до тих пір поки спільна дитина не досягне віку трьох років, незалежно від того розведені вони з чоловіком чи ні. На підставі мирного договору колишній чоловік може і далі підтримувати дружину матеріально, але якщо він тільки сам цього захоче.

Якщо жінка доглядає за інвалідом, грошові кошти виплачуються до 18 років . Але вона зобов'язана довести, що неповнолітньому потрібен постійний догляд, в зв'язку з чим вона не може вийти на роботу - представити довідки з медустанови.

Якщо малюк - інвалід дитинства першої групи, тоді його матері належить безстрокове утримання, тобто кошти буде перераховуватися до тих пір, поки спільний дитина жива.

Санкції для неплатників аліментів щорічно посилюються. Якщо відповідач знаходиться в «чорному списку» у судових приставів, він не має права покинути межі Росії, взяти позику.

Жінка, перебуваючи в законному шлюбі або розлучення, має право претендувати на фінансову підтримку не тільки по відношенню до дитини, а й себе. Розмір аліментів може бути встановлений мирною угодою або судом у фіксованій сумі. Після того, як малюку виповниться три роки, виплати припиняються, але тільки якщо неповнолітній не є інвалідом, так як догляд йому може знадобитися протягом усього його життя.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online