Який розмір аліментів стягуються на одну дитину: мінімальна сума

  1. Що це таке?
  2. На одну дитину віком до 3-х років
  3. виплата частки
  4. Виплати твердій грошовій суми
  5. Аліменти від 3-х до 18-ти років
  6. У відсотках від зарплати
  7. У встановленій сумі платежу
  8. Чи можна зменшити суму?
  9. Мінімальний розмір аліментів на дитину в 2017 році
  10. З працюючого
  11. встановлена ​​сума
  12. відсотки
  13. З непрацюючого
  14. встановлена ​​сума
  15. відсотки
  16. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На жаль велика кількість шлюбів Росії розпадаються і від спільного проживання подружжя залишаються діти, яким покладено виплати від одного з батьків на утримання.

У зв'язку з такою ситуацією виникає резонне питання який розмір аліментів, що стягуються на одну дитину.

Що це таке?

Аліменти на дітей являють собою виплату певних грошових сум одним з батьків, який не проживає з ними, для того щоб брати участь в утриманні дитини і забезпечувати його спільно з колишнім чоловіком.

На жаль, для батьків, який виховує дитину на самоті, мінімальна сума аліментів на дитину законодавством РФ не визначена. При винесенні рішення про кількість виплачуваних коштів за аліментами суди можуть апелювати безліччю фактів: від рівня життя платника до потреб малюка або матері майбутньої дитини, якщо вона вагітна.

До кожної справи суди використовують індивідуальний підхід, що значно покращує розбір кожної конкретної ситуації до найдрібніших подробиць.

Згідно з вітчизняним законодавством, мінімальний розмір виплати аліментів на одну дитину в Росії становить ¼ від заробітної плати одного з батьків або від будь-якого іншого доходу, або будь-який відсоток від прожиткового мінімуму в установленому судом грошовому еквіваленті.

На одну дитину віком до 3-х років

Виплати на утримання малолітніх дітей до 3-х років мають ряд специфічних особливостей, які відрізняють аліментні зобов'язання з утримання таких нащадків від інших, наприклад:

  • до досягнення малюком віку трьох ле т, мати або батько, у якого малолітній залишився на забезпеченні, має право вимагати у другого з подружжя аліменти на власне утримання, при цьому розмір виплат визначається за сукупністю ознак рівня життя батька-опікуна;
  • розмір виплат може бути більшою за прожитковий мінімум, якщо догляд за малюком вимагає набагато більших витрат, до того ж при винесенні рішення про призначення розміру виплат, враховується, як уже зазначалося вище, фінансове становище батьків, їх можливості і працездатність і т.д.

виплата частки

Згідно ст. 81 СК РФ, виплата грошових коштів на утримання неповнолітньої нащадка, може досягати 25% від розміру зарплати або будь-якого іншого доходу батьків.

Залежить відсоток від декількох ознак:

  • загальної кількості заробітку батька-аліментщика;
  • рівня життя юного днями й батька, з яким він проживає;
  • специфічних потреб сина і т.д.

Чим сильніше син або дочка платника потребує грошове забезпечення, тим більше відсоток і сума призначених виплат, тому визначити який мінімальний платіж по аліментах практично неможливо.

Виплати твердій грошовій суми

Фіксована грошова ставка встановлюється судом не так часто, як відсоток від зарплати Фіксована грошова ставка встановлюється судом не так часто, як відсоток від зарплати.

Однак сума виплат таких аліментів може досягати і перевищувати прожитковий мінімум, в залежності від рівня життя аліментщика, його можливості нести тягар виплат і т.д.

Аліменти з фіксованою грошовою сумою можуть бути встановлені, якщо:

  • якщо батько, який повинен виплачувати грошові кошти, має нерегулярний, а так само і постійно змінюється дохід;
  • батько отримує доходи натурального еквівалента або у валюті іноземної держави;
  • батько не має офіційного джерела доходів.

Дане положення дуже важливо, так як воно дає надію одиноким матерям стягнути аліменти з непрацюючого батька.

Аліменти від 3-х до 18-ти років

Аліментні виплати батьків щодо неповнолітніх дітей віком від 3-х років встановлюються за спрощеною схемою, так як такі діти не потребують особливого догляду за собою, не змушують батьків покинути робоче місце і займатися вихованням з грудничкового віку.

Після виконання 3-х років, виплата грошових коштів на утримання батьків-опікуна закінчується і починаються виплати виключно на утримання неповнолітньої до досягнення нею вісімнадцятирічного віку Після виконання 3-х років, виплата грошових коштів на утримання батьків-опікуна закінчується і починаються виплати виключно на утримання неповнолітньої до досягнення нею вісімнадцятирічного віку.

Про те, покладені Чи виплати після 18 років читайте тут .

Як показує практика, в Росії велика кількість дітей залишаються з матерями і часом дуже складно зобов'язати батьків допомагати своїм синам і дочкам.

Багато батьків йдуть на хитрість і обман, принижуючи свій дохід, щоб не платити покладені синові гроші. Однак законодавець встановив, що суди можуть визначити розмір аліментів на одну дитину з безробітного або працюючого батька незалежно від їх рівня доходів або їх офіційного відсутності.

У відсотках від зарплати

СК РФ встановлює, що на утримання одного неповнолітнього стягується до ¼ всіх доходів аліментщика або 25% в процентному співвідношенні. Суди можуть самостійно знижувати або підвищувати процентне співвідношення виплат, грунтуючись на власних переконаннях, інших обставин, а також фінансового стану сторін судового розгляду.

У встановленій сумі платежу

Грошові стягнення на утримання дітей можуть стягуватися відповідно до встановленого судом певного грошового еквівалента.

Найчастіше суди приймають такі рішення в разі:

Розмір виплат встановлюється судом виключно в інтересах неповнолітнього, таким чином зобов'язавши батька піклуватися про нього. Більш того, сума виплат може бути збільшена або зменшена, якщо настане така необхідність.

Чи можна зменшити суму?

Часом деякі батьки або матері, які виплачують забезпечення на утримання своїх дітей розуміють, що встановлені грошові виплати стають непідйомними, і тоді виникає питання про те, як знизити розмір аліментів до мінімуму Часом деякі батьки або матері, які виплачують забезпечення на утримання своїх дітей розуміють, що встановлені грошові виплати стають непідйомними, і тоді виникає питання про те, як знизити розмір аліментів до мінімуму.

Перш за все можна домовитися з колишньою дружиною або чоловіком про зниження сум виплат, укласти угоду з допомогою юристів і виплачувати встановлену самостійно грошову суму, при цьому не роблячи прострочень.

Інший варіант більш радикальний і вимагає звернення до судових органів. Платник повинен написати позовну заяву про зниження суми виплати аліментів.

У позові необхідно вказати підстави, за якими суд зможе раціонально визначити їх значимість, додати документи, що підтверджують неможливість виплати колишньої суми і т.д. Перед подачею заяви необхідно сплатити держмито і тільки потім відправляти заяву на розгляд.

На жаль, визначити точний мінімальний розмір аліментів у 2017 році, якщо батько працює або не працює, практично неможливо. У якихось випадках суди призначають виплату в одну тисячу рублів, в інших - десять. Кожен випадок індивідуальний і в більшості своїй вимагає консультації професійного юриста.

Мінімальний розмір аліментів на дитину в 2017 році

Розмір аліментів залежить від багатьох факторів, наприклад:

  • від необхідності підтримки гідного рівня життя неповнолітнього;
  • від можливостей заробітку батька, який був призначений опікуном;
  • від сімейного стану аліментщика;
  • від рівня життя аліментщика, розміру його заробітної плати і т.д.

Як зазначалося вище, розмір аліментів також залежить і від того працює платник або безробітний.

Як зазначалося вище, розмір аліментів також залежить і від того працює платник або безробітний

З працюючого

Для більшості матерів, якщо колишній чоловік добре заробляє, постає резонне питання: «скільки мінімальні аліменти на дитину з працюючого батька»? Таким чином матері намагаються максимально убезпечити себе і своє чадо від несприятливих наслідків розставання і розлучення.

встановлена ​​сума

При хорошому заробіток батька або ж при його офіційному відсутності, матері наполягають на встановленні аліментів за фіксованою ставкою. Зазвичай призначається сума в половину прожиткового мінімуму на дітей. Однак, як показує практика, дана сума може бути, як значно збільшена, так і зменшена до мінімального порогу в одну або дві тисячі рублів.

відсотки

З працюючого батька на одну дитину можуть утримувати до 25% від зарплати, проте, в індивідуальному порядку, судом може бути встановлена ​​сума, яка буде значно вище або нижче, в залежності від багатьох факторів.

З непрацюючого

На жаль, для матерів, які виховують своїх дітей самостійно, мінімальна сума аліментів на дитину з непрацюючого батька також не встановлена На жаль, для матерів, які виховують своїх дітей самостійно, мінімальна сума аліментів на дитину з непрацюючого батька також не встановлена.

Однак вони можуть бути призначені тільки в твердій грошовій сумі, що значно підвищує шанс на отримання будь-яких грошових коштів на утримання малюка.

встановлена ​​сума

Виплати встановленої судом суми фактично використовуються для того, щоб батьки, які приховують свій дохід або офіційно ніде не працюють, могли виплачувати аліменти своїм дітям, щоб ті ні в чому не мали потреби і могли жити в при нормальних умовах життя.

Зазвичай тверда сума призначається в половину прожиткового мінімуму. Дана особливість обумовлюється тим, що обоє батьків зобов'язані утримувати своїх дітей, в тому числі і той, з яким неповнолітній проживає за обопільною згодою або за рішенням суду.

Таким чином, суд показує сторонам на те, що витрати на утримання дітей повинні бути розділені між колишнім подружжям порівну.

відсотки

Сума аліментів з безробітного не призначається у відсотках, так як часто у непрацюючого людини просто немає тієї частки доходу, з якої можна було б відняти ¼ суми доходів згідно із законом Сума аліментів з безробітного не призначається у відсотках, так як часто у непрацюючого людини просто немає тієї частки доходу, з якої можна було б відняти ¼ суми доходів згідно із законом.

Законодавець таким чином спробував убезпечити права дітей на гідне дитинство і турботу обох батьків.

Батькам, які намагаються домогтися аліментів від колишнього подружжя, завжди потрібно пам'ятати про те, що в таких випадках існує можливість домовитися, щоб не псувати нерви ні собі, ні іншій стороні.

висновок

Батьки можуть самостійно визначити суми аліментів і не відвідувати суд. Або ж зібрати весь пакет документів і пройти весь шлях від початку до кінця.

Однак, якщо одна зі сторін ухиляється від відповідальності за змістом своєї дитини, то необхідно сміливо звертатися до суду за захистом прав свого малюка.

Що це таке?
Що це таке?
Чи можна зменшити суму?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online