Як добитися виплати аліментів?

  1. Отримання виконавчого листа по справі
  2. Контроль за роботою приставів-виконавців
  3. Вам також може бути цікаво:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На сьогоднішній день судові пристави працюють більш ніж з трьомастами тисячами злісних неплатників аліментів На сьогоднішній день судові пристави працюють більш ніж з трьомастами тисячами злісних неплатників аліментів. Загальне ж число боржників тільки недавно скоротилося і подолало позначку одного мільйона. Незважаючи на позитивну тенденцію, стягнення боргів по аліментах в багатьох випадках виявляється вельми проблематичним і довгим справою. Це також стосується випадків, коли батько, який виховує дитину, намагається отримати не просто аліменти, а «гідні аліменти», що відображають реальний дохід платника, який часто ховається за сірими зарплатами і прихованими доходами фірм.

Отримання виконавчого листа по справі

Якщо мати вважає, що батько її дитини приховує частину доходів і платить аліментів менше, ніж належить, то стягнення аліментів потрібно проводити в судовому порядку. В ході розгляду можна з'ясувати, які реальні доходи чоловіка і отримати рішення суду, в якому буде вказана «пристойна» сума аліментів.

Якщо влаштовувати додаткові розгляду немає необхідності або бажання, то можна отримати судовий наказ про стягнення аліментів. Він видається протягом п'яти днів на підставі заяви від матері дитини. Батько при цьому може не бути присутнім, якщо його особа встановлена, і він визнає себе батьком дитини. Наказ про стягнення аліментів на увазі розрахунок аліментних виплат відповідно до 81 статті Сімейного кодексу: у відсотках від заробітку. Заява на отримання аліментів доповнюється свідоцтвами про розлучення і про народження дітей, а також довідкою про спільне проживання з дитиною.

Стягнення боргів по аліментах може проводитися і на підставі угоди про утримання дитини, якщо при розлученні подружжя уклали таке.

Контроль за роботою приставів-виконавців

Перераховані документи є підставою для отримання виконавчого листа про стягнення аліментів. Тут в справу вступають судові пристави. Як показує практика, стадія виконавчого провадження може тягнутися довше, ніж судовий розгляд. Все залежить від якості роботи приставів-виконавців. Саме вони вживають заходів щодо стягнення аліментів. У їх компетенції рішення про вирахування аліментів безпосередньо з зарплати, опис і вилучення майна боржника і так далі.

Однак і позивачеві не варто кидати справу на самоплив. Роботи у приставів чимало, і ваша справа може загубитися і застрягти в кінці черги. Якщо ви розумієте, що робота по вашій справі встала, необхідно подавати скаргу на бездіяльність судових приставів. Скаржитися треба старшому судовому приставу, в підпорядкуванні якого знаходиться пристав-виконавець.

Для того, щоб громадянам було простіше стежити за тим, на якому етапі перебуває виконавче провадження по їх справі, на сайті держпослуг з'явився новий фунціонал. Тепер в особистому кабінеті можна подивитися, як просувається стягнення боргів по аліментах, і які зусилля для цього докладає пристав. Крім того, за допомогою сайту ви можете оперативно зв'язатися з приставом, відповідальним за виконання рішення по вашій справі, і отримати відповідь на питання, що цікавлять.

Вам також може бути цікаво:

Закон про захист прав споживачів

Захист прав споживачів: визначення Захист прав споживачів визначається як дії, спрямовані на регулювання відносин між продавцями, виробниками, виконавцями ...

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online