Відповідь на екзаменаційний питання. Правова природа угоди про надання юридичної допомоги. Поняття, істотні умови, форма угоди. Відмова від надання юридичної допомоги. Розірвання угоди про надання юридичної допомоги.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Адвокатська діяльність здійснюється на основі угоди між адвокатом і довірителем (ст. 25 Закону «Про адвокатську діяльність і адвокатуру в Російській Федерації»).

Угода між адвокатом і клієнтом про надання юридичної допомоги є консенсуальним, двостороннім, оплатним або безоплатним. Угода між адвокатом і клієнтом про надання юридичної допомоги є консенсуальним, двостороннім, оплатним або безоплатним

договір , Згідно з яким адвокат зобов'язується представляти інтереси довірителя, є фідуціарні.

Мінімальні вимоги до виконання адвокатом зобов'язань перед довірителем, а також етичні норми адвокатської діяльності закріплені в законі і спеціальному кодексео: адвокат при здійсненні професійної діяльності зобов'язаний чесно, розумно, сумлінно, кваліфіковано, принципово і своєчасно виконувати обов'язки , Відстоювати права і законні інтереси довірителя усіма не забороненими законодавством Російської Федерації засобами; дотримуватися Кодексу професійної етики адвоката (п. 1 і 4 ч. 1 ст. 7 Закону про адвокатуру; ст. 8 Кодексу професійної етики адвоката).

Угода являє собою цивільно-правовий договір на надання юридичної допомоги самому довірителю або призначеній ним особі. Договір укладається в простій письмовій формі між довірителем і адвокатом (адвокатами).

Істотними умовами угоди є:

  1. вказівка ​​на адвоката (адвокатів), що прийняв (прийняли) виконання доручення в якості повіреного (повірених), а також на його (їх) приналежність до адвокатському утворенню та адвокатській палаті ;
  2. предмет доручення;
  3. умови виплати довірителем винагороди за надану юридичну допомогу;
  4. порядок і розмір компенсації витрат адвоката (адвокатів), пов'язаних з виконанням доручення;
  5. розмір і характер відповідальності адвоката (Адвокатів), що прийняв (прийняли) виконання доручення.

Адвокат, який прийняв в порядку призначення або за угодою доручення на здійснення захисту у кримінальній справі, не має права відмовитися від захисту, крім випадків, зазначених у законі, і повинен виконувати обов'язки захисника, включаючи, при необхідності, підготовку і подачу касаційної скарги на вирок суду в щодо свого підзахисного.

Адвокат, який прийняв доручення на захист у стадії попереднього слідства в порядку призначення або за угодою, не має права відмовитися без поважних причин від захисту в суді першої інстанції (п. 2 ст. 13 Кодексу професійної етики адвоката ).

Питання розірвання угоди про надання юридичної допомоги регулюються Цивільним кодексом Російської Федерації (п. 2 ст. 25 Закону «Про адвокатську діяльність і адвокатуру в Російській Федерації»).

Приймаючи рішення про неможливість виконання доручення і розірвання угоди, адвокат повинен завчасно повідомити про це до відома довірителя з тим, щоб останній міг звернутися до іншого адвоката (п. 9 ст. 10 Кодексу професійної етики адвоката).

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online