Позов до суду - адвокат, юрист в Києві консультації з написання позовної заяви, позов - ціна, вартість послуг по підготовці позову

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У 90% випадків зі ста, судове провадження відкривається на підставі позовної заяви, яке, як правило, становить юрист або адвокат. Ми вирішили поставити кілька запитань адвокату по судових справах і отримати юридичну консультацію з таких питань, як: поняття позовної заяви, порядку і особливості його складання, і інші правові нюанси, які необхідно знати, для звернення до суду з позовною заявою.

адвокату по судових справах

Скажіть, з чого починається судовий процес Скажіть, з чого починається судовий процес? Чи потрібне письмове звернення, або досить прийти в суд і в усній формі звернеться до суду?

Позовна заява складається виключно в письмовій формі Позовна заява складається виключно в письмовій формі. Тобто усно, прийти в суд і завити про порушення Ваших прав у Вас не вийде. Правда, в адміністративному судочинстві передбачена цікава норма, згідно з якою, працівник апарату суду, на прохання позивача, зобов'язаний допомогти в оформленні позовної заяви. На жаль, це норма залишається декларативною і в суді немає такого службової особи, яке б допомогло в такому питанні; як правило працівники суду радять майбутньому позивачеві звернеться до юриста або адвоката для складання позовної заяви. Судове виробництво відкривається на підставі позовної заяви, складеного належним чином, відповідно до діючого процесуального законодавства.

Чи існує якийсь алгоритм складання позову Чи існує якийсь алгоритм складання позову?

Можливо Ви будете здивовані, але будь-яка юридична діяльність - процес творчий, і я б не рекомендував керуватися певними алгоритмами Можливо Ви будете здивовані, але будь-яка юридична діяльність - процес творчий, і я б не рекомендував керуватися певними алгоритмами. Кожна правова ситуація є унікальною, як кожен життєвий випадок має свої особливості і не можна знайти два абсолютно однакових справи.

Але якщо постаратися уніфікувати цей процес, можна виділити деякі стадії складання адвокатом або юристом позовної заяви:

1 1.Аналіз правової ситуації, тут важливо розібратися який характер правовідносини між сторонами, якими нормативно-правовими актами регулюються правовідносини сторін.

2.формирование обставин, якими сторона буде аргументувати порушення своїх права.

3.Подбор доказів, які свідчать про порушення прав і необхідності захисту інтересів?

4.Непосредственное написання позовної заяви, відповідно до встановленої форми.

5.Оплата судового збору, якщо немає підстав для звільнення від його сплати.

6.Подготовка і прилучення доповнень до позовної заяви, наприклад, копії документів, клопотання, інше.

7.Подача позовної заяви до суду - можна подати через канцелярію суду, а можна відправити поштою.

Пам'ятайте, що до позовної заяви додаються копії всіх документів, що подаються разом з позовом, в кількості, достатній для того, щоб вручити всім сторонам процесу (відповідачам, третім особам) Пам'ятайте, що до позовної заяви додаються копії всіх документів, що подаються разом з позовом, в кількості, достатній для того, щоб вручити всім сторонам процесу (відповідачам, третім особам)

До якого суду подавати позовну заяву До якого суду подавати позовну заяву? Яка форма звернення, шаблон або бланк існує для підготовки позову до суду?

Відповідно до статті 18 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», суди в Україні спеціалізуються на розгляді цивільних, кримінальних, господарських, адміністративних справ, а також справ про адміністративні правопорушення Відповідно до статті 18 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», суди в Україні спеціалізуються на розгляді цивільних, кримінальних, господарських, адміністративних справ, а також справ про адміністративні правопорушення.

Суд вибирають відповідно до характеру спірних правовідносин, що виникли між позивачем та відповідачем. Наприклад, якщо спір виникає в слідстві невиконання належним чином господарського договору між двома підприємствами (поставка товару, підрядні роботи), то справа повинна бути розглянута господарським судом, за правилами господарського процесуального кодексу України.

Зверніть увагу, за загальним правилом, територіально, справу має розглядати той суд, де знаходиться відповідач Зверніть увагу, за загальним правилом, територіально, справу має розглядати той суд, де знаходиться відповідач. Але в кожному окремому процесуальному кодексі, існують виключення з цього правила, і передбачені випадки, коли позивач може вибрати територіальну підсудність розгляду позовної заяви, наприклад, за місцем свого знаходження, за місцем виконання договору, за місцем заподіяння шкоди, за домовленістю сторін, інше. Якщо є два і більше відповідача, що знаходяться в різних місцях, позивач може вибрати суд за місцем знаходження одного з відповідачів.

Таким чином, в залежності від того, за правилами якого судочинства (цивільного, господарського, адміністративного) буде розглядатися Ваша справа, позов повинен відповідати належній формі. Все залежить від характеру правовідносин, на підставі якого виникла суперечка:

- якщо спір цивільний, то позовну заяву необхідно подавати в районний суд за правилами Цивільного процесуального кодексу України. Форма позовної заяви передбачена - статтями 119 і 120, а також вимоги до такого документа.

Зразок позовної заяви в районний суд

-якщо суперечка господарський, то позов необхідно готувати за правилами Господарського процесуального кодексу України, відповідно до форми, що вказана в статтях 54 - 57. У цих статтях зазначено також інші вимога, які необхідно врахувати при підготовці позову до суду.

Зразок позовної заяви в господарський суд

- в суперечці з органами влади та місцевого самоврядування (публічно-правовий спір) необхідно керуватись Кодексом адміністративного судочинства України, де в статтях 105, 106 передбачена належна форма і зміст позовної заяви.

Зразок позовної заяви до окружного адміністративного суду

Важливо, якщо Ви подасте позов до суду з порушенням встановленої форми, якщо зміст позову не буде відповідати зазначеним вище вимогам процесуального закону (наприклад, не сплачено судовий збір чи не подані додатки до позову), суд в праві залишити без рух позовну заяву, залишити без розгляду, повернути позов заявнику Важливо, якщо Ви подасте позов до суду з порушенням встановленої форми, якщо зміст позову не буде відповідати зазначеним вище вимогам процесуального закону (наприклад, не сплачено судовий збір чи не подані додатки до позову), суд в праві залишити без рух позовну заяву, залишити без розгляду, повернути позов заявнику.

У разі порушення позивачем територіальної або підвідомчій підсудності, суд може відмовити в прийнятті позовної заяви або у відкритті провадження У разі порушення позивачем територіальної або підвідомчій підсудності, суд може відмовити в прийнятті позовної заяви або у відкритті провадження.

Дивіться відео, Поради адвоката - Як правильно скласти позов до суду

Які секрети написання позову, ви, як практикуючий юрист, можете розкрити Які секрети написання позову, ви, як практикуючий юрист, можете розкрити? Можете проконсультувати, як адвокат і професіонал своєї ремесла або дати загальні рекомендації, як технічно правильно написати позов, на що звернути увагу?

Головне, це індивідуальний підхід і ніяких шаблонів Головне, це індивідуальний підхід і ніяких шаблонів. У кожному конкретному випадку необхідно писати документ, перейнявшись проблемою свого клієнта. На моє глибоке переконання, правильно складений позов, це 50% успіху в справі. І аргументуючи своє твердження, я бачу 5 причин або умов, які впливають на вашу перемогу в суді, якщо ви їх виконаєте ще до судового розгляду, на стадії підготовки позову до суду, ви отримати відмінний шанс для отримання вигідного для Вас судового рішення.

Отже, як адвокат, даючи консультацію з написання позову, я б звернув вашу увагу на цих п'ять умов:

1. Позов читає суддя. Ви завжди повинні про це пам'ятати. Значить, і писати треба для судді, - не для себе, вправляючись у красномовстві, не для відповідача, - намагаючись комусь, щось довести, помститися або самоствердитися, а виключно для судді. Позовна заява - це перший документ, що потрапляє в руки судді, саме знайомлячись з цим документом, суд формує своє ставлення до справи і свою позицію у справі, що буде виражено в конкретному судовому рішенні. З цієї причини, я рекомендую адвокатам використовувати прості пропозиції, зрозумілий і легкий для сприйняття текст, з правильними формулюваннями і в офіційно-діловому стилі. Виключайте граматичні та синтаксичні помилки. Чим меншою кількістю слів і пропозицій ви викладете зміст і суть позову, тим краще він буде для сприйняття.

Окремо слід відзначити правильне виклад правової позиції, юридичних фактів і їх узгодженість з Вашими позовними вимогами. Звичайно потім, в судовому процесі, ви можете уточнити або змінити позовні вимоги, поміняти предмет або підстави позову, але це обов'язково позначиться на суб'єктивному ставленні судді до справи, а можливо і до Вас особисто.

2.Готовете позов - готуйте базу фактів, на підтвердження своєї правової позиції. Коли Ви готуйте позов, ви вуджу думаєте про обставини порушення права і про докази, які це підтверджують. Взагалі «фактаж» збирається і готується до написання позову або під час, але не після, коли позов готовий і зданий в суд. Може це звучить і очевидно, але більшість юристів це правило порушують, за принципом - «спочатку позов до суду, а там розберемося». Тут важливо планування того, що і коли ви будете подавати: деякі докази ви подасте разом з позовом, деякі вже в судовому засіданні, а деякі будуть витребувані в судовому порядку. І про це всім ви вже повинні знати на стадії підготовки заяви.

3.Готовя позов ви повинні розуміти, як відповідач буде заперечувати на Ваш позов. Не думайте і не розраховуйте на те, що відповідач, ознайомившись з Вашими вимогами і аргументацією, прийде в суд і погодиться з тим що ви виклали, або говоритиме правду у справі. Скоріше навпаки. Відповідач піде до адвоката і той виробить концепцію захисту: як і що треба говорити в суді, як заперечувати на Ваші позовні вимоги, які докази подавати, а які краще ніколи і нікому не показувати. І якщо другий пункт стосується планування судового процесу, то цей стосується можливості адвокатом припустити, якою буде хід розвитку справи, під час слухання по суті. Хтось може сказати, що все передбачити неможливо? Я погоджуся, все - ні, але в рамках конкретної справи, готуючи позов, ви можете визначити пару ліній захисту опонента, і вже в кінцевому підсумку, текст позовної заяви повинен відповідати Вашим припущеннями. Таке професійне «чуття» приходить зі временим, саме тому я завжди проти «самодіяльності», коли НЕ адвокат і не юрист готує позов, і інші процесуальні документи.

4.Вибор правильного способу захисту. Спосіб захисту - це той правовий механізм відновлення Ваших порушених прав, який ви пропонуєте суду, і в разі обгрунтованості Ваших вимог, суд захищає / відновлює Ваше право, обраним способом. Грубо кажучи, спосіб захисту, це те, що ви просите у суду, наприклад, виконати дію, передати майно, стягнути гроші. Як правило, суд не може з власної ініціативи вийти за межі позовних вимог. А це означає, що при неправильному виборі адекватного способу захисту, Ви, витративши багато сил і коштів, отримуєте: або рішення, яке не можна виконати, або негативний судове рішення. Парадоксально, але при цьому Ви можете мати сильну, обгрунтовану аргументацію і безперечні докази. Тут якогось окремого рецепта немає, хіба що, керуйтеся останньої судової практикою і здоровим глуздом.

Прикладами неправильного способу захисту будуть вимоги: виселити власника з його ж житла, розділити майно, що згідно із законом не підлягає розподілу, припинення / розірвання фіктивного договору з відчуження майна, замість витребування майна з незаконного володіння, інше Прикладами неправильного способу захисту будуть вимоги: виселити власника з його ж житла, розділити майно, що згідно із законом не підлягає розподілу, припинення / розірвання фіктивного договору з відчуження майна, замість витребування майна з незаконного володіння, інше.

5.Доказательства. По-перше, деякі судді навіть не приймають до розгляду позовну заяву без зазначення в ньому на докази у справі. Тому в позові повинні бути посилання на докази, що підтверджують Ваші доводи. По-друге, який правильний і гарний позов у ​​вас не було складено, як би ви красномовні не були в судовому засіданні, без доказів ви не зможете виграти справу. В кінцевому підсумку суд самостійно робить висновки, чи достатньо доказів для підтвердження того чи іншого факту у справі. І по-третє, в кожному окремому справі необхідно подання до суду достатніх та допустимих доказів. Тобто наявність у доказів таких властивостей, які свідчать і встановлюють ті чи інші обставини в справі. Також потрібно точно знати, коли і які докази подавати і в якому вигляді.

Мабуть, в сукупності ці п'ять факторів і впливають на результат справи, і їх обов'язково необхідно враховувати при складанні позову до суду, якщо ви хочете отримати позитивний результат.

Яка вартість складання позовної заяви Яка вартість складання позовної заяви? Скільки коштують послуги юриста або адвоката по написанню позову? Як формується ціна за такі юридичні послуги?

Все залежить від кваліфікованості адвоката, ніж більш досвідчений юрист, тим дорожче буде коштувати складання позову Все залежить від кваліфікованості адвоката, ніж більш досвідчений юрист, тим дорожче буде коштувати складання позову. Але такий документ буде складений з урахуванням всіх необхідних вимог. Крім того, на ціну такої послуги впливає складність справи, час, витрачений на ознайомлення з матеріалами, а також скільки часу необхідно, для того щоб скласти позовну заяву. На даний момент, середня ціна в Києві за підготовку позовної заяви до суду становитиме приблизно 1 500 гривень.

Якщо у Вас є питання до адвоката з приводу підготовки, техніки написання, складання та подання позовної заяви до суду, ви можете зателефонувати безпосередньо адвокату, або зв'язатися з ним зручним для шляхом:

Робочий тел 044-232-65-88

Мобільний телефон 093-842-51-47

Viber 095-777-25-07

Електронна пошта [email protected]

Скажіть, з чого починається судовий процес?
Чи потрібне письмове звернення, або досить прийти в суд і в усній формі звернеться до суду?
Чи існує якийсь алгоритм складання позову?
3.Подбор доказів, які свідчать про порушення прав і необхідності захисту інтересів?
Яка форма звернення, шаблон або бланк існує для підготовки позову до суду?
Можете проконсультувати, як адвокат і професіонал своєї ремесла або дати загальні рекомендації, як технічно правильно написати позов, на що звернути увагу?
Хтось може сказати, що все передбачити неможливо?
Яка вартість складання позовної заяви?
Скільки коштують послуги юриста або адвоката по написанню позову?
Як формується ціна за такі юридичні послуги?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online