За скільки можна купити квартиру в столиці цього літа

  1. Ціна і якість житла в Києві
  2. уподобання клієнтів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

За словами провідного фахівця АН "Альянс-брок" Володимир Столітній, в квітні-травні на ринку продажу житлової нерухомості спостерігалося стабільне зниження вартості. За два останніх місяці ціни просіли приблизно на 10%. З початку року - приблизно на 25%. На сьогоднішній день продавці намагаються тримати ціни, торгуються рідко і неохоче. При цьому ті, хто хоче продати квартиру, йдуть на реальні поступки. Наприклад, на вул. Теліги за "гостинку" просили $ 25000, але сторгувалися за $ 22500.

Ціна і якість житла в Києві

Ціни на повноцінні столичні однокімнатні квартири стартують від $ 25000, але за такою вартістю можна придбати "хрущовку" в спальному районі далеко від метро. За словами фахівців, в таких районах ціна квадратного метра в "хрущовках" нижче $ 1000, а вартість в цегляних будинках тримається на рівні $ 1000..

Якщо розглядати житло ближче до метро, ​​то розраховувати можна на $ 32000 - 35000, найчастіше за такою ціною пропонуються квартири в будинках радянської будівлі. Хоча можна трошки поторгуватися. Як розповів В.Столітній, на Дарниці недалеко від метро квартиру площею 33 кв. м продали за $ 31500. У центрі ціни стартують від $ 45000, при цьому за такою вартістю пропонують все ті ж "хрущовки" на першому поверсі і в поганому стані.

Ціни на двокімнатні квартири в столиці дорожче приблизно на $ 10000, а на трикімнатні - на $ 10000 - $ 20000. За словами експертів, сьогодні на ринку вже зустрічаються пропозиції з продажу трикімнатних квартир на Троєщині площею близько 60 кв. м за $ 50000- $ 55000.

Вартість в першу чергу залежить від стану житла, і якщо шукати квартиру в нижньому ціновому діапазоні, потрібно бути готовим до проведення після покупки капітального ремонту. А ось стан самого будинку не робить великого впливу на ціноутворення, та й для клієнтів будинок рідко є важливий чинник.

уподобання клієнтів

За словами експертів, при покупці квартири в столиці для покупця головними факторами є або ціна, або локація. Якщо бюджет обмежений, а локація не принципова, то ви купуєте квартиру більшу за метражем, навіть у віддаленому районі або в передмісті. На сьогоднішній день квадратні метри на вторинному ринку купують в основному для проживання, і вкрай рідко - для подальшої здачі в оренду.

Прогнози і очікування

В умовах нестабільної економічної ситуації експерти не дають точних прогнозів по ринку продажу квартир. Очевидно, що власники квадратних метрів і далі будуть утримувати ціни. Але якщо курс долара буде рости, то ціни знизяться, як це було на початку 2015 року.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online