Новини | Квартири в Харкові

  1. 29.11.2017 як уже повідомлялося раніше , До кінця року харківські забудовники запланували звести...
  2. 24.11.2017
  3. 23.11.2017
  4. 21.11.2017
  5. 06.11.2017
  6. 30.10.2017
  7. 19.10.2017
  8. 13.10.2017
  9. 10.10.2017
  10. 04.10.2017
29.11.2017

як уже повідомлялося раніше , До кінця року харківські забудовники запланували звести житлову нерухомість загальною площею більше, ніж на 400 тис. Кв. м

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На перший погляд такі високі показники здаються страшними і ставлять під сумнів їх рентабельність. Експерти кажуть, якщо нерухомість будується в такій кількості, то вона комусь потрібна, її хтось купує навіть незважаючи на низький рівень життя в країні і криза. Але також є кілька основних категорій населення, які можуть дозволити собі купити нерухомість.

Ні для кого не секрет, що нерухомість - це окрема платформа для інвесторів. На сьогоднішній день, для громадян України покупка квартири - це чи не єдина можливість зберегти і примножити свій грошовий капітал, шляхом перепродажу житла. Хоча на це йдуть всі, тому як люди звикли до більш швидкого заробітку.

Якщо купувати квартиру для здачі її в оренду, то вона окупиться терміном від 10 до 20 років. Тому на такий крок мало хто наважується. Але варто відзначити, що саме в Харкові 15% -20% від загальної маси покупців житла - це «спекулянти». Вони скуповують нерухомість і після здають її в оренду. Вартість квартир у гривні зростає приблизно на 10% -15%. В первинне житло вкладається досить багато грошей.

Також є думка, що друга категорія населення, яка може собі дозволити купити нерухомість - це айтішники. Але знову-таки, з цією думкою згодні не всі фахівці з нерухомості. Теоретично це так. Але необхідну суму потрібно збирати, а якщо говорити про банківський кредит під 20%, то питання відпадає сам собою. Таким чином їм простіше орендувати житло.

Варто додати, що кількість тих, хто кілька років до того міг купити нерухомість суттєво скоротилася. А ті, у кого накопичення залишилися, змушені витрачати їх на продукти.

Ще одна категорія - це переселенці з зони АТО. Житло в Харкові вони почали купувати тільки недавно (рік-два), коли стало ясно, що тут не повториться всім відомий сценарій сходу.

В Україні за минулий 2016 рік укладених угод стало більше на 18%, в Харкові на 12%. У 2017 році аналітики прогнозують підвищення показника до 20%.

джерело: https://kvartal.ua/news/1901847?preview=true

24.11.2017

У прес-службі Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру заявили, що український земельний кадастр був визнаний Світовим банком як один з найкращих і досконалих у світі

Фахівці Світового банку говорять, що новий український земельний кадастр є зразковою системою, розробленою з урахуванням всіх кращих світових стандартів.

Також співробітники Світового банку відзначають, що завдяки новому державному земельному кадастру вартість реєстрації земельних ділянок зменшилася на дві третини. Це стало можливо через зменшення часу, потрібного на реєстрацію і скорочення обсягів корупції в країні. Тепер для реєстрації земельної ділянки замість кількох днів в середньому потрібно 21 хвилина і один візит в центр реєстрації.

Варто зазначити, що електронний Державний земельний кадастр почав свою роботу в 2013 році, тим самим зробив доступною Національну кадастрову систему. У 2015 році сервіс Державного земельного кадастру став більш зручним і прозорим завдяки впровадженню електронних послуг. Так доступ до інформації кадастру став публічним, що дало можливість дізнатися імена власників земельних ділянок.

Також в Україні зменшився масштаб корупції. Багато відомостей про земельні ділянки конвертувалися в електронний формат. Це дало можливість перевести частину процедур в онлайн режим, тим самим усунувши чиновників від їх виконання.

раніше повідомлялося , Що в жовтні 2017 року Державний земельний кадастр перейшов на систему Blockchain. Таке рішення було прийнято через численні фактів рейдерства, коли земельні ділянки переписуються на сторонніх осіб. Технологія Blockchain дасть можливість забезпечення надійності синхронізації даних. До того ж, їх підміна буде неможливою із зовні, що в свою чергу, дозволить здійснювати громадський контроль за всією системою.

Для України і Blockchain є ідеальним засобом, щоб забезпечити повну прозорість даних земельного кадастру і завоювати безумовна довіра до них з боку населення країни. Це можливо, тому що технологія поєднує в собі внутрішню безпеку і громадський контроль. Відзначимо, що до кінця року на Blockchain перейде і Реєстр майнових прав.

* Державний земельний кадастр - це цілісний геоінформаційний комплекс даних про землі, які перебувають у межах державних кордонів України, про їх призначення, заборонах і обмеженнях в способах використання. Також інформація про кількісні та якісні характеристики земельних територій і їх оцінку, про розподіл територій між власниками і користувачами.

за матеріалами http://agroportal.ua/news/ukraina/vsemirnyi-bank-schitaet-ukrainskii-zemelnyi-kadastr-samym-luchshim-v-mire/

джерело: https://kvartal.ua/news/1897600?preview=true

23.11.2017

Харківські забудовники в 2017 році запланували звести житлову нерухомість загальною площею більше, ніж на 400 тис. Кв. м

Деякі фахівці вважають, що ця цифра нереальна і це всього лише черговий «бульбашка». А деякі навпаки вважають, що за умови що вся ця житлова нерухомість буде зведена все одно потреба харків'ян в житло буде ще актуальною.

Згідно з отриманими даними, в Україні за минулі 9 місяців було зведено майже 7 млн. Кв. м житла. При цьому загальний житловий фонд країни становить вище 950 млн. Кв. м. З цієї кількості половина нерухомості - це старий житловий фонд країни і застарілі споруди. Таким чином можна сказати, що щорічно зводяться 10 млн. Кв. м не здатні вирішити квартирне питання громадян країни.

За існуючими нормами щорічно на одного українця має бути побудовано 1 кв. м житла. Якщо говорити про Харків, то це 1,8 млн. Кв. м. Такі дані здаються нереальними не тільки з боку будівництва, але і з боку реалізації цих обсягів на практиці. Ця нерухомість повинна десь будуватися і комусь продаватися.

Харківські фахівці з нерухомості кажуть, що старе житло потрібно зносити, а на його місці будувати нові об'єкти. Наприклад, в Європі на одну людину встановлено не менше 40 кв. м, а в Україні є квартири площею від 30 кв. м, де живуть родини по три людини. Від такого житла потрібно терміново рятувати країну, а людей розселяти.

Багато експертів вважають, що нашій країні необхідна спеціалізована державна програма, яка буде спрямована на оновлення житлового фонду.

Не так давно один з українських політиків сказав, що початок створення такої програми вже покладено. Для Мінрегіону пріоритетним є оновлення застарілого житлового фонду країни. Схема програми в дії повинна бути наступною:

  • обов'язкове розселення мешканців аварійних об'єктів;
  • планове розселення, за умови згоди більшої частини мешканців.

Варто відзначити, що розселення людей має бути в межах одного району. Це пов'язано з прихильністю людей до певного місця проживання (робота, школа, лікарня і т.п.).

джерело: https://kvartal.ua/news/1896817?preview=true

21.11.2017

Останнім часом в мережі з'явилося дуже багато інформації про те, що купити нерухомість можна по частинах

Ринок нерухомості України завжди активний. Нові тенденції з'являються часто. Наприклад, зараз популярне пропозиція - купити нерухомість по частинах. Покупців заманюють доступною вартість об'єктів. В основному продається таким чином нерухомість це кімнати в гуртожитках і комуналках.

Продається житло належить до старого житлового фонду країни. Типові сталінські споруди, але зате в центральній частині міста. Вартість цих об'єктів відповідають місцю їх розташування. Кімнати в малонаселених квартирах, гуртожитках, колишніх гуртожитках також виставляються на продаж.

Що стосується нового житлового фонду міст України, то купити нерухомість по частинах в новобудові теж реально. Найчастіше частина житла продається через сімейні негаразди. Наприклад, під одним дахом не можуть ужитися спадкоємці або родичі. Вартість таких і подібних об'єктів безпосередньо залежить від району міста. Чим ближче до центру, тим дорожче. Зустрічаються випадки, коли частина квартири коштує як повноцінна однокімнатна квартира.

Фахівці кажуть, що купівельний попит стабільний. В основному кімнати купують молоді пари, які не можуть дозволити собі купити нерухомість дорожчу. Хоч такий варіант на перший погляд і здається привабливим, все ж юристи радять бути вкрай обережними. Є високий ризик попастися на виверти шахраїв або ж просто вашим сусідом стане людина з алкогольною залежністю.

Купуючи кімнату в гуртожитку коштує бути уважним. З ними найбільше клопоту для покупця. Там дуже часто потрібен дозвіл на продаж від всіх мешканців. Втративши одну підпис можна залишитися без даху над головою і без грошей. При оформленні документів цього пункту потрібно приділити особливу увагу.

Також часті випадки продажу кімнат шляхом оформлення договору дарування. Цей варіант чреватий наслідками. В даному договорі не прописується вартість нерухомості. При судових розглядах якщо хто-небудь зможе довести участь грошових коштів, то угоду визнають недійсною.

Проблеми можуть виникнути при покупці кімнат в будинках, які є історичними пам'ятками. Для цього будуть потрібні додаткові витрати і дозвільні документи.

джерело: https://kvartal.ua/news/1894729?preview=true

06.11.2017

Ринок нерухомості і вартість об'єктів змінюються

Ринок нерухомості активний практично весь рік. Найбільш затребуваним житлом вже за усталеною традицією залишається малогабаритні одно- і двокімнатні квартири. Вони служать або як платформа для заощадження коштів, або як джерело додаткового доходу. Багато людей купують нерухомість для її подальшої здачі в оренду.

Найближчі кілька років подібне житло буде на піку популярності. Що стосується вартості, то ніяких суттєвих змін не передбачається. Винятком може стати погіршення політичної чи економічної ситуації в країні.

Фахівці кажуть, що видимих ​​передумов до зростання економіки немає, а це означає, що платоспроможність населення також буде залишатися приблизно на одному рівні. Тим, хто хоче купити квартиру для особистого користування, радять купувати і не чекати. А ті, хто розглядає покупку квартири, як інвестиційний проект, можуть поки утриматися і зберегти свої доларові заощадження до кращих часів. Але якщо заощадження в гривні, то варто купувати житло. Головне тільки не помилитися з об'єктом інвестиції.

На сьогоднішній день ринок нерухомості переповнений пропозиціями. Пропозиції перевищують попит. Нові об'єкти активно зводяться по всій країні, в тому числі і в Харкові. Багато комплекси напівпорожні, так як квартири не встигають розпродаватися. Така ситуація дає передумови на зниження вартості квадратного метра. Іншими словами кажучи, самі забудовники змушені знижувати ціни у всіх сегментах.

Після вересневого падіння гривні ринок нерухомості вже пожвавився. Але якщо знецінення національної валюти буде продовжуватися, то покупці нерухомості розділяться на дві категорії. Перші - це ті, у кого заощадження в доларах, вони будуть чекати «дна», другі - ті, у кого заощадження в гривні, вони будуть як можна швидше купувати нерухомість.

Якщо говорити про ціни на житло, то тут все індивідуально для кожного регіону. Перше місце за дорожнечею нерухомості займає Київ, друге - Одеса, третє - Львів, і на четвертому місці Харків. Вартість квартир залежить від багатьох факторів. Наприклад, первинне житло буде стояти дорожче, якщо воно буде розташовуватися в сучасному комплексі з паркувальним місцем, облаштованій територією і т.п., а на вартість вторинного впливає в основному район і транспортна розв'язка.

джерело: https://kvartal.ua/news/1881800?preview=true

30.10.2017

Ціни на квартири в Харкові в поточного року трохи виросли, якщо порівнювати з вартістю в минулому місяці

Квартири в Харкові користуються великою популярністю. Попит є на нерухомість як маленької, так і великої площі. Все залежить від уподобань і можливостей самих клієнтів. Купівельним попитом в Харкові користуються квартири з нового житлового фонду міста. Вторинне житло хоч і купується, але вже в менших кількостях.

Згідно зі статистичними даними, більшість людей купують нерухомість для себе і з уже готовим ремонтом. Лише мала частина клієнтів купують нерухомість для інших цілей і з чорновою обробкою.

Що стосується критеріїв вибору нового житла, то для людей головне зручне транспортне сполучення і інфраструктура району проживання. А також оснащеність квартири системою автономного опалення і лічильниками.

Ріелтори відзначають, що в жовтні 2017 р, як і раніше найпопулярнішими для покупців залишилися центральні райони міста. Житло на околицях Харкова купується рідко і практично не затребуване.

Квартири в Харкові: ціни на первинне житло

В останні роки в місті зводиться досить велика кількість нових будинків. Популярність первинної нерухомості серед покупців зростає. Більше 80% клієнтів не хочуть ризикувати і купують квартири в будинках, які вже введені в експлуатацію.

Місто Пропозиції Мінімальна вартість кв. м Максимальна вартість кв. м Харків 94 8200 грн 35360 грн

Квартири в Харкові: ціни на квартири старого житлового фонду

При виборі такого типу житла в першу чергу люди звертають увагу на тип спорудження будинку. Найпопулярніші цегляні будинки. Це пов'язано з надійною термоізоляцією. Панельні споруди практично не затребувані.

Райони Однокімнатні квартири Двокімнатні квартири Трикімнатні квартири Центральні 30-32 тис. Дол. США 35-40 тис. Дол. США 40-45 тис. Дол. США прицентральних 28-30 тис. Дол. США 30-35 тис. Дол. США 35-40 тис. Дол. США Віддалені 25-28 тис. Дол. США 28-30 тис. Дол. США 30-35 тис. Дол. США

Квартири в Харкові: вартість вторинної нерухомості

Райони Однокімнатні квартири Двокімнатні квартири Трикімнатні квартири Центральні 40-45 тис. Дол. США 45-55 тис. Дол. США 60-65 тис. Дол. США прицентральних 38-43 тис. Дол. США 43-50 тис. Дол. США 55-60 тис. Дол. США Віддалені 35-40 тис. Дол. США 40-45 тис. Дол. США 45-50 тис. Дол. США

У наданих таблицях вказані середні дані про вартість квартир в Харкові за станом на жовтень 2017 г. Деякі експерти припускають, що в грудні на ринку нерухомості може пройти хвиля незначного подорожчання житла.

джерело: https://kvartal.ua/news/1874327?preview=true

19.10.2017

Популярна раніше малогабаритна нерухомість стає менш ліквідної

Будівельні компанії стали все більше уваги приділяти житлу з більш комфортними умовами для проживання. На думку експертів, саме така нерухомість стає все більш затребуваною і купується.

Згідно зі статистичними даними середня площа квартир поступово збільшується. Також зростає рівень комфорту житла. Нові об'єкти відрізняються збільшеними вікна з широкими підвіконнями, збільшеними і більш зручними загальними зонами будинку, холами, зонами для консьєржа тощо У більших житлових комплексах можна зустріти окремі приміщення для зберігання дитячих колясок, велосипедів, спеціально відведені місця для вигулу домашніх вихованців, різні зони відпочинку і місця для пікніків. Така ситуація є наслідком споживчих запитів. Сучасний покупець нерухомості став більш вимогливим і розбірливий. Для нього важливі якість отримуваних послуг і якість нерухомості, що купується. Більшість людей перш ніж визначитися з об'єктом покупки порівнюють кілька пропозицій від різних забудовників і, в підсумку, вибирають той, в якому більше комфорту для життя.

Багато фахівців у сфері нерухомості схиляються до думки, що малогабаритні квартири незабаром залишаться в минулому і пік їх популярності майже минув. Малогабаритна нерухомість не може бути основою майбутнього житлового фонду нашої країни.

Через нестачу фінансових коштів багато людей змушені вирішувати житлове питання інвестуючи в нерухомість малої площі. Але, на жаль, є інше бачення на ситуацію, що склалася. Будинок зводиться майже на століття, а це значить, що в цих «малогабаритки» буде жити не одне покоління людей певного соціального статусу і типу.

Також існують встановлені санітарні норми. Відповідно до Житлового кодексу України на одного мешканця має припадати не менше 13,65 кв.м., а при приватизації квартири розмір квадратури збільшується до 21 кв.м. на одне людини. Все житло з меншою площею - це порушення законодавства, санітарних норм і, безпосередньо, рівня комфорту ваших умов проживання. Саме тому найбільші і авторитетні на ринку нерухомості будівельні компанії не зводять об'єкти з квартирами площею менше, ніж 26,5 кв.м. Радимо не поспішає з покупкою малогабаритного житла.

джерело: https://kvartal.ua/news/1864804?preview=true

13.10.2017

Оренда нерухомості в Харькове дуже популярна

За словами агентів з нерухомості люди вважають за краще різне житло. Знімають як однокімнатні, двокімнатні так и трікімнатні квартири. Оренда нерухомості в Харькове в новобудовах більш краща з боку самотніх людей і молодих сімей без дітей. Житло зі старого житлового фонду найчастіше орендують сім'ї з дітьми і люди старшої поворотної категорії.

Згідно з аналітичними даними середня сума, яку готові платити харківські орендарі дорівнює приблизно 9000 грн на місяць.

Ріелтори кажуть, що в основному клієнти цікавляться квартирами з хорошим, якісним ремонтом, сучасними меблями і побутовою технікою. При цьому, для молоді важливо наявність поблизу різних об'єктів розважальної і соціальної інфраструктури. Місце розташування будинку також відіграє дуже велику роль. Найбільш затребувана оренда нерухомості в Харкові, яка знаходиться поруч зі станціями міської метрополітену. Саме це житло здається швидше за все, а інші об'єкти менш затребувані і не особливо цікаві для квартиронаймачів.

На жаль, більшість угод укладається в усній, а не письмовій формі. В ході обговорення умов проживання фіксуються всі вимоги до мешканців. Так мало хто здає свою квартиру орендарям, у яких є домашні вихованці. Особливо, якщо там є дорогі меблі і техніка. Ще багато хто не хоче здавати житло сім'ям з дітьми дошкільного і молодшого шкільного віку.

Оренда нерухомості в Харкові: середні ціни в новобудовах

Місце розташування Однокімнатна квартира Двокімнатна квартира Трикімнатна квартира Центр міста 7000-8000 грн 9000-10000 грн 12000-13000 грн періцентральная райони 6500-7000 грн 8000-9000 грн 10000-11000 грн Віддалені райони 5000-6000 грн 7000-8000 грн 9000-10000 грн

У таблиці вказана середня вартість оренди об'єктів нерухомості з нового житлового фонду міста Харкова. Показники можуть змінюватися в залежності від багатьох факторів і нюансів, наприклад, від типу планування, поверху, площі, місця локації, якості ремонту і т.п.

Найпопулярнішими і привабливими для орендарів районами вважаються Шевченківський та Київський. Велика частина всієї маси квартиронаймачів хоче зняти житло, розташоване в центрі міста або ж якомога ближче до нього.

джерело: https://kvartal.ua/news/arenda-nedvizhimosti-v-harkove-srednie-tsenyi-v-novostroyah?preview=true

10.10.2017

Експерти вважають, що нерухомість повинна бути стандартного планування і площі

На думку фахівців, така популярна нині малогабаритна нерухомість має місце бути на ринку тільки як тимчасове житло для студентів або молодят без тварин і дітей. Такі смарт-квартири повинні розміщуватися у багатоповерхових будинках разом зі стандартними квартирами .

Сучасний ринок нерухомості диктує свої умови. Є високий купівельний попит на малогабаритну нерухомість і тому забудовники змушені зводити такі об'єкти. Така ситуація може бути пов'язана з нестабільністю політичної, економічної ситуації в країні, з відсутністю довіри до банківської системи, з дорожнечею комунальних платежів і, звичайно ж, зі зменшенням грошових доходів у громадян країни.

Але з іншого боку, поповнення житлового фонду країни такими об'єктами не дуже добре відбивається на ринку нерухомості. Будинки будуються з гарантією майже на століття, а це значить, що в цих «малогабаритки» буде проживати не одне покоління. Згодом, в такі квартири стануть заселяться люди певного соціального статусу. Крім цього, відповідно до санітарних норм на 1-го людини має припадає не менше, ніж 13,65 кв. м., а при приватизації житла ця норма підвищується до 21 кв. м. на 1-го людини. Природно, нерухомість меншої площі - це порушення санітарних норм і ваших умов проживання.

Фахівці в галузі нерухомості говорять, що смарт-квартири мають право на існування, але в обмеженій кількості і лише серед стандартних квартир у багатоповерхівках. Найбільше таке житло підходить, для молоді, одиноких людей і сімей без дітей.

Масове будівництво об'єктів зі смарт-квартира обумовлено купівельним попитом. Але в той же час це стало поштовхом для появи такого виду нерухомості, як апартаменти. Апартаменти - це малогабаритні нежитлові приміщення з санітарним вузлом і дуже часто з наявністю балкона. Вони зручні як тимчасове житло, як хостел, приватна гуртожиток або офіс для дрібних фірм. Така нерухомість є своєрідною заміною або альтернативою смарт-квартир. Але варто зазначити, що апартаменти неможливо приватизувати і прописатися в них. Саме тому вони придатні тільки як тимчасове житло.

джерело: https://kvartal.ua/news/1855509?preview=true

04.10.2017

Відтепер Державний земельний кадастр буде працювати на технології Blockchain. Оновлення презентували Міністерство аграрної політики і продовольства України спільно з Державним агентством електронного урядування та Transparency International Україна

Технологія Blockchain дасть можливість забезпечення надійності синхронізації даних. До того ж, їх підміна буде неможливою із зовні, що в свою чергу, дозволить здійснювати громадський контроль за всією системою.

Перший заступник міністра аграрної політики і продовольства України Максим Мартинюк каже, що нововведення в системі земельного кадастру і технологія Blockchain - це своєрідний компонент перетворення земельних відносин від уряду. Місяцем раніше вже було введено регулярне відстеження земельних відносин. Найближчим часом планується проведення онлайн-аукціонів по оренді госземель також на технології Blockchain. Дана технологія має найвищу ступінь захисту і здатна посилити прозорість земельних відносин, тим самим підвищуючи рівень вимог до гарантування збереження даних.

У державному секторі України вже є система електронних торгів арештованого майна OpenMarket, що працює на даній технології, з використанням якої не так давно були проведені перші в світі електронні торги. Тому земельний кадастр стане другим вдосконаленим проектом держави.

Для України і Blockchain є ідеальним засобом, щоб забезпечити повну прозорість даних земельного кадастру і завоювати безумовна довіра до них з боку населення країни. Це можливо, тому що технологія поєднує в собі внутрішню безпеку і громадський контроль. Відзначимо, що до кінця року на Blockchain перейде і Реєстр майнових прав.

* Державний земельний кадастр - це цілісний геоінформаційний комплекс даних про землі, які перебувають у межах державних кордонів України, про їх призначення, заборонах і обмеженнях в способах використання. Також інформація про кількісні та якісні характеристики земельних територій і їх оцінку, про розподіл територій між власниками і користувачами.

На основі матеріалів http://minagro.gov.ua/node/24722

джерело: https://kvartal.ua/news/1848800?preview=true

Ua/news/1901847?
Ua/news/1897600?
Ua/news/1896817?
Ua/news/1894729?
Ua/news/1881800?
Ua/news/1874327?
Ua/news/1864804?
Ua/news/arenda-nedvizhimosti-v-harkove-srednie-tsenyi-v-novostroyah?
Ua/news/1855509?
Ua/news/1848800?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online