Материнський капітал на вторинне житло

  1. Чи можна федеральний материнський капітал витратити на покупку вторинного житла?
  2. Материнський капітал і покупка житла на вторинному ринку
  3. Іпотека і материнський капітал
  4. Будівництво житла власними зусиллями із застосуванням сімейного капіталу

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Кемеровські депутати внесли в регіональний закон зміни, які ускладнюють використання материнського капіталу на вторинне житло.
До недавнього часу материнський капітал міг бути спрямований на придбання або будівництво житла, а також на гасіння заборгованості за позиками та кредитами, взятих в будь-яких організаціях.Теперь ж, після поправок Ради народних депутатів Кемеровської області, виплата може направлятися тільки на покупку житла у забудовника або гасіння позик і кредитів, узятих на нове житло.

Втім, витратити материнський капітал на «хрущовку» все ж буде можливо, проте для цього іпотечний кредит потрібно буде взяти в банку або організації, яка відповідає вимогам колегії обладміністрації. Реєстр цих організацій формується обласним департаментом будівництва.

Чи можна федеральний материнський капітал витратити на покупку вторинного житла?

Відповідно до законодавства передбачена можливість власникам сертифікату розпоряджатися коштами материнського (сімейного) капіталу (далі МСК) на поліпшення житлових умов.
Отже, Ви можете придбати з використанням засобів МСК будь-яке житлове приміщення, що знаходиться на території РФ, в тому числі на «вторинному ринку» житла.
Розпорядитися коштами (частиною коштів) МСК можна в будь-який час після закінчення трьох років з дня народження дитини, в зв'язку з народженням якого був отриманий державний сертифікат, за винятком випадку використання коштів МСК на погашення кредиту на придбання (будівництво) житлового приміщення, коли заява про розпорядженні може бути подано в будь-який час з дня народження дитини.

Материнський капітал і покупка житла на вторинному ринку

Сьогодні становище з купівлею житла на вторинному ринку за допомогою даних засобів є досить складним: не всі продавці згодні чекати надходження грошових коштів (зазвичай 2-3 міс.). Найчастіше, щоб придбати нерухомість на вторинному ринку крім коштів матер. капіталу, в той же час доводиться брати позику в банку.
Придбання частини будинку (квартири) можливо, але за умови, що ця частина є не тільки ізольованим, але і придатним для проживання людей приміщенням.
Найпоширеніший варіант придбання нерухомості на вторинному ринку із застосуванням засобів мат. капіталу, але без кредиту - продаж квартири меншої площі і придбання більшої площі.
Важливо врахувати, що при придбанні нерухомості на вторинному ринку у власність повинні бути визначені частки як на батьків, так і на дітей.

Іпотека і материнський капітал

Найпопулярніший вид застосування засобів сімейного капіталу - придбання житла за іпотечною програмою. Законом передбачено дострокове погашення кредиту. У Пенсійного Фонду подаються:
- копія кредитного договору;
- довідка про розмір залишку боргу;
- правовстановлюючий документ, що пройшов державну реєстрацію права власності.
Засоби материнського капіталу можуть застосовуються як початковий внесок при придбанні нерухомості в кредит. Однак не всі банки згодні приймати материнський капітал як початковий внесок, тому зазвичай необхідно додати свою власну суму (10%).

Будівництво житла власними зусиллями із застосуванням сімейного капіталу

Засоби можуть направлятися на будівництво будинку власними силами, або реконструкцію існуючого, але при цьому без участі підрядника.
При цьому повинні бути враховані дві умови:
- земельну ділянку відведено під індивідуальне житлове будівництво;
- дана нерухомість є особистою власністю.
Згідно із законодавством Росії материнський капітал не може бути використаний як компенсація витрат на проведений ремонт, перепланування, а також якщо вироблено будівництво або реконструкція квартири.
Етапи перерахування грошових коштів:
1) 1-я частина (50%) надходить на рахунок протягом 2 місяців з дня подачі заяви про намір розпорядження коштами.
У Пенсійного Фонду надаються:
- копія правового документа на земельну ділянку;
- копія дозволу на проведення робіт з будівництва або реконструкції;
- копія правового документа.
2) 2-я частина суми перераховується на рахунок власника по закінченню 6 місяців після закінчення всіх робіт з будівництва (фундамент, стіни, покрівля). Якщо ж проводилася реконструкція житлового будинку, то для отримання залишку повинно бути збільшення житлової площі.
На завершення, хотілося б відзначити, що кошти материнського капіталу на покупку, будівництво або реконструкцію нерухомості можна використовувати не в повному розмірі, а частково залишити їх на освіту дітей.

Опис процедури покупки квартири через іпотеку (в кредит) У відео висвітлені всі питання: -Як вибрати банк? -Які будуть потрібні документи для оформлення іпо ...

Як перевірити історію квартири і що повинно насторожити потенційного покупця?
Video Rating: 4/5

НЕ пропустіть!

Чи можна федеральний материнський капітал витратити на покупку вторинного житла?
Чи можна федеральний материнський капітал витратити на покупку вторинного житла?
Опис процедури покупки квартири через іпотеку (в кредит) У відео висвітлені всі питання: -Як вибрати банк?
Як перевірити історію квартири і що повинно насторожити потенційного покупця?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online