Дисконти на вторинному ринку столичної нерухомості досягають 45%

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Великі дисконти на вторинному ринку стимулюють купівельний попит, який набув характеру інвестиційного, - повідомляють в Kalinka Group, провідної консалтингової і ріелторської компанії на ринку елітної нерухомості. Від 27% до 57% угод з об'єктами вторинного ринку полягає з метою їх подальшого перепродажу.

За даними компанії, розлучитися з об'єктом нерухомості після вигідної покупки планують близько 27% клієнтів, - вони цілеспрямовано шукають дисконтовані якісні і ліквідні об'єкти нерухомості. Ще близько 30% покупців на вторинному ринку допускають таку можливість, бачачи в цьому шанс заробити на різниці і купити більш дорогий об'єкт.

"Дисконт на вторинному ринку міської нерухомості часом досягають 45% від первісної вартості об'єктів, - розповіла Катерина Румянцева, голова ради директорів Kalinka Group. - Все тому, що об'єктивні ціни на вторинні пропозиції - рідкість. Власники або не бажають миритися зі зміненим ринком, або орієнтуються на ціну у сусіда і інші суб'єктивні особливості ринкового ціноутворення. Лише мала частина власників прислухаються до експертів і відразу встановлюють для свого об'єкта справедливу вартість ".

Основний мотив власників при продажу за низькою ціною - необхідність зробити це швидко. Хтось планує переїзд, іншим гроші потрібні на невідкладні особисті потреби, або більш раціональним бачиться вкладення грошей в бізнес, ніж збереження активу. Для кого-то причиною дисконтування може послужити втрата оптимізму при довгому простої об'єкта. Трапляється, що продавці пропонують покупцям угоду з часткою ризику, - наприклад, якщо квартира в заставі, і при покупці потрібно сплатити банку залишок боргу, який істотно менше, ніж вартість об'єкта нерухомості.

В якості критеріїв "якісного і ліквідного" житла інвестори в першу чергу виділяють затребувану локацію, наявність паркінгу в будинку, стан ремонту, хоча з останнім покупці готові миритися, якщо розмір дисконту істотний. "Інвестиційні покупці звертають увагу на вторинні пропозиції, розуміючи, що можуть придбати квартиру з хорошою знижкою, отримавши актив з потенціалом перепродажу без необхідності чекати закінчення будівництва, - розповів Роман Попов, директор департаменту стратегічного консалтингу Kalinka Group. - Максимальним попитом користується житло в Хамовниках ( до 23% всіх угод вторинного ринку), далі по популярності йде район Замоскворіччя (13%), Арбат і Пресненський ділять третє місце з частками угод в 11% ".

За інформацією Kalinka Group

PRO РІЗНЕ Про НЕРУХОМОСТІ

PRO НОВИНИ НЕРУХОМОСТІ

PRO СТАТТІ ПРО НЕРУХОМОСТІ

PRO ДИЗАЙН ТА АРХІТЕКТУРА

PRO БУДІВНИЦТВО ТА РЕМОНТ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online