Чому продавці вторинного житла купують квартири в новобудовах

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото: m24.ru/Александр Сивцов

На столичному ринку нерухомості значно зросла кількість квартир в межах МКАД вартістю менше п'яти мільйонів рублів. За даними Ціан, в лютому в місті виявилося 1,2 тисячі таких пропозицій.

Директор корпорації "БЕСТ-Нерухомість" Григорій Полторак розповів в ефірі радіостанції "Москва FM" , Що багато хто продає вторинне житло, щоб купити квартиру в новобудові.

"Є продавці квартир, які прагнуть купити нерухомість в новобудовах. Зараз багато забудовників, яким потрібні гроші для завершення будівництва, проводять акції і локально скидають ціни. Якщо людина хоче купити квартиру і йому потрібно продати щось на вторинному ринку, він теж готовий йти на поступки ", - сказав він.

При цьому, за словами експерта, ціни на квартири зараз досить стабільні, а в окремих комплексах навіть трохи підростають.

як пише "РБК-нерухомість" , На початку минулого року середня вартість квадратного метра вторинних квартир становила 206 тисяч рублів, а до кінця року ціни впали до 199 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Додамо, найдоступніші в столиці новобудови представлені в районах Крюково, Південне Бутово і Солнцево. За даними компанії Est-a-Tet, квадратний метр житла в Крюкові варто 82,3 тисячі рублів, в Південному Бутові - 95,7 тисячі та в Солнцева - 100,6 тисячі рублів. За ними йдуть райони Східне Браїлів і Мар'їно, де вартість квадратного метра становить 135,5 тисячі і 131,3 тисячі рублів відповідно.

За словами експертів, ціни на нерухомість в Росії продовжать знижуватися. Найбільше падіння цін очікується на ринку вторинного житла. Такі квартири можуть подешевшати на 15 відсотків. І на 10 відсотків впадуть ціни на новобудови.

Елітна заміська нерухомість Підмосков'я подешевшала в 2015 році на 16,6 відсотка до 3,91 тисячі доларів за квадратний метр (з урахуванням вартості землі). Середньорічна зниження ціни стало максимальним за останні п'ять років. Попит на таке житло також впав на 25 відсотків.

Посилання по темі

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online