Медсестра знайшла на смітнику немовля, передумала його всиновлювати

Фото - З відкритих джерел

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Раніше Назіра Омарова заявляла про подібне бажання.

Мешканка Павлодару Назіра Омарова НЕ буде всиновлювати знайденого на смітнику немовля - передає Today.kz . раніше жінка заявляла про подібне бажання.

- Я вже остаточно вирішила, у мене просто фізично не вийде. Мабуть, материнський інстинкт спрацював, і я так вирішила (усиновити дитину - Прим. Автора). А чоловік приїхав, ми подумали, що я не зможу йому дати того, чого він заслуговує. Мені 53 роки. Коли він виросте, мені буде вже за 70 років. До того ж у мене свої внуки, - поділилася Омарова.

При цьому в органах опіки відзначили, що вікових обмежень для усиновлення дитини немає.

- Їй в будь-якому випадку треба буде складатися в базі даних. Без цього вона не зможе навіть претендувати. Що стосується її віку, то в законі не прописано, до якого віку можна претендувати на усиновлення або удочеріння. Теоретично вона може отримати опіку, але знову ж таки без збору пакету документів і реєстрації в базі даних у неї немає шансів, - повідомила завідувачка сектором опіки та піклування відділу освіти Павлодару Асія Дюсембекова.

В органах опіки повідомили, що в цілому про усиновлення дитини поки говорити рано. Перед цим малюкові належить отримати документи, в яких будуть вказані прізвище, ім'я та по батькові.

За словами чиновників, якщо рідних дитини так і не вдасться знайти, то його переведуть в спеціалізований будинок дитини за актом про доставлянні заблукав або прикинутого немовляти. Після цього малюка почнуть документувати, де присвоять йому прізвище, ім'я та по батькові. Потім його внесуть в республіканський банк даних як залишився без піклування батьків.

- Кандидати-усиновителі, зареєстровані в республіканському банку даних, зможуть вибрати цю дитину. База була створена в січні 2017 року. Кандидати-усиновителі складаються у нас на обліку, і тільки вони мають право входити в цю базу даних. Вони там вибирають дітей, - додала Дюсембекова.

Скільки часу займе процедура документування немовляти, органи опіки сказати не можуть. При цьому ситуація може змінитися, якщо з'являться рідні хлопчика. У цьому випадку пріоритет в усиновленні буде, наприклад, у рідних бабусі й дідусі. Родичам не потрібно буде проходити процедуру через реєстрацію в республіканському банку даних.

- Якщо знайдуть мати, залучати її будуть правоохоронні органи. Ми ж в свою чергу будемо вживати заходів щодо позбавлення її прав, - додали в органах опіки.

За словами лікарів Павлодарського обласного перинатального центру, хлопчик почувається задовільно. Зараз його здоров'ю нічого не загрожує, дитина добре харчується і навіть почав набирати вагу. Поки немовляті дали прізвище Дюсембек, спираючись на який день тижня, коли його знайшли в контейнері, а ось по імені кожен його кличе по-різному.

Нагадаємо, дитини в сміттєвому контейнері 30 січня. Хлопчик народився в термін і без будь-яких вад розвитку.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online