У муніципальному освіті м Вологда не діє Житловий Кодекс.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Як не дивно, місто Вологда, перебуваючи на території РФ, дію Житлового Кодексу РФ і Постанови Уряду РФ № 307 від 23 травня 2006 року «Правила надання комунальних послуг громадянам» не поширюється
Як не дивно, місто Вологда, перебуваючи на території РФ, дію Житлового Кодексу РФ і Постанови Уряду РФ № 307 від 23 травня 2006 року «Правила надання комунальних послуг громадянам» не поширюється.
На тлі низької активності власників житлових приміщень багатоквартирних будинків і незнання законів і своїх прав, не дивлячись на низьку якість надаваних КК послуг і підвищення тарифів на утримання і ремонт без узгодження на загальних зборах власників, муніципальна влада міста і власники КК творять що Богу угодно, аби собі в кишеню. Населення ж міста продовжує платити свої останні копійки за надвисокі тарифи ЖКГ.

Власники житлових приміщень звертаються депутатам обласної парламенту, міської Думи, в Департамент міського господарства, на «гарячу лінію» проекту «Роботу керуючих компаній - під громадський контроль», створену спільно правлячою партією «Єдина Росія» з Адміністрацією міста Вологди. Добру справу-створення цього проекту, типу, створюється рейтинг КК міста, щоб населення могло здійснити свій вибір на користь тієї чи іншої КК, яка займає найвищу сходинку рейтингу з найменшою кількістю скарг і більшою швидкістю реагування на них. Під цю дудку депутат Вологодської міської Думи, вона ж керівник СРО НКО «РАУК» - Некомерційна організація «Регіональна асоціація Керуючих компаній», вона ж колишній директор ТОВ «УК« Заріччя »Соколова Т.А., її чоловік - заступник начальника департаменту міського господарства адміністрації р Вологди Соколов О.В. створюють ТОВ «Міський розрахунковий центр», де засновником і директором є Кавеліч Л.В., помічник Соколової Т.А по депутатському справі. Знову ж, за словами керівників ДГХ, створення Центру - добра справа. Типу, недобросовісні КК не розраховуються з «Вологдагортеплосетью», «Вологдагорводоканалом». Причому, як нам стало відомо ТОВ «Міський розрахунковий центр» орендує приміщення під офіс належить другово Н.Є. мамі Соколової Т.А., за сумісництвом тещі Соколова Е.В .. ну прям сімейний підряд на ниві збирання грошей з населення.
1 квітня поточного року (така першоквітневий жарт), без будь-якого інформування, населення міста отримали якісь квитанції від якогось ТОВ «Міський розрахунковий центр» з вимогою за послуги ЖКГ тепер платити їм на розрахункових рахунок.
Тепер по транзитному рахунку Центру населення міста, перераховуючи гроші на рахунок цього Центру, буде розраховуватися безпосередньо з тепловиками і водоканалом, а КК дістануться тільки грошові кошти за утримання і ремонт.
Але, одне АЛЕ: згідно Постанови № 307 громадяни повинні оплачувати грошові кошти безпосередньо компаніям, що надають послуги з управління їх багатоквартирним будинком. Знову не стиковочка. А скільки простих арифметичних помилок було в перших квитанціях.
До слова сказати, все КК добровільно-примусово, збираючи щотижня в ДГХ, «попросили вступити спочатку в НКО« РАУК », потім підписати договір з ТОВ« Міський розрахунковий центр ». До того ж НКО «РАУК» і ТОВ «Міський розрахунковий центр» знаходяться за однією адресою: вул. Яшина, будинок 3А. Збіг? .. Зате тепер у Адміністрації міста є важіль тиску на КК - Чи не бажаєте і не танцюючим під дудку чиновників - за поточний ремонт не заплатимо.
З 1 травня 2009 року плата за утримання ремонт житлових приміщень для наймачів і власників житлових приміщень багатоквартирних будинків, зокрема обладнаних центральним опаленням, водопроводом і каналізацією з газовими плитами, збільшилася з 14,16 рублів за 1 кв. метр загальної площі квартири (Постанова Глави р Вологди №1854 від 10.04.2009г.) до 19,41 рублів за 1 кв. метр (Постанова Адміністрації р Вологди №7296 від 29.12.2010г.) - з 01 лютого 2011 року. А це на 37,08%. Підвищення ж з 01 червня 2010 года (Постанова Адміністрації р Вологди №2192 від 7мая 2010) з 15,70 руб. / Кв. метр до нинішніх 19,41 руб. / кв. метр - збільшення на 23,63% також істотно вище обмежених Прем'єр-міністром, голова партії «Єдина Росія» В.В. Путіним і Президентом РФ Д.А. Медведєвим 15% зростанні тарифом на послуги ЖКГ.
Власники житлових приміщень звертаються депутатам обласної парламенту, міської Думи, в Департамент міського господарства, на «гарячу лінію» проекту «Роботу керуючих компаній - під громадський контроль», створену спільно правлячою партією «Єдина Росія» з Адміністрацією міста Вологди
Згідно Постанови Глави р Вологди №1854 від 10.04.2009г. «Про встановлення плати за утримання і ремонт житлового приміщення для наймачів жилих приміщень за договорами соціального найму і договорами найму житлових приміщень муніципального житлового фонду» органи місцевого самоврядування встановлюють розмір плати за утримання і ремонт житлового приміщення ТІЛЬКИ для наймачів жилих приміщень за договорами соціального найму і договорами найму житлових приміщень муніципального житлового фонду.
Однак всі міські КК, без проведення загальних зборів власників житлових приміщень багатоквартирних будинків, посилаючись на дане Постанова, включаючи
МАУ «Управління житлового господарства міста Вологди», встановили такі ж тарифи за утримання і ремонт житлового приміщення і для власників житлових приміщень.
Згідно Житлового Кодексу, встановлення плати приймається на загальних зборах власників житлового багатоквартирного будинку з урахуванням пропозицій КК, що не робиться керуючими організаціями.
Такі ж неподобства кояться з тарифами за зміст ліфта - 4,49 рублів за 1 кв. метр загальної площі (особливо з осіб похилого віку, які проживають на 1 поверсі і ніколи не користувалися ліфтом), за сміття - 1,72 рубля з 1 кв. метра все тієї ж загальної площі.
Хочеться зауважити, що тариф за утримання ліфтового обладнання в місті - найбільший в Північно-Західному регіоні. Для порівняння, та ж плата за утримання ліфта в Череповець - 2,00 рубля з 1 кв. метра площі, в м.Санкт-Петербург - 1,75 руб. / кв. метр загальної площі. І всі ці тарифи встановлює не Глава (Мер) того ж міста Череповець, а саме КК. Для порівняння, плата за утримання і ремонт в будинках з ліфтом і сміттєпроводом в Череповці в 2010 році становила 14,76 руб., А в Вологді - 21,39 руб. / Кв.метр.
Збір з власників та наймачів жилих приміщень за прибирання прибудинкових територій в розмірі 3,77 руб. / Кв. метра загальної площі без формування земельної ділянки, що входить до складу загального майно власників житлових приміщень багатоквартирних будинків також є порушенням Житлового Кодексу. Таким чином, власники житлових приміщень багатоквартирних будинків оплачують витрати за утримання неіснуючих земельних ділянок, великих, ніж площа муніципального освіти.
З 22 грудня 2008 року Рішенням Вологодського міського суду (справа № 2-5560 / 2008) 8 (вісім!) Рішень Вологодської міської Думи від 30.06.2005 року № 266 (зі змінами та доповненнями), що встановлюють розмір плати за утримання і ремонт загального майна для власників житлових приміщень багатоквартирних житлових будинків без проведення відкритих конкурсів з відбору керуючих компаній для управління багатоквартирним будинком, були визнані суперечать Федеральному законодавству. Рішення суду не опубліковано в ЗМІ.
Однако10 квітня 2009 року відтепер уже виконавчий орган місцевого самоврядування в особі Голови та Адміністрації міста Вологди Постановою № 1854 (зі змінами та доповненнями 2010 року) встановлюють розмір плати за утримання і ремонт загального майна в цілому по муніципальному освіті для власників багатоквартирних будинків без проведення відкритих конкурсів з відбору керуючих компаній для управління багатоквартирним будинком. Посилаючись на цю Постанову все без винятку КК повідомили власників про збільшення розміру плати.
Таким бачиться Адміністрації в муніципальній освіті м Вологда вільний і конкурентний ринок робіт і послуг у житловій сфері.
Що дивно (а, може, і не варто дивуватися) згадана Постанова № тисяча вісімсот п'ятьдесят чотири від 10.04.2009г. суперечить Рішенню Вологодської міської Думи № 259 від 24.02.2010 року, яке закріплює повноваження виконавчого органу місцевого самоврядування встановлювати розмір плати за утримання і ремонт загального майна шляхом проведення відкритих конкурсів з відбору КК. КК міста Вологди при потуранні Законодавчих і виконавчого органів місцевого самоврядування з 2006 року стягують плату за капітальний ремонт без дотримання вимог законодавства (стаття 158 частина 2 ЖК РФ і пункту 37 «Правил утримання спільного майна», затверджених Постановою Уряду РФ 13.08.2006г. № 491 ).
Адміністрація р Вологди замість проведення державного кадастрового обліку земельних ділянок, на яких розташовані багатоквартирні будинки, в період з вересня 2006 по 01 липня 2008., Як встановило Уряд РФ (Постанова № 491 від 13.08.2006г.), Початок проводить ці роботи з 2009 року. Так, з більш ніж 3000 багатоквартирних будинків земельні ділянки передані у спільну часткову власність тільки по 400 будинкам і то земельні ділянки розмежовані по вимощення цих будинків.
На всі звернення в ДГХ міста з питаннями про невідповідність Постанов Адміністрації міста Житлового Кодексу, відповідь одна - не згодні - звертайтеся до суду. А в разі прийняття рішення судом на користь громадянина, що буде чиновнику, що підписала Постанову, що ущемляють права населення? - НІЧОГО!
Може коштувати закінчити цю вакханалію в ЖКГ міста Вологди? НІКОЛИ це не закінчиться! Скажені гроші течуть рікою в якийсь кишеню, наших з вами народних грошей! А адже саме населення містить ці КК і самих чиновників апарату Адміністрації міста Вологди за рахунок податків в місцевих бюджет. І це демократична, правова, громадянське суспільство - місто Вологда!
Зрештою ще одне питання: у кого ж вчилися подружжя Соколов - у Остапа Ібрагімовича Бендера? І скільки ще відносно чесних способів відбирання грошей чекає вологжан попереду?

ДОПОВНЕННЯ   Задаємо деякі питання прокуратурі м Вологди та Голови г
ДОПОВНЕННЯ
Задаємо деякі питання прокуратурі м Вологди та Голови г.Вологде, СРО НКО «РАУК», ТОВ «Міський розрахунковий центр»
1. Чи дійсно орендоване СРО НКО «РАУК» і ТОВ «Міський розрахунковий центр» приміщення належить другово Н.Є. що є матір'ю Соколової Т.А. і яка вартість орендної плати за дане приміщення.
2. Чи відповідає російському законодавству, етичним нормам поведінки чиновників ситуація, що склалася навколо ТОВ «Міський розрахунковий центр».
3. Чому в Вологді не діє Житловий кодекс РФ.

Ну і Ваші запитання в коментарях ...
оригінал статті

Збіг?
А в разі прийняття рішення судом на користь громадянина, що буде чиновнику, що підписала Постанову, що ущемляють права населення?
Може коштувати закінчити цю вакханалію в ЖКГ міста Вологди?
Зрештою ще одне питання: у кого ж вчилися подружжя Соколов - у Остапа Ібрагімовича Бендера?
І скільки ще відносно чесних способів відбирання грошей чекає вологжан попереду?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online