«Великий Брат» бачить все недопалки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Кинутий на землю недопалок - це проступок проти громадського порядку, який за законом 200/60 карається штрафом до 1000 крон Кинутий на землю недопалок - це проступок проти громадського порядку, який за законом 200/60 карається штрафом до 1000 крон. Тільки минулого четверга 16 осіб було оштрафовано на 300 крон за розкидання недопалків. Треба сказати, що в місті Усті-над-Лабем недопалків під ногами стільки, що прагнення мера Віта Мандіка, який ініціював нещадну акцію, зрозуміло.

Жителі міста обурюються, чому чищенням самого кримінально неблагополучного міста в республіці повинна займатися саме поліція, відстежуючи курців замість злодіїв і вбивць. Перші оштрафовані жертви чинили опір як могли. В одному випадку неповіновавшегося довелося закувати в наручники, після чого він схаменувся і попрямував до банкомата. У разі несплати штрафу його чекає адміністративне розслідування, яке примножує суму штрафу в кілька разів. Справа може дійти і до експропріації майна судовими приставами.

Усті-над-Лабем (Фото: Romanzazvorka, CC BY-SA 3 Усті-над-Лабем (Фото: Romanzazvorka, CC BY-SA 3.0 Unported) Начальник устецьких поліції Павло Бакула вважає починання корисним.

«Зрозуміло, курці, які розкидають недопалки і забруднюють нам тротуари і площі, незадоволені. Дійсно, площа, заповнена недопалками - це не найкраща візитка міста. Це не єдина акція, яка покликана поліпшити вигляд міста. Ми стежимо за наявністю спеціальних урн, в які можна викидати недопалки ... В даний час, на жаль, закон дозволяє курити на дитячих і спортивних майданчиках. Це ми теж хочемо змінити. Наприклад, ми ретельно відстежуємо виникнення недозволених звалищ, складів ...

- В інших містах не хочуть скористатися вашим досвідом, щоб зробити місто чистішим? Поставити всюди камери ...

Крупка (Фото: Мілош Турек, Чеське радіо - Радіо Прага)   - У нас камер не служать спеціально для того, щоб відслідковувати курців Крупка (Фото: Мілош Турек, Чеське радіо - Радіо Прага) - У нас камер не служать спеціально для того, щоб відслідковувати курців ... пріоритетом для нас є безпека громадян і майна. Камери спостереження з'явилися в Усті-над-Лабем в 1996 році, це був один з перших міст, який впровадив систему камер в поліцію. У 2010 році їх кількість збільшилася, і ми отримали можливість використовувати їх і за таким призначенням. Це може здатися банальною річчю, але в кінцевому підсумку це приносить хороший результат.

Нагадаю, без відеоматеріалу поліцейський не може довести в суді, що бачив, як обвинувачений кинув недопалок на землю.

В цей час в місті Крупка цигани готують протести проти рішення мерії заборонити виносити на вулиці стільці і столи. Саме так і проводять вільний час мешканці кількох районів Крупки. Вони вимагають установки крамничок і дитячих майданчиків. Міська адміністрація парирує - лавочки вже були, їх розламали і знищили, а дитячий майданчик перетворили в місце вигулу собак і штаб-квартиру місцевих наркоманів.

В інших містах не хочуть скористатися вашим досвідом, щоб зробити місто чистішим?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online