Податкові відрахування при покупці автомобіля в 3-ПДФО: чи є таке право?

  1. Чи є право на майнове відрахування при покупці машини
  2. декларація
  3. Чому не можна заявити вирахування в 3-ПДФО при купівлі машини

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Багато розраховують отримати податкове вирахування при покупці машини в 2016 році. Наскільки це реально і що говорить закон - в нашому огляді.

Чи є право на майнове відрахування при покупці машини

На сьогодні придбання особистого транспортного засобу - одна з найпопулярніших в Росії угод з майном. Відповідно, кожен покупець після її скоєння задається логічним питанням: чи можна повернути відрахування за покупку машини?

Право на ряд майнових вирахувань встановлено статтею 220 Податкового кодексу РФ. При цьому про відрахування при покупці машини в 2016 році в ній нічого не сказано. Більш того: транспортні засоби тут прямо не фігурують. В рамках норм НК РФ про прибутковий податок вони проходять як інше майно. Тобто машини / автомобіль - це рухоме майно. До нерухомості вони законом не віднесені.

У Податковому кодексі не сказано, як отримати податкове вирахування при покупці машини, оскільки права на таке вирахування не передбачено.

Таким чином, податкове вирахування при покупці машини в 2017 році отримати ніхто не зможе. Такого права як раніше, так і зараз не передбачено податковим законодавством.

Більш того, не можна також отримати:

  • податкове вирахування при покупці нової машини;
  • податкове вирахування при покупці машини в кредит.

Набувачам транспортних засобів слід сміливо розлучитися з думкою, що можна отримати податкове вирахування за покупку машини. Мінфін і ФНС Росії виходять з того, що в статті 220 НК РФ наведений закритий перелік майнових вирахувань. І розширено його тлумачити не можна.

Також див. « Зразок 3-ПДФО за 2016 рік при продажу автомобіля ».

декларація

Спроба подати 3-ПДФО з покупки авто обов'язково потерпить фіаско. Податківці декларацію 3-ПДФО при купівлі автомобіля в 2016 році просто проігнорують.

Відповідно, неможливо привести зразок заповнення 3-ПДФО при купівлі автомобіля / машини. У бланку цієї декларації просто-напросто немає відповідних рядків для відображення цієї операції.

Правда, в одному випадку при покупці машини декларація 3-ПДФО за 2016 рік все-таки буде прийнята. Це коли:

  1. У минулому році одночасно мала місце її продаж.
  2. Фізособа продала інше своє авто (є право на відрахування з продажу).

Зауважимо, що в останньому випадку при покупці автомобіля в 3-ПДФО він не буде задекларовано. Буде відображена тільки продаж.

Також див. « Як заповнити декларацію 3-ПДФО за продаж автомобіля ».

Чому не можна заявити вирахування в 3-ПДФО при купівлі машини

Держава поки дає негативну відповідь на питання, чи діє 3-ПДФО на покупку автомобіля. Відрахування не покладено, навіть якщо машина придбана за зовсім невелику суму. Або навпаки - варто чималі гроші (іноді - дорожче житла) і тим самим надає своєму власникові певний соціальний і / або професійний статус.

Таким чином, розмірковуючи про заповнення 3-ПДФО при купівлі автомобіля, не можна проводити пряму аналогію з угодами з придбання нерухомості. Зокрема, квартир, кімнат та ін. Вважається, що, отримуючи їх у власність, людина вирішує свої житлові проблеми. А про покупку автомобіля такого сказати не можна.

Також див. « Як відшкодувати ПДФО за покупку квартири ».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Відповідно, кожен покупець після її скоєння задається логічним питанням: чи можна повернути відрахування за покупку машини?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online