Чи можна повернути машину фізособі після покупки через недоліки?

  1. Чи існує можливість повернути авто з пробігом фізичній особі?
  2. Тонкощі при складанні купівлі-продажу
  3. На що розраховувати, якщо суд прийме сторону покупця
  4. Процедура повернення придбаного авто
  5. Поради з практики по поверненню авто
  6. Допомога Автоюрист

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Купівля авто з пробігом все більше і більше користується попитом Купівля авто з пробігом все більше і більше користується попитом. Більшість вважають таку покупку вигідною, швидкої і відмінним способом заощадити. Але коли авто виявляється не таким хорошим і обіцяє масу проблем, у нового власника можуть виникнути неприємності. Чи можна повернути такий автомобіль продавцеві, якщо він - фізична особа?

Чи існує можливість повернути авто з пробігом фізичній особі?

Купуючи транспорт в більшості випадків, ми будуємо свої надії на нього. Але що робити, якщо він несподівано зламався? Ви його тільки купили і він вже вас підвів. Природно ви відразу думаєте що авто продали вам несправний. Але під час тест-драйву дефектів не виявили, може бути їх і не було і транспорт просто зламався згодом. Можна в такому випадку повернути свої витрати?

Немає такого закону, який говорить, що несправний автомобіль навіть якщо ви це виявили в день покупки можна повернути. Адже покупка у приватної особи не регулюється законом «Про захист прав споживачів». А це означає, що повернення протягом 14 днів після покупки тут не застосуємо.

Але і в цій ситуації є вихід, і ви повернете собі свої кровні гроші. Для цього необхідне дотримання деяких умов:

  • Купівля оформляється через договір купівлі-продажу;
  • У договорі прописуються умови повернення автомобіля, якщо будуть виявлені очевидні проблеми;
  • Операцію супроводжує юрист.

Увага! Відповідно до закону покупець має право відмовитися від договору купівлі-продажу. При цьому період не обмовляється, в який можна подати клопотання до суду. Виходить, по закінченню деякого терміну можна подати в суд і повернути гроші.

Повернення також можливий при обопільній згоді, якщо продавець попався сумлінну. Але цей факт, швидше за все виключення з правил і крайня рідкість. Старі власники автомобіля якомога менше спілкуються з покупцем, щоб уникнути розмови про повернення машини.

Тонкощі при складанні купівлі-продажу

Щоб без проблем повернути гроші за авто необхідно правильно заповнити договір купівлі-продажу Щоб без проблем повернути гроші за авто необхідно правильно заповнити договір купівлі-продажу. На що звернути увагу? Ознайомтеся з договором. Цей документ - головна ваша можливість повернути машину фізособі за недоліки і повернути гроші.

Як правильно написати звернення до суду? Для того щоб суд став на вашу сторону і анулював ваш договір купівлі-продажу доведеться довести що продавець схитрував, коли розповідав про технічний стан автомобіля. Після того як доведіть - суд прийняти вашу сторону і зобов'язати продавця повернути все по угоді.

Але не так все просто. Головна заковика полягає в тому що під час придбання транспорту покупець самостійно оглядав авто і на нього ніхто не тиснув і він сам зробив вибір на користь цього вибору. У суду буде питання, чому не грамотно оглянув транспортний засіб?

Які шанси на те, що суд стане на ваш бік?

  1. Не чекайте швидкого результату справи.
  2. Без допомоги юриста буде важко. Головне знайти досвідченого адвоката, який вже розбирався в подібних ситуаціях. Тому що на судовому засіданні напевно доведеться вести бесіду з представниками організацій, які займаються оцінкою стану транспорту. Буде важко.
  3. При відсутності в договорі купівлі-продажу пунктів, що стосуються технічного стану автомобіля, шанс повернення авто дорівнює нулю. Наприклад якщо є пункт що ви повинні були провести огляд авто і що у вас немає претензій до технічного стану транспорту, ніхто вам не допоможе.

Для суду потрібні вагомі докази про те, що транспорт був поламаний до угоди. Для цього потрібно провести експертизу і багато інших перевірки, які покажуть, що продавець вас обдурив.

Експертиза буде головним доказом: експерт повинен підтвердити, що недолік не був прихованим, а виник задовго до вашої покупки автомобіля.

На що розраховувати, якщо суд прийме сторону покупця

Загалом, спільними зусиллями з висококваліфікованими юристами, суд встав на вашу сторону. Суд визнав правдою, що несправність була до моменту продажу і продавець про це мовчав. Що чекати далі? Можна розраховувати на:

  • Повернення повної вартості і відмова від покупки
  • Зниження ціни за автомобіль
  • Ремонт за рахунок продавця
  • Відновлення збитку після самостійного ремонту
  • Увага! Не бажано вимагати повернення суми за договором, якщо ви свідомо вказали меншу суму для обходу податків продавцем. Вам не повернуть суму більше, ніж вона була відображена в договорі!

Процедура повернення придбаного авто

Повернення машини продавцю часто потребує чимало сил, нервів і юридичних знань. Щоб уникнути всього цього завжди читайте і якщо сумніваєтеся, то не підписуйте документ.

Що впливає на судове рішення під час розгляду таких справ Що впливає на судове рішення під час розгляду таких справ? Розділ в договорі, в якому говориться, що ви проводили огляд транспорту і не маєте претензій. При наявності даного пункту в документі найкраще надайте провести огляд майстрам своєї справи або вимагайте проведення незалежної експертизи та оцінки технічного стану автомобіля.

Без допомоги адвоката вам буде вкрай важко повернути машину приватній особі. Значить, допомога наших фахівців доведеться, до речі.

Деякі вважають, що повернути куплену машину можна назад продавцеві, якщо у неї є ще гарантія від офіційного автодилера. Природно вони помиляються. Документ лише регулює взаємозв'язок між клієнтом автосалону і дилером. Отже, повернення машини продавцю неможливий лише на підставі наявності гарантії. Крім того, другий власник часом навіть не може скористатися гарантією - часто автосалони прописують її анулювання через перепродажу автомобіля. Дізнайтеся більше про це в статті « Як виграти суд з автосалоном ».

Поради з практики по поверненню авто

Під час придбання автомобіля потрібно бути вкрай пильним і уважним і тоді у вас буде шанс не купити не справний автомобіль або повернути його після покупки і виявлення поломки. Належна увага надайте всім документам, які підписуєте.

  1. Вивчіть документ, звірте всі дані автомобіля і продавця. Це головний документ для подальшого оформлення в ДАІ;
  2. Звірте держ. номера і номера на шасі і двигуна;
  3. Перевірте автомобіль по базі ГИБДД;
  4. Якщо в технічному паспорті є відмітка про перевірку авто криміналістами, то варто пошукати інший автомобіль;
  5. Попросіть у продавця дані про минулі ремонтах;
  6. Робіть дублікати важливих документів;

Дотримання цієї інструкції вбереже вас від нечесно угоди, а якщо вона все ж сталася, то допоможе її скасувати. Але в будь-якому випадку належна обачність обійдеться дешевше, ніж практично відсутні в практиці судів повернення автомобіля за договором купівлі-продажу з фіз.особою.

Допомога Автоюрист

Якщо у вас залишилися питання щодо процесу повернення неякісного автомобіля продавцю - фізичній особі, то задайте їх безкоштовно нашим фахівцям.

Сподобалася стаття? Підписуйтесь на нашу стрічку в Яндекс.Дзен, щоб не пропустити нові цікаві матеріали! Сподобалася стаття

Потрібна консультація адвоката або юридична послуга? Телефонуйте! Задати питання або замовити зворотний дзвінок можна нижче

Чи існує можливість повернути авто з пробігом фізичній особі?
Чи можна повернути такий автомобіль продавцеві, якщо він - фізична особа?
Чи існує можливість повернути авто з пробігом фізичній особі?
Але що робити, якщо він несподівано зламався?
Можна в такому випадку повернути свої витрати?
На що звернути увагу?
Як правильно написати звернення до суду?
У суду буде питання, чому не грамотно оглянув транспортний засіб?
Які шанси на те, що суд стане на ваш бік?
Що чекати далі?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online