Як повернути гроші за електронний квиток РЖД

  1. Електронний квиток. процедура повернення
  2. Розрахунок суми повернення
  3. Повернення грошей за квиток на карту

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ситуації, коли доводиться повернути квиток, куплений через інтернет трапляються досить часто. Але у людей в таких випадках виникає чимало питань щодо процедури такого повернення. Так, багато хто не знає, чи здавати квиток, придбаний через інтернет в квиткову касу або проводити процедуру в електронному варіанті.

Електронний квиток. процедура повернення

цікава стаття

Про те, як повернути гроші за страховку по кредиту читайте тут .

Сьогодні проблем, як з покупкою електронних квитків, так і з їх поверненням не виникає. Але перш ніж перейти до докладного опису процедури, як повернути гроші за електронний квиток РЖД, варто згадати три моменти.

  1. Купуючи квиток у касі РЖД за готівковий розрахунок, варто розраховувати на те, що повернення буде проведений також тільки за готівку. Якщо ж квиток був куплений в касі або на сайті за безготівковим розрахунком, то і повернення буде проведений в такій самій формі. Готівкою повернення здійснюється в момент звернення в касу. Повернення коштів на карту виробляється в період від 7 до 30 днів.
  2. Тим, хто запізнився на потяг і не знає, чи повернуть гроші, не варто розраховувати на те, що в разі повернення ви отримаєте повну вартість квитка. Сума повернення залежить від багатьох факторів: часу до відправлення, вартості страховки і ін.
  3. Квиток відразу після повернення надходить у продаж знову, і його зможе придбати будь-який покупець. Тобто, якщо ви купували квиток через сайт, допустили при його оформленні будь-які помилки і вирішили обміняти його в касі, то немає ніякої гарантії, що цей же квиток знову дістанеться вам, так як його з моменту повернення зможе купити кожен бажаючий.

Про повернення коштів при запізненні на літак можна дізнатися в статті: як повернути гроші за неповернуті авіаквитки

Щоб повернути електронний квиток можна піти двома шляхами:

  • Звернутися в касу РЖД, де співробітник зробить процедуру повернення самостійно.
  • Зробити повернення через сайт, де був куплений квиток. Цей спосіб підходить тим, у кого немає часу на поїздки до каси РЖД, так як сама процедура повернення займається кілька хвилин.

Цей спосіб підходить тим, у кого немає часу на поїздки до каси РЖД, так як сама процедура повернення займається кілька хвилин

Щоб відмовитися від електронного квитка через сайт, слід зайти на сайт РЖД і авторизуватися. Далі слід пройти у вкладку під назвою «Мої замовлення». Після цього необхідно буде вибрати в потрібно розділі вкладку з набутими квитками, вибрати один з них і натиснути на кнопку «Запросити статус квитків». Потім біля квитка з'явиться кнопка «Оформити повернення», натиснувши на яку користувач ініціює процедуру повернення. Як тільки користувач натискає на цю кнопку, перед ним виводяться правила здійснення повернення та розмір суми, яку він отримає після того, як електронний квиток буде повернений.

Статистичні данні

Потяги «Сапсан» у 2015 році перевезли на 16,4% пасажирів більше, ніж роком раніше. А з 2010 року ВАТ «РЖД» збільшило число пасажирів у швидкісних поїздах майже в 7 разів.

Вартість повернення буде відрізнятися від вартості купленого квитка. Незалежно від обставин з неї віднімуть фіксований збір 185 рублів 40 копійок. Ця сума вираховується від кожного квитка РЖД при поверненні. Вона не поширюється на безкоштовні квитки на дітей до 5 років. Після на екрані з'явиться купон повернення, який бажано роздрукувати і зберегти. Так виглядає процедура повернення електронного квитка.

Якщо покупець набував квиток в електронному варіанті, але вже встиг отримати в касі талон, то він з електронного перетвориться на звичайний. Повернути його через інтернет не вийде. Доведеться звертатися в касу РЖД, зробити це досить просто. Потрібно лише подати касиру паспорт, і він зробить все самостійно за кілька хвилин.

Якщо ви не хочете втратити велику суму при поверненні, то робіть це не пізніше, ніж за 8 годин до відправлення поїзда зі станції. В іншому випадку, можна втратити практично повну вартість квитка.

Про повернення помилкового платежу читайте в статті: як повернути гроші за неправильний платіж

Розрахунок суми повернення

При розрахунку суми, яку можна отримати при поверненні квитка варто враховувати, що вартість його складається з двох моментів: вартості перевезення і вартості плацкарти (місця в поїзді). Не можна повернути гроші за комісійні та сервісні збори.

При розрахунку суми, яку можна повернути, варто враховувати (для всіх поїздів по Росії):

  • Якщо квитки повертаються не пізніше ніж за вісім годин до відправлення зі станції, то можна розраховувати на повернення повної вартості квитка. Не можна буде повернути тільки сервісні та комісійні збори.
  • Якщо квиток повертається від 8 до 2 годин до відправлення поїзда, то можна отримати половини вартості плацкарти і повну вартість проїзду.
  • Якщо квитки повертаються пізніше, ніж за дві години після відправлення поїзда, то можна розраховувати на повернення повної вартості проїзду, але без вартості плацкарти. Вартість плацкарти зазвичай прописується на самому бланку ЖД квитки.

Цікаві факти

У 2015 році поїзда ВАТ «РЖД» перевезелі порядку 1,024 млрд пасажирів. Серед них був мільярдний пасажир холдингу «РЖД».

Не зайвим буде дізнатися пасажиру, що робити, якщо запізнився на потяг і чи повернуть гроші. Якщо пасажир запізнився на потяг, то, щоб отримати свої гроші назад, слід звернутися в касу РЖД не пізніше 12 годин. Тоді можна буде отримати назад вартість квитка за вирахуванням вартості плацкарти і всіх комісійних зборів.

Якщо запізнення відбулося з поважних причин, і пасажир зможе надати докази цього, то повернути гроші можна протягом 5 діб. Багато пасажирів не знають, чи повернуть всі гроші якщо запізнився на потяг. В цьому випадку можна розраховувати тільки на повернення вартості квитка без комісійних зборів і плацкарти.

Незалежно від часу, коли здійснюється повернення залізничних квитків, умови РЖД передбачають збір комісії з кожного документа, що здається в касу повернення, навіть якщо це здійснюється однією людиною за один сеанс.

Якщо мова йде про квитки на поїзд, який йде за кордон, то тут є деякі нюанси. Повернути гроші, перебуваючи в Росії, можна просто звернувшись в касу РЖД. Якщо пасажир знаходиться за кордоном, то потрібно звернутися в касу на вокзалі, де він знаходиться, щоб оформити скасування квитка. Туди потрібно надати квиток на бланку РЖД, куди касир проставить друк про скасування замовлення.

Потім необхідно буде звернутися в касу РЖД на території РФ протягом півроку після відправлення поїзда. Щоб компенсація була якомога більше, у випадку з міжнародними потягами, варто звертатися за поверненням якомога раніше.

Неможливо повернути кошти за резервування місць в поїздах далекого прямування.
У відео розглядається особливості здачі квитків на поїзд

Повернення грошей за квиток на карту

Додаткова стаття

Про те, як повернути гроші за телефон на гарантії дізнайтеся тут .

При покупці електронного квитка через інтернет оплата проводиться за допомогою банківської карти. Точно також і повернення здійснюється на банківську карту. На це йде від 7 до 30 днів. Якщо з якоїсь причини людина не зможе скористатися картою, за допомогою якої проводилася оплата (закінчений термін її дії, або загублено), то доведеться звернутися в службу підтримки РЖД, щоб змінити реквізити. Поки повернення не буде проведений, зберігайте чеки та роздруковані купони повернення.

Якщо оплата вартості квитка проводилася електронними грошима (Яндекс гроші, Вебмані), то повернення можна отримати в касі банку.
Повернення можна отримати і за іншого пасажира!

Для повернення грошей за іншого пасажира буде потрібно надати в касу РЖД довіреність, яка була завірена у нотаріуса. Також потрібно надати паспорт громадянина, на якого складалася довіреність. Ксерокопія довіреності і паспорта в касі РЖД не буде прийнята.

Якщо квиток був куплений на сайті, а повернення здійснюється пізніше, ніж за годину до відправлення поїзда зі станції, то процедура відбувається в претензійному порядку. Пасажиру необхідно буде надати претензію на повернення квитка.

Детально як повернути гроші за туристичну путівку за посиланням https://cashfacts.ru/2373-kak-otkazatsya-ot-tura-vernut-dengi

Якщо у вас є питання щодо повернення грошей за квитки, пишіть їх в коментарях

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online