Шафа управління вентилятором димовидалення: призначення і особливості

  1. особливості управління
  2. Принцип роботи
  3. обслуговування ЩДУ

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

В наші дні кожне виробниче, офісне або складське приміщення оснащене системою екстреного димовидалення. Це пов'язано з виходом закону СП 7.13130.2009 від 1 травня 2009 року, у якому були введені вимоги до обладнання будівель такої вентиляцією.

Шафа (щит) управління вентилятором димовидалення є одним з основних вузлів системи пожежогасіння і призначається для управління протипожежної та протидимного витяжної вентиляції . Він включає в себе блок контролю датчиків, блок управління вентиляторами і протипожежними клапанами.

Монтаж систем ДУ в сучасному житло вкрай необхідний. Всі оздоблювальні матеріали при високих температурах не тільки горять, але і плавляться, при цьому виділяючи велику дозу отруйної диму. Цей високотоксичний газ може отруїти людини за три його вдиху, тому від злагодженої роботи частин димовидалення безпосередньо залежить кожне життя.

У своєму типовому виконанні шафи (щити) управління вентиляторами димовидалення та комплексом протипожежних клапанів призначаються для забезпечення безперебійного функціонування вентилятора, потужність двигуна якого дорівнює 22 кВт.

особливості управління

Чи не серійні, виготовлені за спеціальним замовленням, шафи мають індивідуальні, цілеспрямовані, технічні можливості, в тому числі не типовий блок управління. Конфігурація системи протипожежних клапанів теж може суттєво відрізнятися від типової.

У сучасних шафах димовидалення реалізована можливість дистанційного керування вентиляторами і пожежними клапанами. Ці щити мають блок контролю вхідної інформації і світлову сигналізацію, що інформує про режим роботи вентилятора. Вони здатні обмінюватися інформацією з іншими пристроями пожежної автоматики. Обмін інформацією між датчиками пожежної системи сигналізації і ЩДУ відбувається в автоматичному режимі.

Принцип роботи

Принцип роботи блоку управління системи димовидалення досить простий. Отримавши від автоматичного комплексу пожежогасіння сигнал, блок управління димовидаленням закриває протипожежні клапани та запускає вентилятор . Щит управління може бути активований як в автоматичному режимі, так і в ручному.

Відповідно до сучасних стандартів пожежної безпеки, до блокам димовидалення ставляться такі вимоги:

обслуговування ЩДУ

Щоб робота системи протидимного вентиляції була безперебійної, необхідно регулярно її перевіряти. Розтин і подальша перевірка виробляються фахівцями експлуатуючої організації, що мають ліцензію на цей вид роботи. Зазвичай ця організація здійснює планові роботи один раз в 2-3 року.

Комплекс послуг з перевірки:

  • розтин щита і видалення пилу, що накопичився;
  • протягування різьбових з'єднань;
  • заміна зношених деталей;
  • здійснення попередніх випробування перед введенням в експлуатацію.

Інші корисні статті:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online