Планування ванній кімнати-що потрібно знати про зонування і складанні дизайн-проекту

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Грамотна і раціональне планування ванної кімнати зумовлює успішний підсумок ремонту. Переміщення сантехніки, перенесення ванни або установка додаткової душової кабіни перестали бути нерозв'язними завданнями. Практичної реалізації задумів передує віртуальне моделювання простору. Так ремонтники уникають прикрих помилок, які можуть обійтися дорого в усіх сенсах цього слова.

Капітальний ремонт санвузла - завжди самий трудомісткий і відповідальний етап. Прагматичні господарі прагнуть максимально збільшити період експлуатації приміщення - зазвичай закладається термін в 10-15 років. Планування ванній при такому підході - нагальна потреба. Якщо раніше пріоритет віддавався функціональності і якості сантехніки, зараз на перший план виходить зручність експлуатації. Фінським змішувачем нині нікого не здивуєш, а ось цікавим рішенням навіть в умовах обмеженого простору - цілком. Тому процес планування умовно розбирають на кілька складових:

  • вимір площі приміщення;
  • вивчення питання суміщення санвузла;
  • робота з комунікаціями - необхідно визначитися, чи можлива зміна конфігурації випуску в каналізацію, перенесення труб гарячого і холодного водопостачання, сушки для рушників, радіатора опалення;
  • зонування простору з розробкою різних варіантів установки сантехніки і меблів.

Такий підхід дозволить виконати навіть планування ванної кімнати 170х170 - самого компактного санвузла, про яке прийнято говорити, що тут ніде розвернутися.

Такий підхід дозволить виконати навіть планування ванної кімнати 170х170 - самого компактного санвузла, про яке прийнято говорити, що тут ніде розвернутися

Приклад планування ванної двома способами - в одному випадку пральна машина розміщується поруч з умивальником, у другому - біля шафи

ВАЖЛИВО ЗНАТИ: Групування сантехніки в залежності від призначення - ефективний прийом при плануванні. Доцільно розмістити поруч біде і пісуар або ванну і душову кабіну.

Раціональне планування дозволяє вмістити в скромну ванну душову кабіну без шкоди для простору

Зонування стало дуже модним словом в устах дизайнерів інтер'єру. Часом не зовсім ясно, що за ним ховається. У двох словах - це функціональний розподіл простору з виділенням певних зон в приміщенні. Планування ванних кімнат припускають наявність наступних відокремлених ділянок:

  • прийому водних процедур (ванна, душова кабіна);
  • умовно;
  • догляду за обличчям;
  • особистої гігієни (унітаз, біде, пісуар);
  • господарський блок (пральна машина, шафи для зберігання банного приладдя, інвентарю).

Методи відділення зон можуть бути самими різними:

  • угруповання сантехніки і меблів за видами з відповідною розстановкою;
  • формування візуального образу за допомогою дизайнерських прийомів.

На практиці досить часто поєднуються обидва способи - це зручно, практично і доцільно з точки зору санітарно-гігієнічних норм. Але у випадку з ванною невеликого розміру дизайнерське рішення - основний метод зонування. Часом просто неможливо зрушити ванну або перемістити унітаз. В цьому випадку стильні акценти стають надійними помічниками в перетворенні санвузла. На фото планування ванної кімнати подібні експерименти розпізнати легко. Як правило, для виділення зон використовується контрастна плитка або фризи, керамічні панно. Важливу роль в розмежуванні простору грає підсвічування. Наприклад, може бути висвітлений тільки периметр ванни - це дуже елегантно і стильно, особливо якщо поекспериментувати з типом ламп або світильників. Також планування приміщення «відображається» і на підлозі: поєднання плитки різних кольорів, візерунків, укладання фриза або мозаїки - ті самі інтер'єрні родзинки, здатні перетворити пересічну ванну в витончену кімнату відпочинку.

Також планування приміщення «відображається» і на підлозі: поєднання плитки різних кольорів, візерунків, укладання фриза або мозаїки - ті самі інтер'єрні родзинки, здатні перетворити пересічну ванну в витончену кімнату відпочинку

Приклад планування ванної в хрущовці. Проблема площі вирішена за рахунок поєднання санвузли, а ванна замінена на компактну душову кабіну

ВАЖЛИВО ЗНАТИ: Грамотне планування в поєднанні з колірним рішенням візуально збільшує площу і створює відчуття додаткового простору.

Ванна з комбінованим зонуванням: зона водних процедур відокремлена по лінії статі «галькою», унітаз і біде розміщені по сусідству і позначені контрастною плиткою. Умивальник представлений як нейтральний елемент планування

Планування будь-якого приміщення є архітектурно-інженерний проект, який оформляють належним чином. Креслення все рідше виконують від руки. Зазвичай користуються спеціальними комп'ютерними програмами. Наприклад, популярна планування ванної кімнати онлайн. В Інтернеті працює безліч безкоштовних модулів, призначених для зонування та дизайну приміщень. Відразу варто обмовитися, що їх функціонал досить обмежений - в набір доступних опцій входять базові можливості.

Найчастіше онлайн-сервіси працюють на сайтах виробників сантехніки або плитки. У цьому випадку вибір сантехніки, обробки обмежений асортиментним рядом компанії

Набагато ефективніше планування ванних кімнат і санвузлів за допомогою спеціального програмного забезпечення. Професійні графічні редактори, з функцією роботи в 3D-форматі, вимагають певних дизайнерських навичок. Для того щоб зробити проект самостійно, доведеться докласти зусиль. Але не факт, що вони увінчаються успіхом. При моделюванні планування враховують:

  • реальні розміри ванної, туалету;
  • особливості конфігурації кімнати;
  • розташування мереж, комунікацій;
  • товщину стін;
  • висоту стель;
  • наявність вікон.

Не менш важливо чітко дотриматися пропорції і витримати розміри - помилки чреваті тим, що умивальник не стане поруч з ванною, а пральна машина не увійде в підготовлену нішу. Варіанти планування ванної кімнати можуть бути самими різними, і навряд чи початківець ремонтник в повній мірі спіткає всі тонкощі роботи з кресленнями.

Варіанти планування ванної кімнати можуть бути самими різними, і навряд чи початківець ремонтник в повній мірі спіткає всі тонкощі роботи з кресленнями

Кутова ванна - ефективне рішення для малогабаритного санвузла

ВАЖЛИВО ЗНАТИ: Серед можливостей комп'ютерної планування - перенесення реального об'єкта у віртуальний простір. Так макет буде виглядати достовірно.

Підвісна сантехніка - ще один спосіб зорового збільшення площі ванної

Здавалося б, програма для планування ванної кімнати автоматично вирішує питання: як перетворити приміщення, що має дуже специфічні функції. У гонитві за віртуальними досягненнями багато часто забувають, що монітор комп'ютера всього лише відображає результат роботи людської думки. Система не в змозі генерувати оригінальну ідею або знайти оптимальне рішення для кожного конкретного випадку. Скористатися послугами професіоналів оптимальне рішення, якщо ремонт ванни не обмежується косметичним оновленням стін. Капітальне перетворення санвузла з планами на довгострокову експлуатацію вимагає певних інвестицій в проект. Планування, виконана фахівцями, врахує всі особливості санвузла та побажання господарів. Результатом стане проект мрії, який неодмінно буде втілено в життя і доставить в практичному втіленні чимало солодких хвилин відпочинку і відмови від суєти.

Придалася стаття? Розкажіть друзям:

Придалася стаття?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online