Дизайн вузької ванній кімнати-фото приклади та поради щодо вибору матеріалів та сантехніки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ванна кімната далеко не завжди є кімнатою в повному сенсі цього слова, найчастіше - це невеликий простір, в яке потрібно якось вмістити всі необхідні для комфортного життя предмети. Коли бачиш на фото вдалий дизайн довгою вузькою ванної кімнати, здається, що приміщення вміщує в себе набагато більше, ніж може. Секрет успіху криється в правильному виборі оздоблювальних матеріалів і сантехніки і в грамотно розставлених побутової техніки. В результаті вирішуються два головні завдання: візуальне розширення площі та розміщення всього необхідного. Ванна кімната далеко не завжди є кімнатою в повному сенсі цього слова, найчастіше - це невеликий простір, в яке потрібно якось вмістити всі необхідні для комфортного життя предмети

Гарне освітлення - запорука успіху!

На жаль, фактично розсунути межі вузького приміщення не вийде. Діяти доведеться за допомогою перевірених дизайнерських хитрощів, візуально розширюють простір. Дзеркала - найпростіший спосіб виправити ситуацію. Їх відображають властивості візуально роблять тісне приміщення значно ширше і затишніше. Розміщувати дзеркала можна всюди: на стінах, в кутах і навіть на стелі.

Поверхні, що відбивають, хороше освітлення і скло - три складові успіху

Порада: На стелі краще повісити квадратні дзеркала, поздовжні зроблять кімнату довше.

Дзеркала - перші помічники в дизайні вузьких приміщень

Для оздоблення стін рекомендується використовувати суцільні відображають покриття або глянсову керамічну плитку маленького розміру. Ідеальний варіант - мозаїка, дрібні елементи візуально збільшать обсяг і розширять вузьке приміщення. Світло-сірі та блакитні відтінки візуально віддаляють простір і злегка відсувають стіни. Якщо хочеться чогось незвичайного, то варто придивитися до новинки - плитці з фотодруком. Об'ємні зображення, що ведуть погляд у далечінь, - ідеальний вибір для власників малогабаритних ванних кімнат.

Маленьку ванну можна перетворити у великий акваріум

Для збільшення площі статі є один простий прийом - укладання плитки по діагоналі. Для підлоги обробки також рекомендується вибирати дрібну плитку - чим більше квадратиків поміститься на ділянці, тим ширше він буде здаватися. У дизайні вузьких ванних кімнат виграшно виглядатиме світла обробка; темні і яскраві кольори - не найкращий вибір для тісного приміщення.

Білосніжна рішення для візуального збільшення площі

Порада: Чим більше статі буде відкрито, тим просторіше буде здаватися кімната - не потрібно змушувати підлогу зайвими предметами.

Освітлення теж грає важливу роль - в маленькому санвузлі не повинно бути погано освітлених ділянок, всі кути повинні бути яскраво освітлені, а додаткові джерела світла біля дзеркал допоможуть обдурити відчуття і розширити тісне приміщення.

Освітлення теж грає важливу роль - в маленькому санвузлі не повинно бути погано освітлених ділянок, всі кути повинні бути яскраво освітлені, а додаткові джерела світла біля дзеркал допоможуть обдурити відчуття і розширити тісне приміщення

Світлі відтінки і мозаїчна плитка - найкращий вибір для обробки ванної

Коли проектувалися квартири в будинках старої споруди, присутність автоматичних пральних машин у ванній кімнаті не передбачалося. Зараз ця помічниця є в кожній родині, тому вибрати для неї місце, на якому вона не буде псувати дизайн довгою вузькою ванної кімнати і не завадить вільному переміщенню по ній, - одна з головних задач.

Скляна сантехніка має право на існування в маленькій кімнаті

Вихід можна знайти в тандемі - раковина і пральна машина. В цьому випадку умивальник розташовується безпосередньо над побутовим приладом і два предмети займають площу одного. Однак варто врахувати, що для цього буде потрібно спеціальна сантехніка і особлива побутова техніка, яка коштує дорожче традиційних товарів.

Пральна машинка під раковиною не вимагає окремого місця

Якщо в інтер'єр вузької ванної кімнати необхідно вписати унітаз, то перевагу рекомендується віддати підвісним моделям. Таке «посадочне місце» і виглядає компактно, і місця займає менше, і прибирання робить простіше. Інший варіант - кутова сантехніка, яку можна розмістити в порожньому кутку.

Простий, але вдалий дизайн маленького санвузла

Порада: Підвісний унітаз відкриває підлогу, а значить, візуально робить площа більше.

Щоб сантехніка не захаращувала обстановку, її рекомендується розчинити в просторі, вибравши скляні предмети замість традиційних. З цією ж метою має сенс звернути увагу на скляні полки і шафки. Вони не будуть наближати стіни.

Вони не будуть наближати стіни

Підвісний унітаз і компактна раковина з прозорого скла не займають дефіцитну площа

Чи потрібна в невеликому санвузлі ванна або краще замінити її компактною душовою кабіною - мешканці вирішують, керуючись особистими уподобаннями. З практичною точки зору кабінка виграє, але тим, хто любить ніжитися в розслаблюючій піні, необов'язково жертвувати комфортом. Дизайнери радять відмовитися від округлих і кримінальних ванн, якщо приміщення довге і вузьке. Моделі, близькі за формою до прямокутника або асиметричні варіанти, - найкраще рішення. Ще краще, якщо вони будуть мати прозорі вставки.

Ванна з прозорими вставками

Порада: Якщо у ванні немає гострої необхідності, її краще замінити компактної душовою кабіною.

Душова кабінка займає менше місця, ніж громіздка ванна

Приклади вдалого дизайну вузьких ванних кімнат на фото допоможуть красиво і стильно облаштувати зону гігієни та релаксації. А якщо в реалізації сміливих планів виникнуть труднощі, завжди можна звернутися за допомогою до професійних дизайнерів і будівельникам.

Оригінальний дизайн вузької ванній з вікном. Замість вікна можна використовувати дзеркало

Придалася стаття? Розкажіть друзям:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online