Конфіскація грошей Януковича: що думає влада і куди підуть кошти

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Конфіскація грошей Януковича: що думає влада і куди підуть кошти Сергій Мартинець 2017-04-28T13: 35: 57 + 03: 00 Політика Порошенко, Луценко і Турчинов обговорили, на що тепер підуть відібрані у побіжного екс-гаранта кошти

Сьогодні суд останньої інстанції дозволив конфіскувати кошти побіжного екс-президента України Віктора Януковича і тепер 1,5 мільярда доларів будуть перераховані до державного бюджету.

В Україні відбулася знакова подія - нарешті закінчилася епопея з конфіскацією грошей Януковича, які лежали на рахунку в "Ощадбанку". Поки Рада не могла придумати, як прийняти закон про спецконфіскаціі , Генеральна прокуратура "під шумок" провела відповідну роботу і повернула гроші до Держбюджету.

Як сьогодні стало відомо, суд останньої інстанції дозволив забрати заарештовані 1,5 млрд доларів , Що належали оточенню Віктора Януковича, і повернути їх до бюджету.

Так, з цього приводу в Адміністрації президента зібралися глава держави Петро Порошенко , Генпрокурор Юрій Луценко і секретар РНБО Олександр Турчинов.

Всі задоволені

Президент в першу чергу подякував усім причетним до справи за проведену роботу.

Президент в першу чергу подякував усім причетним до справи за проведену роботу

"Дуже важливо, що ми нарешті щось не піаримо наміри, а звітуємо про результати. Результатом є зарахування до державного бюджету суми, що дорівнює 40 мільярдам гривень. Про що це говорить? Про відновлення справедливості. Тому що кожна копійка з цих 40 млрд грн була вкрадена з кишень кожного громадянина нашої держави і зараз відбувається акт справедливості щодо повернення цих коштів народу України. Прозоро і ефективно ", - сказав глава держави.

У свою чергу Юрій Луценко вказав, що дане рішення суду вже не може бути оскаржене і зараз представники "Ощадбанку", де покоїлися кошти побіжного гаранта, займаються переказом грошей до держбюджету.

Ці кошти були вкрадені у кожного українця. Ми важко працювали півроку для того, щоб сьогоднішній результат був юридично, в правовій площині бездоганно реалізований

А ось Турчинов нагадав, як депутати не могли півтора року прийняти рішення про процедуру спеціальної конфіскації таких коштів. За його словами, прокуратура "без піару провела і забезпечила прийняття остаточного рішення суду".

На що підуть довгоочікувані кошти

Президент, як і передбачалося, заявив, що конфісковані кошти підуть в першу чергу на зміцнення обороноздатності країни, іншими словами - на армію.

"Звичайно я, як президент, звернуся до парламенту, уряд внесе відповідні пропозиції також. Йдеться про зміцнення обороноздатності нашої держави, планується будівництво заводу з виробництва боєприпасів, а також про засоби новітньої радіоелектронної боротьби, контрбатарейна радари, новітнє сучасне озброєння для модернізації наших сухопутних військ, оснащення, будівництво гуртожитків для контрактників та військових готелів для офіцерів на території кожної частини. Ці кошти повинні бути спрямовані також на азвитие сільської медицини, інфраструктурних проектів тощо. Але підкреслюю, що ці кошти не повинні бути проїдені. Це повинні бути інвестиції в майбутнє України ", - зазначив Порошенко.

Луценко і Турчинов висловилися в такому ж дусі, вважаючи, що кошти в першу чергу повинні бути спрямовані на посилення армії і силових структур.

Плани на найближче майбутнє

Порошенко висловив надію, що правоохоронці будуть не тільки повертати вкрадені гроші представниками колишнього режиму, а й садити на лаву підсудних самих злочинців.

Тому я прошу цей темп продовжувати і в найкоротші терміни почати судове засідання проти колишнього президента Януковича і його зграї

Генеральний прокурор також повідомив про початку 4 травня судового процесу за обвинуваченням Януковича у державній зраді і назвав цей процес безпрецедентним. Також він зазначає, що ГПУ найближчим часом візьметься і за інших соратників екс-гаранта.

Також він зазначає, що ГПУ найближчим часом візьметься і за інших соратників екс-гаранта

Цей процес буде відрізнятися від політичних судилищ Януковича. Це буде чесний процес. Я впевнений, що вирок буде справедливим. Ми плануємо не пізніше Дня незалежності реалізувати судові процеси щодо Курченко і Клименко, які підозрюються в пограбуванні країни на колосальні суми, частина з яких ми вже повернули. Будемо повертати кошти і майно через заочні процеси

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку

Про що це говорить?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online