Суд у Львові анулював протокол за п'яне водіння екс-поліцейського через спрею від кашлю

  1. Відео У Львові копи перевіряли, чи може спрей для горла підвищити рівень алкоголю в крові
  2. Фотогалерея Пропонував поліцейським напитися. У Києві затримали нетверезого водія-співробітника Верховного...

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Патрульні провели випробування з "Драгер" і спреєм для перевірки результатів.

Чи може спрей для горла бути причиною затримання за нетверезе водіння - цим питанням перейнялися львівські копи. Це зацікавило правоохоронців після того, як суд відпустив затриманого за п'яне водіння, тому що підозрюваний запевнив, що просто користувався засобом від болю в горлі, на яке і зреагував "Драгер", йдеться в сюжеті ТСН.19: 30 .

43-річного водія за порушення правил дорожнього руху копи зупинили ще у вересні цього року. Вони кажуть, що в очі впадало дивну поведінку водія. "Кожен раз, коли патрульний намагався вийти з машини, він їхав знову два метри, три метра. Поки патрульні не заблокований його боком, він не зупинився", - говорить інстектор Патрульній поліції Львова Іван Повх.

Відео У Львові копи перевіряли, чи може спрей для горла підвищити рівень алкоголю в крові

Чи може спрей для горла бути причиною затримання за нетверезе водіння. Це питання поставили львівські копи. Після того, як затриманого за п'яне водіння суд відпустив. Тому що підозрюваний запевнив, що просто побризкав спрей від болю в горлі і саме на нього зреагував Драгер. Копи вирішили перевірити на собі.

Копи вирішили перевірити на собі

"Драгер" показав: вміст алкоголю перевищує норму у вісім разів. Копи склали протокол, направили його в суд і здивувалися, коли днями порушник прийшов до них забирати водійські права. Чоловік - поліцейський, командир патрульної роти. Після їзди в нетверезому стані його звільнили, але тепер суд закрив справу у зв'язку з відсутністю складу правопорушення. "Суд вирішив, що водій вживав популярний медичний спрей від горла, який на спиртовій основі, і вирішив, що вживаючи цей спрей показники" Драгера "можуть підніматися до 1,5 проміле", - розповів Повх.

Перевірити дію спиртового спрею коп погоджується на собі - чотири рази розпорошує препарат в рот. Результат: 0,47 проміле. "Це перевищує в два рази норму", - констатував він. Коп чекає хвилину і знову дме в пристрій - на екрані нулі, спиртовий спрей миттєво вивітрився. Як сталося так, що він за довгий час зміг показати у водія аж півтора проміле, намагаємося запитати у нього. Ось адреса, де живе поліцейський, і хоча сусіди стверджують, що він тут справді живе, жінка, яка відкриває двері, це заперечує.

Фотогалерея Пропонував поліцейським напитися. У Києві затримали нетверезого водія-співробітника Верховного Суду (5 фото)

Як суддя досліджувала, що у всьому винен лікувальний спрей, йдемо питати у служителя Феміди. Однак на місці суддю не знаходимо, замість неї справу коментує спікер суду. "Особа проходило певний курс лікування і приймало лікарські засоби, які можуть і в даному випадку, як суддя зазначила, показали результат щодо наявності етанолу у цієї людини", - пояснив представник Сихівського районного суду Назарій Дулебко. Не так давно ця суддя звільнила від відповідальності ще одного водія - священика, затриманого за їзду в нетверезому вигляді. Свідки бачили, що той на ногах не міг встояти біля АЛКОМАРКЕТ, а "Драгер" при допустимому показнику 0,2 показав концентрацію алкоголю в розмірі 2,4 проміле. Священика в храмі немає, його віруючі кажуть, що той вже тиждень, як на сході. У тому, що був п'яний за кермом, вірити відмовляються.

У вихідні патрульні тільки за одну за ніч можуть оформити 20 протоколів за нетверезе водіння. Всі справи передають до суду, але в результаті третина порушників уникають покарання. Адвокати застосовують поширену схему: затягують процес і справу закривають за терміном давності. Допомагають адвокатам і помилки в поліцейських протоколах. Юристи додають, що крім неправильно складених протоколів, поліцейські часто включають камеру, вже коли автомобіль порушника зупинився. Тому потім не можуть довести, що саме ця людина кермував машиною.

кореспондент ТСН Наталка Волосацька

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online