Фільм "Диктатор" отримав в Казахстані дитячий рейтинг

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Деякі фільми краще не дивитися в кінотеатрах (виняток - спецпоказ в перекладі Гобліна)

Деякі фільми краще не дивитися в кінотеатрах (виняток - спецпоказ в перекладі Гобліна). Комедія "Диктатор" Саші Барона Коена, можливо, якраз той самий випадок. Хто дивився в кінотеатрі?

У дубляжі фільм хороший до тих пір, поки його герої не починають лаятися матом. Російські студії дубляжу з нецензурною промовою не церемоняться - її просто прибирають. По-перше, тому що слово хуй, вимовлене в кінотеатрі може травмувати психіку оточуючих. По-друге, в англійській мові матюків немає або просто через некомпетентність перекладача . По-третє, це означає, що фільм отримає рейтинг "тільки для дорослих". А це втрати зборів, адже найактивніші глядачі - підлітки.

У підсумку ми платимо гроші і бачимо кастрований варіант кіно. На екрані ллється кровища, панує насильство, рясніють сексуальні сцени, але головні герої при цьому розмовляють на хорошому літературній мові.

У США "Диктатор" отримав рейтинг R. За даними Вікіпедії, на таке кіно підлітки до 17 років допускаються тільки в супроводі одного з батьків, або законного представника. Даний рейтинг показує, що фільм призначається для дорослих. Батьки повинні більше дізнатися про фільм, перш ніж взяти на його перегляд дітей. Рейтинг R також може бути призначений через не цензурної мови, показу насильства, сексу або сцен з вживанням наркотиків.

У Росії у "Диктатора" рейтинг 18+. Теж тільки для дорослих. Згідно тамтешньої класифікації і знову ж Вікіпедії, в такому кіно фактично немає обмежень в мові персонажів, допускається зображення сцен статевого акту, сексуального насильства чи примусу, за умови виправданості їх сюжетом і художнім завданням кінематографічних творів. Насильство може бути показано, якщо воно не дається з усіма подробицями і надмірною жорстокістю. Можуть бути показані сцени зловживання наркотиками і асоціальної поведінки. Приклади фільмів: "Пила", "Пипець", "Геймер".

Це дає підстави думати, що фільм жорсткий і в дубляжі угроблю не всі.

У Казахстані у комедії рейтинг Б14. У міністерстві культури та інформації РК кіно, мабуть, порахували нешкідливим. Б14 - це фільми, які дітям до 14 років РЕКОМЕНДУЄТЬСЯ (значить, долю перегляду вирішує тато або мама) дивитися разом з батьками. Як зазначено у Вікіпедії, Б14 - це фільми, які не містять сексуальних сцен. Але там можуть бути сцени суїциду, вбивства, проблем сімейного життя і розлучення, наркотичної та алкогольної залежності, захворювань, расизму, релігійних питань, асоціальної поведінки, короткі сцени з застосуванням наркотичних засобів і психотропних речовин, елементи насильства та жорстокості (бійки, застосування зброї) , сцени оголення. Також можуть вживаються грубі жаргонні слова, лайка.

Хто дивився в кінотеатрі?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online