Верстат включений. Друкуємо "Ластівчине гніздо" ...

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

27 грудня, 2015 27 грудня, 2015   Росія випускає нову 100 рублеву банкноту в пам'ять про анексію Криму, пише   NPR Росія випускає нову 100 рублеву банкноту в пам'ять про анексію Криму, пише NPR.

Але нова банкнота може також не дати забути про нинішніх економічних проблемах. Сьогодні 100 рублів не варті і 2 доларів, що приблизно в два рази менше вартості сторублевой банкноти в лютому 2014 року, перед тим, як Росія захопила Крим.

Ця вартість відображає різку девальвацію рубля через падіння ціни на нафту і західних санкцій, введених через анексії Криму і російської військової підтримки сепаратистів в східній Україні.

На одній стороні купюри зображено кримська туристична пам'ятка "Ластівчине гніздо", побудована за примхою нафтового барона в 1912 році у вигляді живописно ютящегосяся на вершині скелі казкового замку. На іншій стороні - пам'ятник затопленим кораблям в Севастопольській бухті, на місці російської військово-морської бази.

Російський Центробанк планує надрукувати приблизно 20 мільйонів "кримських" банкнот.

Якщо ціни на нафту залишаться нижче $ 40 за барель, рубль може знецінитися ще більше в наступному році. Навіть якщо ціни на нафту в середньому будуть триматися на рівні $ 45, російській економіці забезпечена рецесія на більшу частину 2016 року.

У понеділок Євросоюз продовжив санкції проти Росії ще на шість місяців. У числі іншого санкції позбавляють можливості ключові російські банки і підприємства отримувати кредити в європейських банках.

Так що повітряний замок на одній стороні і пам'ятник затопленим кораблям - на інший можуть стати нагадуванням про те, яку ціну платить Росія за придбання Криму.

джерело

* * *

Телескоп, зображений на кримської сторублевой купюрі, не працює з тих пір, як на його території з'явилися російські зелені чоловічки Телескоп, зображений на "кримської" сторублевой купюрі, не працює з тих пір, як на його території з'явилися російські "зелені чоловічки"

Під Євпаторією в Криму знаходиться один з найбільших в світі повноповоротних телескопів РТ-70. Ця унікальна за характеристиками і розмірами «тарілка» була побудована ще в 1970-ті роки і використовувалася для прийому телеметричної інформації з космічних апаратів, радіолокації планет і навіть для відправки радіопослань позаземним цивілізаціям.

До весни 2014 року, коли Росії анексувала Крим, РТ-70 (друга назва П-2500) належав Національному центру управління та випробувань космічних засобів України. При цьому РТ-70 як науковий інструмент активно використовувався російськими астрономами для наукових експериментів.

За угодою з українським урядом антена служила одним з головних наземних плечей російського космічного радіотелескопу «Радіоастрон», дозволяючи астрономам досягати рекордного дозволу при спостереженні об'єктів у Всесвіті.

При цьому спостереження за програмою «Радіоастрон» на телескопі вели як російські, так і харківські фахівці. Так тривало до весни 2014 року, до тих пір, поки на об'єкті не з'явилися російські військові.

Незабаром у гігантського телескопа та навколишньої інфраструктури з'явилися нові господарі: об'єкти перейшли у відання Військ повітряно-космічної оборони Росії.

На півтора року астрономи втратили доступ до телескопа, і всі спроби відновити спостереження залишалися безуспішними.

За даними двох джерел, військові хочуть «кілька мільйонів рублів за користування радіотелескопом протягом півроку». Будучи українським, телескоп обходився російським астрономам майже безкоштовно.

джерело

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online