розширити санвузол

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Люди часто хочуть розширити санвузол в квартирі за рахунок сусідніх приміщень. Санвузли в сучасних квартирах - будь то хрущовка або сучасне панельне або навіть монолітний будинок - не завжди радують своїми розмірами. Адже сьогодні господарі квартир хочуть не тільки помитися у ванні, але і встановити в санвузлі пральну машину, біде. Змінився і сам розмір ванн - далеко не всіх тепер влаштовує звичайна ванна 180 на 60. З появою нової сантехніки власники квартир спрямували свої погляди в бік гідромасажних ванн, а то і повноцінних джакузі. А для всього цього потрібно місце.

Для сучасної техніки може знадобитися багато місця

Звідси випливає закономірне питання - чи можна сьогодні в Москві узгодити розширення санвузла і як це зробити?

Відповідь на питання про можливість узгодження розширення санвузла залежить від того - за рахунок чого йде розширення. Незалежно від того, чи знаходиться перепланованого квартира у вас у власності або вона муніципальна, і ви є тільки наймачем - ви можете розширити санвузол за рахунок нежитлових приміщень - коридору, комори, вбудованої шафи.

Заборона на таке розширення регулюється санітарними нормами (СанПіН 2.1.2.2645-10), Постановою Уряду РФ від 28 січня 2006 року N 47 ( "Положення про визнання приміщення житловим приміщенням .."), Постановою Уряду Москви № 508 від 25.10.2011 р У цих документах міститься заборона на розміщення санвузла над кухнями і житловими кімнатами, кухні над житловими кімнатами, а так само забороняється робити житло сусідів непридатним для проживання (яким це житло може стати після розміщення над ним вашого санвузла).

Іноді у людей виникає питання - а якщо ми назвемо житлову кімнату вітальні, то може ми зможемо розширити санвузол за рахунок вітальні? Відповідь негативна, оскільки, як ми бачимо, справа не в тому, за рахунок чого розширювати, а в тому - над чим розширювати. Розширити санвузол над житловою кімнатою сусідів не вийде в будь-якому випадку.

Не варто сподіватися на позитивне вирішення питання і в тому випадку, якщо ви впевнені, що у ваших сусідів внизу такий же розширений санвузол. Справа в тому, що тоді рівно таке ж розширення санвузла має проходити по всьому стояку аж до першого поверху, при цьому всі ці перепланування повинні бути узгоджені. Така ситуація можлива тільки чисто теоретично.

В якому ж випадку ви можете розширити санвузол на житлову площу або кухню? По-перше, як вже ясно, ви можете це зробити, якщо ваша квартира знаходиться на першому поверсі, або під вами нежитлове приміщення.

Розширити санвузол за рахунок житлової кімнати та кухні ви можете, якщо ваша квартира знаходиться на певом поверсі або під нею - нежитлове приміщення

Іноді чиновники з узгоджувальних органів починають фантазувати на тему - а що якщо в приміщенні під вашим розширеним санвузлом буде знаходитися кухня співробітників, де вони п'ють чай в периве між роботою? Такі міркування незаконні. Якщо статус приміщення під вашою квартирою визначено як офіс, магазин та інше нежитлове приміщення, то ви можете розширювати свій санвузол, незалежно від того, що знаходиться безпосередньо під розширюється зоною.

Другий випадок, коли можливе розширення санвузла за рахунок житлової кімнати або кухні, більш унікальний - якщо ваша квартира знаходиться в будинку, де по стояку розташовані квартири спочатку різного планування. Таке буває найчастіше в елітних будинках. В сучасних монолітних будинках на плані БТІ часто не вказано розташування стін, проте зони кухонь і санвузлів виділені спеціально і, як правило, однакові по стояку. Тому в таких будинках діють ті ж правила, що для звичайних типових будинків.

Навіть якщо на плані не позначені стіни кімнат, зони кухні та санвузли обов'язково виділені. В даному випадку неможливо розширити санвузли 3 і 4 ні в одну із сторін

Отже, якщо ви вирішили розшити санвузол за рахунок коридору, підсобного приміщення, комори, вбудованої шафи, які були в плані цієї квартири спочатку, при будівництві будинку, то ви можете це зробити. Така перепланування узгоджується з проекту . Це означає, що узгодження проходить в два етапи . Для отримання дозволу на перепланування ви повинні зібрати всі документи, необхідні для узгодження по проекту. Особливістю даного узгодження є те, що в ході перепланування ви повинні будете зробити гідроізоляцію підлоги суміщеного санвузла. У зв'язку з цим під час приймання вам треба буде надати акти на приховані роботи по гідроізоляції санвузла, договір з організацією на проведення цих робіт, журнал будівельних робіт.

Ми допоможемо вам зібрати всі ці документи і погодити розширення санвузла повністю під ключ. Звертайтеся!

Звертайтеся

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online