Сквер Героїв Чорнобиля

  1. Відгуки туристів
  2. Інші цікаві місця Твері

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У правобережній частині міста знаходиться сквер, деякий час не мав свого імені. Ще в 2006 році тут було встановлено меморіал в честь героїв, які брали участь в ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Тоді керівник обласної спілки чорнобильців Юрій Ковальов запропонував і сам безіменний сквер назвати на честь учасників тих подій. Близько трьох тисяч осіб з Тверської області побувало на території техногенної катастрофи і займалося усуненням наслідків.

Міська адміністрація, а також об'єднання інвалідів, учасників ліквідації аварії, в квітні 2008 року підтримала ініціативу про присвоєння скверу в Центральному районі Твері імені «Сквер Героїв Чорнобиля». Про це було оголошено на міському мітингу, що проходив 26 квітня того ж року.

У сквері, який має чисту і доглянуту територію, знаходиться невеликий фонтан, а трохи збоку ковані кручені лави і ажурна арка. І хоча розташований він в центрі міста, але тут завжди тихо і спокійно, а в жарку погоду під покровом дерев можна сховатися від сонячних променів.

Сквер Героїв Чорнобильців має зручне розташування. Поруч з ним стоять будівлі католицького костелу і соборної мечеті . Пройшовши трохи далі, можна потрапити на набережну річки Волги.

Сквер Героїв Чорнобиля: google-панорама

Відгуки туристів

Ще немає відгуків.

Інші цікаві місця Твері

У правобережній частині міста знаходиться сквер, деякий час не мав свого імені

2 турістa були тут

Колись на місці Міського саду знаходився Тверській кремль. Пожежа 1763 знищив практично весь центр міста ....

1 турист був тут

Раніше на місці Дитячого парку розташовувалася резиденція тверського архиерейства, цілий комплекс під назвою «Трехсвятское» ...

1 турист був тут

Ботанічний сад Твері знаходиться в Заволзькому районі міста, неподалік від місця, де річка Тверца впадає в Волгу. Це самий...

1 турист був тут

Бобачёвская гай - так називається санаторій, розташований в симпатичному зеленому куточку Московського району ...

1 турист був тут

Найстаріший парк Твері був створений ще в середині XVIII століття. Колись дуже популярне місце у городян сьогодні виглядає ...

Парк «Перемоги» знаходиться в Центральному районі місті, недалеко від історичного центру Твері. Він ...

Він

Парк Текстильників на сьогоднішній день втратив свою колишню популярність. Знаходиться він в Пролетарському районі ...

Знаходиться він в Пролетарському районі

У Пролетарському районі Твері недалеко від великого мікрорайону і на лівому березі річки Тьмаки розташований ...

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online