Де в Одесі жити добре? Малиновський район

  1. природа
  2. транспорт
  3. Шопінг
  4. інфраструктура
  5. Житловий фонд Малиновського району

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Малиновський район, мабуть, можна назвати самим «одеським». Це та частина міста, яка ще зберігає свій історичний колорит. Питання привабливості району для життя - дуже спірне, тому що жителі цієї частини міста стикаються з масою недоліків - відсутність виходу до моря, старий житловий фонд, невисокий рівень благоустрою. Однак, при цьому окремі частини району, зокрема Черемушки, активно заселяються молодими сім'ями. Розглянемо ситуацію докладніше.

Розглянемо ситуацію докладніше

природа

Малиновський район, крім своєї історичної важливості, як не дивно, виступає ще і промисловим центром Одеси. Тут зосереджена майже половина промислових підприємств міста. Відповідно, екологічна ситуація в порівнянні з іншими районами залишає бажати кращого. Викиди виробництв, автомобільні вихлопи на дорогах значно псують атмосферу. Рятують ситуацію зелені насадження і м'який морський клімат.

транспорт

Малиновський район - єдиний в місті, який не стосується морського узбережжя. Транспортне сполучення з центром Одеси та іншими районами налагоджено - функціонує 9 трамвайних маршрутів і 7 тролейбусних, ходять маршрутні таксі. Жителі району іноді скаржаться на те, що не завжди можна дістатися в бажану частину міста одним транспортом без пересадок. Крім того, деякі маршрутні таксі ходять з великою перервою в графіку.

Негативною рисою району виступає також поганий стан доріг і практична відсутність зливової каналізації. Під час сильних дощів дороги затоплює.

Позитивним є те, що через Малиновський район проходять основні автомагістралі, що сполучають аеропорт, залізничний і автовокзали.

Шопінг

У плані здійснення покупок Малиновський район теж не дуже привабливий. Хоча деякі житлові райони розташовані поблизу торгових центрів, що відносяться до інших територій, наприклад, Черемушки і Сіті-Центр. Є багато невеликих магазинів одягу, взуття та інших товарів. Мережі продуктових супермаркетів представлені всі. Серед гіпермаркетів можна виділити ТЦ «Метро» в районі 7 км, однак добиратися туди без авто не завжди зручно. Але в цілому, великих торгових комплексів на території Малиновського району немає. Щоб зробити покупки або провести час в якомусь розважальному центрі, доводиться їхати в інший район.

інфраструктура

Проблеми з транспортом і торговими майданчиками доповнюються нерівномірним розвитком інфраструктури. На території району мало дошкільних установ, при цьому функціонують 5 вузів і багато середніх освітніх установ. Перевагою виступає те, що в сфері охорони здоров'я на наявність лікарень в районі поскаржитися не можна. У плані культурної спадщини, особливих пам'яток немає. Зате тут, як ніде, можна відчути колорит одеських двориків і істинно одеської життя, яку поступово витісняє сучасна культура.

Житловий фонд Малиновського району

Житловий фонд Малиновського району, мабуть, є його недоліком в сучасних умовах. Жителі все більше звикають до комфорту, а споруди в районі одні з найстаріших. Частка новобудов незначна, дуже висока питома вага приватного сектора і квартирних будинків старого житлового фонду. Багато з будівель знаходяться в жалюгідному стані і потребують капітального ремонту. У планах керівництва міста знести старі будівлі і замінити їх новими, проте поки це всього лише плани. Проте, всі ці недоліки сприятливо позначаються на розмірі цін на квартири в Малиновському районі. У порівнянні з київським і приморським районами, вартість житла тут невисока.

У порівнянні з   київським   і   приморським   районами, вартість житла тут невисока

Однокімнатну квартиру в Малиновському районі Одеси можна купити рекордно дешево - за 6,5 тис. дол. «Голі стіни» без комунікацій і навіть вставлених вікон площею 21 кв.м. розташовані в триповерховому новому будинку на вул. Миколи Боровського. Додаткову роль в ціні грає перший поверх, відсутність газу (хоча при нинішніх цінах на комунальні послуги це може бути плюсом) і вільне планування.

Середня ж вартість однокімнатного житла в районі становить на сьогодні 29,6 тис. Дол. 1 кв.м. при цьому варто 848 дол. Площа об'єктів коливається від 13 до 105 кв.м. 105 «квадратів» оцінені найдорожче серед представлених на сайті об'єктів - в 70 тис. Дол.

Двокімнатні об'єкти стартують від 9,5 тис. Дол. Знову-таки, аналогічно «одинички», за такі маленькі гроші об'єкт потребує ремонту з нуля - починаючи з грунтовки стін.

нормальну ж двокімнатну квартиру в житловому стані в середньому можна придбати за 45,9 тис. дол. 1 кв.м. обходиться близько 847 дол. Діапазон площі об'єктів значний - від 27 до 110 кв.м.

Найдорожчий об'єкт оцінений в 165 тис. Дол. Причому площа його становить всього 64 кв.м. - квартира з ремонтом розташована в новобудові на вул. Шота Руставелі.

Ціни на трикімнатні квартири стартують з 25 тис. дол. За ці гроші можна купити 53 кв.м. без ремонту на першому поверсі старого двоповерхового будинку на вул. Дальницька. Середній же показник цін на «троячки» по Малиновському району набагато вище - 64,5 тис. Дол. Маючи таку суму, вже можна оселитися в квартирі з ремонтом площею 75 кв.м. в хорошому районі на вул. Ак.Филатова. 1 кв.м. 1 кв.м. в такому випадку буде коштувати близько 814 дол. (При середньому показнику в 866 дол.). Коридор цін закінчується на 180 тис. Дол. за квартиру з ремонтом і меблями площею 105 кв.м. в новобудові на хвойних провулку.

Діапазон цін на багатокімнатні квартири - від 41 до 200 тис. Дол. При цьому площа об'єктів варіюється від 60 до 155 кв.м. Ціни залежать більшою мірою від стану ремонту, а також типу споруди. Середній показник вартості житла з чотирма і п'ятьма кімнатами дорівнює на сьогодні 86,7 тис.дол. 1 кв.м. в середньому оцінюється в 885 дол.

В цілому, слід зазначити деяке падіння цін на квартири в районі в порівнянні з березнем 2016 р .

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online