Донецьк може потонути під горою пластикової тари

  1. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

29 вересня 2008, 17:09 Переглядiв: 29 вересня 2008, 17:09 Переглядiв:   Уже кілька тижнів переповнені тарою контейнери у дворах ніхто не спустошує

Уже кілька тижнів переповнені тарою контейнери у дворах ніхто не спустошує. У планах власників взагалі прибрати з міста всі свої піраміди з сітки, яких зараз в Донецьку насчітвивается близько 2,5 тисяч. Нагадаємо, що вперше контейнери для збору пластикової тари з'явилися в Донецьку восени 2006-го. Тоді влада урочисто заявили, що таким чином покладено початок широкомасштабної програми з роздільного збору та утилізації відходів. Як виявилося, простягнула він всього два роки.

Як вдалося дізнатися "Сегодня", в цей бізнес збирачі пластика встигли вкласти 1,5 млн. Гривень. Але зараз вони навіть не розраховують отримати назад хоч частину цих грошей. "Минулий рік ми закінчили зі збитком в 246 тисяч гривень. 2008-ий начебто почали із заробітків по 20 тисяч ежемясячно, як раптом в кінці серпня знову вийшли в" мінус ". Швидше за все, розпиляємо контейнери і здамо їх на металобрухт - немає сенсу возитися з ними далі ", - пояснює засновник ТОВ" ДАН "Валентина Анпілогова.

Як виявилося, затія зі збором пластика провалилася через чисто технічні проблеми. Приватна фірма використовувала цілий автопарк вітчизняних вантажівок. Але вони возили один "повітря". Вся справа в тому, що в кузов вантажівки може поміститися всього 320 кілограм пляшок. А тримати "роздутий" штат водіїв і вантажників бізнесменів більше не в змозі: співробітники просять підвищити зарплату і масово звільняються. "Тільки у вересні від нас пішли дев'ять осіб. Це в основному студенти, які після початку навчального року вирушили на заняття. А більше ніхто працювати за 1,5-2 тисячі гривень не погоджується, тому що професія збирача сміття, нехай це і пластикові пляшки , Cовсем непрестижна ", - журяться підприємці.

Анпілогова каже, що врятувати ситуацію може лише спеціальна машина, яка спресовує пляшки на ходу. Такий автомобіль в змозі самотужки обслуговувати все місто. Від колег із Черкас та Львова вона чула, що там з технікою бізнесменам допомогли місцеві влади. Адже вартість такої навіть старої машини близько 50 тисяч євро. Таких грошей у підприємців немає, і вони мріють взяти автомобіль в оренду. Звичайно, якщо мерія захоче піти їм назустріч і придбає такий автомобіль для міста.

ВЛАДІ ПРО ПРОБЛЕМУ НЕВІДОМО

Коментувати ситуацію міська влада поки не готові. З одного боку, проблему треба терміново вирішувати. Адже до Євро 2012 мер Олександр Лук'янченко обіцяв побудувати в місті завод з утилізації та переробки твердих побутових відходів. А для цього самих городян в першу чергу треба привчити до разделни утилізації сміття: пластика, скла, харчового і побутового сміття.

З іншого боку, заява ТОВ "ДАН" стало повною несподіванкою. У застосувати начальника Головного управління благоустрою та комунального обслуговування, "Сегодня" заявили, що чують про фінансові проблеми фірми вперше. Тобто коментувати, ніби як нічого. У той же час, альтернативи по утилізації пластикових відходів в Донецьку поки немає.

А ось екологи, вже говорять про можливі наслідки, адже в одному лише Донецьку за рік накопичується до 12 тисяч тонн пластикових відходів. "У грунті пляшки розкладаються близько 70 років. Без сортування місто буде змушене збільшувати площу сміттєзвалищ, і відводити під них нові ділянки землі", - упевнений глава екологічного союзу Донбасу Станіслав Топалов.

джерело: Сьогодні-Донбас

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Донецьк може потонути під горою пластикової тари". інші Новини Донбасу дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online