NEWSru.com :: Тираж книги Нємцова про Путіна знову затримали

У Мурманську затримали партію книг відомого російського політика Бориса Нємцова під назвою "Путін. Підсумки. 10 років"

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У Мурманську затримали партію книг відомого російського політика Бориса Нємцова під назвою "Путін. Підсумки. 10 років". Про це радіостанції "Ехо Москви" повідомила прес-секретар опозиційного руху "Солідарність" Ольга Шоріна.

За її словами, книги були доставлені в Мурманськ на поїзді. Але коли на місці їх перевантажили в машину, Шоріну затримали, а книги конфіскували. Приводом для конфіскації послужило те, що, на думку мурманських міліціонерів, дана книга Нємцова - це екстремістська література. Двоє людей, які перевозили тираж в Мурманськ, були доставлені в місцеве відділення внутрішніх справ, повідомляє радіостанція.

Нагадаємо, аналогічна історія з брошурою Нємцова про Путіна відбулася на початку червня в Санкт Петербурзі. Як повідомлялося, 16 червня міліція Петербурга змушена була затримати тираж книги "Путін. Підсумки. 10 років", авторами якої є співголова опозиційного руху "Солідарність" Борис Нємцов і економіст Володимир Мілов, через порушення в документах на вантаж.

Потім тираж в 100 тисяч брошур був відправлений на перевірку на предмет наявності в ній ознак екстремізму, а опозиціонери стали поширювати доповідь в режимі самвидаву .

Пізніше стало відомо, що затриманий тираж брошури повернуть опозиціонерам - ніякого екстремізму в брошурі не було знайдено. Як повідомила тоді виконавчий директор Об'єднаного громадянського фронту Ольга Курносова, з нею зв'язалися представники правоохоронних органів, повідомивши, що тираж буде повернений в повному обсязі. "У ході перевірки ніякого екстремізму не було виявлено", - сказала представник ОГФ.

Що розповіли автори книги

Презентація спільного доповіді політика Нємцова і економіста Мілова пройшла 14 червня в ЦДХ в рамках П'ятого Московського міжнародного відкритого книжкового фестивалю. Загальний тираж 48-сторінкового дослідження сягає мільйона примірників. "Це самий великомасштабний інформаційно-просвітницький проект" Солідарності "і в цілому демократичної опозиції за все десять років правління Путіна", - відзначав Нємцов у своєму блозі.

Основна мета - "розповісти правду про справжні підсумки правління Путіна і тандему". "Особливе місце в доповіді займає тема корупції, в першу чергу, в вищих ешелонах влади", - розповів опозиціонер. За його словами, в доповіді розвінчано "стійкі міфи" про досягнення Путіна в роки правління. З 14 червня доповідь почали поширювати в Москві біля станцій метро. Далі, за планами Нємцова, повинні були послідувати "Петербург і вся Росія".

Доповідь Нємцова і Мілова "Путін. Підсумки. 10 років" - це друга за останні три роки спроба опозиції оцінити роль Володимира Путіна в російській політиці, відзначала газета "Комерсант". Перший проект Нємцова і Мілова вийшов в лютому 2008 року під назвою "Путін. Підсумки". Його тираж був всього 5 тис. Примірників, а поширювався він в основному в інтернеті.

Як пояснюють в новій доповіді Нємцов і Мілов, тоді їм здавалося, що пора підбивати підсумки, так як Путін йде з поста президента: "Ми припускали, що політика його наступника хоч чимось відрізнятиметься. Життя розпорядилося інакше. Путін як і раніше грає ключову роль в російській політиці, і курс, який він проводив 8 років, практично не змінився ".

На відміну від першого доповідь "Путін. Підсумки. 10 років" розрахований на більш масового читача: він виданий накладом в 1 млн примірників і розповсюджувався не тільки в Москві та Петербурзі, а й в інших містах. Доповідь складається з дев'яти глав, в числі яких "Корупція роз'їдає Росію", "Вимираюча країна", "Сировинний придаток", "Кавказький тупик", "Ех, дороги".

У ньому наголошується, що корупція в країні досягла катастрофічних розмірів, сировинна залежність країни збільшилася, соціальне розшарування зросла на 15%, владою реалізуються "багатомільярдні афери" ( "зимова Олімпіада в субтропіках", газопроводи "Північний потік" і "Південний потік", " проведення саміту АТЕС на острові Російський ").

"Ми хочемо, щоб з ним ознайомився кожен житель країни, і, звичайно, краще б доповідь було видано накладом у 5 млн, - заявив Нємцов. - Тоді пересічні громадяни країни дізнаються, хто такий Володимир Путін, і міф про те, що у нас все добре, буде розвінчаний ".

Відзначимо також, що у вересні минулого року Борис Нємцов представив аналогічне дослідження про столичному мерові Юрія Лужкова.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online