Будинок на набережній: публікуємо ескізи двох майбутніх мікрорайонів на берегах Исети

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Мікрорайон на Готвальда, вид зверху.

Два великих ділянки набережної Исети повинні перетворитися до 2025-2026 року. На берегах річки, в Зарічному і на Уктус, хочуть побудувати два нових чималих мікрорайону. На будівельній виставці Expo Build Russia забудовник показав їх ескізні проекти.

Перший з районів - в квадраті між Готвальда, Опаліхінской, Єдиного Фронту і руслом Исети class = "_">. Це той самий пустир, життя якого повинен був дати новий Опаліхінскій міст, але контракт на будівництво розірвали через нестачу фінансування.

Забудовник, компанія "Ефес", оптимістично змалювала в інформаційних матеріалах терміни розвитку цього району: з 2016 року до 2026-го. Всього район займе 27 гектарів і включатиме 210 тисяч квадратних метрів житлової площі - тобто жити тут будуть приблизно 6-8 тисяч осіб.

На ескізах набережна Исети "одягнена" в камінь, оформлена пішохідними тротуарами і озелененням - листяними деревами. На березі плануються 26-поверхові біло-коричневі вежі, а вглиб, ближче до Готвальда - менш високі будинки. У проекті є і "свічки", і комплекси з об'єднаними секціями.

Нагадаємо, в районі запроектовані спортивний центр і гіпермаркет, 13 стоянок, одна з яких буде розташована на території запроектованого тут же апарт-готелю . Ближче до Исети, між берегом і вулицею Кондратьєва, з'явиться нова школа на 825 учнів зі спортивним стадіоном. Неподалік від неї буде дитячий садок.

Набережна мікрорайону біля Опаліхінского моста. Зліва - сам міст: у формі лані (але намальований без райдужних кілець). Набережна мікрорайону біля Опаліхінского моста Проект планування району (міст і вулиця Опаліхінская виділені помаранчевим). А ось і сам міст, грошей на який не знайшлося.

Однак без моста перспективи щодо розвитку виходять кілька туманними. Як розповідав Е1.RU в січні 2016 року начальник виробничо-технічного відділу комітету з будівництва мерії міста Михайло Ладейщіков, район обіцяє бути дуже комфортним для життя, але цей комфорт безпосередньо залежить від будівництва моста, який повинен зв'язати нову житлову територію з "великою землею" .

- Міст в першу чергу повинен створити пішохідну зв'язок. Зараз люди змушені йти або через вулицю Бебеля, що некомфортно, або через Громадянську і Макарівський міст. Сортування і Зарічний пов'язані з центром дуже погано, - відзначав експерт. - Другий момент - зв'язок автомобільна. Ми розвантажуємо Макарівський міст: всі, хто їхав по Громадянської з Зарічного, поїдуть по новому мосту. Розвантажуємо ВІЗ-бульвар і Кірова: всі, хто їхав, поїдуть по новому мосту. Розвантажуємо і Бебеля, в області перехрестя з Кірова, а це дуже напружений місце. З появою нового моста все, хто поїде і по ньому, і по Макарівському мосту, доберуться до центру швидше. Весь вузол розвантажиться. Плюс міст скидає весь автопотік на четирёхполосную вулицю Готвальда. Тобто четирёхполосний міст врізається по проекту в четирёхполосную Готвальда, а та - в шестисмугову Халтуріна. Далі чотири смуги моста перетворюються в дві з Папаніна і в дві з Юмашева - все повинно працювати.

Зовнішність другий набережній, на Уктус, показали на ескізах нового району в межах Павлодарського - річки Ісеть - майбутньої частини провулка Гончарного і Щербакова. class = "_">

Нагадаємо, на вулицю Щербакова тут "виходитимуть" чотири висотки по 26 поверхів кожна. У глибині кварталу (на самому півострові, ближче до річки) розташуються п'ять житлових комплексів змінної поверховості з секціями по 13 і 17 поверхів - і окремий будинок на 13 поверхів . Вихід житла, тут повинен скласти 133 тисячі квадратних метрів на площі в 13 гектарів. "Термін реалізації - 2017-2025 рік", вказується в інформаційних матеріалах забудовника.

Термін реалізації - 2017-2025 рік, вказується в інформаційних матеріалах забудовника

Вид на набережну нового району на Уктус.

На території півострова з'явиться досить великий дитячий сад - на 220 місць. В районі передбачені як наземні відкриті парковки, так і підземні паркінги. Крім перспективної забудови, в планувальний квартал входить вже існуючий Уральський НДІ дерматовенерології і иммунопатологии. Зараз на місці майбутніх багатоповерхівок - нечисленний приватний сектор, переважно дерев'яні будинки з присадибними ділянками.

Цікаво, що архітектура кварталу перегукується з ескізної розробкою бюро "Гордєєв-Демидов" для компанії "першобудівник", яка будуватиме на протилежному півострові - на місці заводу Каучук - район "Династія ". Правда, фасади будівель" Ефеса "в порівнянні з розробками для" першобудівник "здаються більш класичними.

Правда, фасади будівель Ефеса в порівнянні з розробками для першобудівник здаються більш класичними

Ось "Династія" - на місці заводу "Каучук" Ось Династія - на місці заводу Каучук   А ось майбутній район Ефеса, розташований навпроти, через річку А ось майбутній район "Ефеса", розташований навпроти, через річку. Одна з висоток у Щербакова. Проект планування району.

І наостанок: стало зрозуміло також, як буде виглядати район в прямокутнику вулиць Технічна - Расточная - Будівельників - Деражнянський. class = "_"> Будувати його намір теж компанія "Ефес" (назва майбутнього району - "7 Ключів"), і головне нововведення тут, як ми вже писали - зміна вулиці Технічній. Зараз на цій ділянці односторонній рух у бік центру. Надалі проїжджу частину розширять до чотирьох смуг з двостороннім рухом автомобілів і виділеною лінією для трамвая . Також по Технічної запустять автобусний маршрут. Забудовник визначив, що на ділянці в 32 га повинно з'явитися 272 тисячі квадратних метрів житла, а будівництво має завершитися до 2024 року.

Ескіз "7 Ключів".

- "Ефес" веде скупку житла на даній території. Хто ще скуповує, невідомо. Відповідно до проекту планування, хто землю скупить, той її і буде забудовувати. Терміни в кризу визначити складно. Рішення по трамвайній лінії узгоджувалося з керуванням благоустрою міста та комітетом з транспорту, - дали коментар Е1.RU в Главархитектуре.

Як має змінитися облаштування місцевих вулиць при будівництві нового району.

Текст: Олена Баталова
Фото: "Ефес".
Інфографіка: Ілля ДАВИДОВ / Е1.RU

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online