Документи для іпотеки. Повний список, необхідний позичальникові і продавцеві нерухомості.

  1. Кваліфікаційний етап - сторона позичальника
  2. Підтвердження соціального статусу
  3. Документи на нерухомість, що купується - потрібні з боку продавця
  4. Додаткові документи, які може зажадати банк для отримання іпотеки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Якщо Ви зібралися брати іпотечний позику, то в першу чергу необхідно знати які потрібні документи для іпотеки. Приблизно необхідний пакет однаковий для будь-якого банку: будь то Сбербанк, ВТБ 24 або будь-який інший. Список значний. Поїхали ...

Для оформлення іпотечної позики необхідний комплект документів від позичальника, що підтверджує його громадянство, соціальний статус і платоспроможність.

Від продавця необхідні всі документи на об'єкт нерухомості.

Кваліфікаційний етап - сторона позичальника

Говорячи простою мовою, на цьому етапі співробітники банку вивчають вашу скромну персону з ніг до голови і приймають рішення про кредитування. Для проходження цього рівня вам знадобляться наступні документи:

    1. Паспорт громадянина Російської Федерації та його копії. Наявність в паспорті відмітки про постійну реєстрацію обов'язково.
    2. Довідка, що підтверджує дохід позичальника. Це або стандартна папір з підприємства, де ви працюєте (форма2-ПДФО), або банківська форма, яку доведеться заповнити самостійно в банку.

Саме на підставі цих двох документів банк виносить попереднє рішення з питання надання вам іпотечного кредиту.

Підтвердження соціального статусу

На цьому етапі вам належить довести працівникам банку то, що ви є повноцінним і законослухняним членом суспільства, якому можна довіряти. В якості такого доказу вам доведеться надати такі папери:

    1. ІПН.
    2. Свідоцтво пенсійного страхування.
    3. Військовий квиток.
    4. Документи про вашу освіту.
    5. Характеристика з місця останньої вашої роботи.
    6. Трудова книжка.
    7. Свідоцтво про реєстрацію шлюбу.
    8. Свідоцтво про народження дітей.

Додатково можуть знадобитися довідки про наявність у позичальника цінного і особливо цінного майна, документи, що підтверджують стан здоров'я, довідки про те, що претендент на отримання іпотечної позики не перебуває на обліку в психоневрологічному або наркологічному диспансері і багато інших потрібних документів. Всі ці нюанси необхідно відразу ж уточнити в обраному вами банку.

Всі додаткові документи, що показують ваше фінансове становище, можуть стати підставою для зниження процентної ставки по іпотеці.

Документи на нерухомість, що купується - потрібні з боку продавця

    Якщо Ви зібралися брати іпотечний позику, то в першу чергу необхідно знати які потрібні документи для іпотеки Копії правовстановлюючих документів на житло, що купується, що свідчать про реєстрацію прав власності на об'єкт нерухомості і надання підстави для передачі прав власності попереднього власника.

    Банкіри повинні переконатися в тому, що об'єкт нерухомості не перебуває під заставою в будь-якої кредитної організації і ніхто, крім сторони, що продає, не претендує на цю власність.

    Копія свідоцтва про реєстрацію права власності Копія свідоцтва про реєстрацію права власності.
    Кадастровий паспорт БТІ. Цей документ характеризує всі технічні параметри нерухомості - починаючи від місця розташування даного об'єкта і закінчуючи його технічним станом.
    Копія технічного паспорта об'єкта. Отримують в ПІБі.
    Оригінал і копія виписки з ЕГРП не старші 30 днів.
    Форма 7 - характеристика житлового приміщення. У паспортному столі. Чи не старше 30 днів.
    Форма 9 - виписка з будинкової книги про осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні. Також отримують в паспортному столі. Термін дії не більше місяця.
    Довідка про відсутність заборгованості по комунальних платежах. У бухгалтерії паспортного столу.
    Копії паспортів або свідоцтв про народження (для дітей) всіх власників.

Додаткові документи, які може зажадати банк для отримання іпотеки

    - при наявності неповнолітніх власників, необхідний дозвіл органів опіки на відчуження об'єкта продажу;
    - довідка з Інспекції Федеральної Податкової Служби про відсутність заборгованості про сплату податку на майно в разі дарування або успадкування об'єкта нерухомості;
    - нотаріально завірена згода чоловіка / дружини на продаж, якщо продається об'єкт був придбаний в шлюбі.

Мабуть все. У даному переліку можуть доповнюватися або виключатися будь-які пункти в залежності від вимог банку, який Ви оберете. Разом із тим у будь-якому випадку це основні документи, які можуть знадобитися для оформлення іпотеки в Ощадбанку, ВТБ 24 і т. Д.

Успіхів!

Олексій Шлапаков

Скоринг-тест - чи дадуть Вам в борг

Розрахунок переплати - онлайн калькулятор


Якщо Вам була корисна ця стаття, поділіться посиланням на неї в улюбленої соціальної мережі
____________________________________________________________________ ___________________________________________________________________

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online