Автокредит: в автосалоні або в банку?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Для того щоб обзавестися новим автомобілем, немає необхідності як в минулі часи збирати гроші протягом декількох років. Досить відвідати будь-який автосалон і вибрати вподобану модель авто. Після того, як потенційний автовласник визначиться з маркою машини, піде логічне запитання: що буде вигідніше для покупця - оформлення автокредиту прямо в салоні або позику в одному з численних банків?

Після того, як потенційний автовласник визначиться з маркою машини, піде логічне запитання: що буде вигідніше для покупця - оформлення автокредиту прямо в салоні або позику в одному з численних банків

Які ризики виникають оформлення кредиту в автосалоні

Найголовніша перевага придбання на умовах автокредиту нового автомобіля в салоні - оперативність. Прийшов, вибрав, пройшов тест-драйв, дочекався схвалення кредиту - і через годину можна виїхати з автосалону на новенькій машині. Менеджери банків-партнерів автосалону, приймають заявку на кредит при наявності мінімуму документів (найчастіше - паспорт і водійські права) і приймають рішення про видачу кредиту протягом півгодини. Багато банків, представлені в автосалонах, не зажадають навіть підтвердження стабільного доходу позичальника - інформація про місце роботи фіксується тільки зі слів клієнта.

В очікуванні банківського рішення покупця пригостять чашкою кави, розкажуть про ексклюзивність запропонованої кредитної програми - але при цьому приємні і ввічливі представники банку замовчать про те, що переплата по автокредиту, оформленому в салоні, буде порівнянна з вартістю ще одного автомобіля. За швидкість і комфорт завжди доводиться доплачувати. Відсоток по автокредиту, оформленому в салоні, апріорі буде вище, ніж за аналогічним кредитним договором, укладеним з банком.

При оформленні кредиту в автосалоні представники банків-партнерів розраховують, перш за все, на те, що покупцеві психологічно важко відстрочити момент, коли він стане повноправним власником вподобаного автомобіля. Нетерплячий і азартний клієнт - знахідка для автосалону і кредитного менеджера. Такий покупець не буде прискіпливо вираховувати майбутню переплату за допомогою кредитних калькуляторів, і шукати найвигідніше банківське пропозицію.

Крім того, в автосалоні клієнта легко переконати в необхідності придбати додаткове обладнання або аксесуари до автомобіля. Результатом може стати подорожчання придбаної машини в два і більше разів - з урахуванням підвищених банківських відсотків, комісій та нав'язаних опцій. Підвищити кінцеву вартість автомобіля може і поліс КАСКО, оформлений у страховика, якого запропонує банк-партнер автосалону. Найчастіше такі поліси обходяться набагато дорожче, ніж самостійне оформлення страховки.

Оформлення автокредиту в банку: повільно, але вірно

Серед кредитних пропозицій банків автокредитування - досить серйозний сегмент послуг. На відміну від кредиту на покупку авто, оформленого в автосалоні, банківський кредит - захід не дуже швидке. В середньому позичальникові доведеться витратити 7-10 днів на збір необхідного пакету документів, оформлення заявки і очікування її розгляду. Після підписання договорів по кредиту і застави позичальник отримує в користування бажаний автомобіль.

При оформленні банківського автокредиту можливі схеми експрес-кредитування або надання позики за спрощеною схемою. Це вигідно тим позичальникам, хто не зможе підтвердити офіційний дохід. Однак при укладанні договору автокредитування слід, по можливості, дотримуватися головного правила отримання найбільш вигідних умов від банку: чим більша кількість документів, що підтверджують його кредитоспроможність, зможе надати потенційний позичальник і чим бездоганні його кредитна історія, тим більше шансів отримати преференції від банку. Додатковим стимулом для банку на застосування пільгових умов надання кредиту стане залучення позичальником поручителів або співпозичальників, що мають стабільний доходів і стійке фінансове становище.

Банківський автокредит надається терміном до 7 років, початковий внесок може становити від 0 до 30 відсотків. Якщо у позичальника бракує до самостійної покупки автомобіля невеликої суми, йому буде вигідніше оформити простий кредит готівкою в банку, без застави автомобіля.

Банків, що укладають договір автокредитування без внесення початкового внеску, не дуже багато. І їх пропозиції відрізняються підвищеною відсотковою ставкою в порівнянні зі стандартною схемою (початковий внесок - 10% від вартості авто) і обов'язком придбати КАСКО в обов'язковому порядку. Крім того, банки можуть зажадати обов'язкове поручительство фізичних або юридичних осіб.

Порівняно недавно головним недоліком банківських автокредитів було обов'язкове оформлення страховки КАСКО тільки в тих компаніях, які пропонував банк. Сьогодні така вимога кредитних установ визнано незаконним, і позичальник має право сам вирішувати, де і як він буде укладати страховий договір.

Перевага оформлення автокредиту в банку - в більшій свободі дій позичальника. Потенційний власник автомобіля може порівняти банківські пропозиції багатьох фінансових установ, прорахувати всі додаткові витрати і вибрати найбільш ефективний варіант. І при наявності трьох факторів: початковий внесок, стабільний офіційно підтверджений дохід і відсутність прострочень за попередніми кредитами - позичальник може розраховувати на лояльне і доброзичливе ставлення банків, яке буде підтверджено необтяжливими процентними ставками.


BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online