Автокредит: плюси і мінуси

  1. Читайте також:
  2. система автокредитів
  3. Підводні камені автокредитування

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Нинішній молоді може здатися неймовірним, але ще кілька років тому багато з деякою заздрістю дивилися на сусідів з-за кордону, які легко могли взяти будь-якої вподобаної автомобіль в кредит. Тепер, на щастя чи на жаль, даний вид продажів дійшов і до нашої країни. Нинішній молоді може здатися неймовірним, але ще кілька років тому багато з деякою заздрістю дивилися на сусідів з-за кордону, які легко могли взяти будь-якої вподобаної автомобіль в кредит

Читайте також:

Завдяки швидкому розвитку банківської системи ми на вулиці можемо побачити сотні різного виду машин від сучасних спортивних автомобілів до великих позашляховиків, які були придбані автолюбителями в кредит. Тепер практично будь-який житель нашої країни може дозволити собі мати машину завдяки автомобільного кредитування.

система автокредитів

З огляду на просто колосальну популярність даного виду кредитів у більшої частини населення, що конкурують між собою банки, намагаються запропонувати своїм клієнтам найбільш вигідні та привабливі умови кредитування. Тому в даний час кредити, що надаються на покупку автомобілів, є найдешевшими серед усіх. До того ж взяти кредит можна не тільки на новий автомобіль, але і на підтриманий.

Автомобільні кредити можуть надаватися в різних видах. Потенційному клієнту можуть запропонувати оформити експрес-кредит, класичний кредит. Останнім часом також став популярний кредит під назвою buy-back, що надає клієнтові деяку відстрочку перед початком виплат або дає йому шанс зворотного викупу.

До того ж не можна забувати про те, що деякі автосалони самі продають свої машини в розстрочку. Також сьогодні дуже популярні власні кредитні програми автовиробників: Lada Finance, Renault Finance і т.д. В основному це дуже гідні варіанти, і розгляд кредитних пропозицій краще почати саме з них!

Відсотки за кредитами, що видаються на покупку автомобіля, приносять банкам більшу частку всієї їх прибутку. Тому через сильну конкуренцію вони йдуть на деякі поступки, щоб зробити умови кредиту більш привабливими для потенційних клієнтів. Наприклад, багато банків видають кредити без застави та поручителів, роблять знижки, видають бонуси і так далі.

Щоб отримати кредит класичного виду клієнт повинен надати банку кілька основних документів: паспорт громадянина, довідку про доходи, копію трудової книжки і т.д. У кожного банку перелік необхідних документів різний. Для отримання кредиту в багатьох банках можна навіть обійтися всього двома документами - паспортом та довідкою про доходи. Але, як правило, процентна ставка при цьому буде трохи більше звичайного. Також кредити розрізняються за терміном надання. Їх можуть видавати на термін від 7 місяців до декількох років. Зазвичай це 3-5 років.

Якщо брати автокредит в рублях, то процентна ставка буде варіюватися між 15 і 20 відсотками, а якщо в іноземній валюті, то десь між 9 і 15. Процентна ставка за кредитом може змінюватися залежно наявності деяких факторів. Наприклад, на який термін береться кредит, від розміру початкового внеску, терміну експлуатації автомобіля, якщо він підтриманий і т.д. На нові машини, до речі, процентна ставка зазвичай менше.

перед купівлею автомобіля в кредит варто уважніше вивчити всі підводні камені, які частенько розкриваються тільки після укладення договору з банком. Вони, як правило, кілька збільшують загальну суму кредиту, тому потрібно бути готовим до таких моментів.

Підводні камені автокредитування

Підводні камені автокредитування

Більшість банків до пори до часу намагаються приховувати деякі нюанси наданого кредиту. Наприклад, у багатьох банках за відкриття рахунку по кредиту і його зберігання, береться деяка плата. Також більшість банків любить накладати різні штрафи на дострокове погашення кредитів, так як це сильно зменшує їх підсумкову прибуток.

Крім усього іншого, є і особливі моменти, що стосуються тільки автомобільного кредитування. Найголовнішим з них, звичайно, вважається страховий поліс КАСКО. На відміну від ОСАГО, він не обов'язковий, але для свого спокою, багато банків вимагають у позичальника відразу ж застрахувати автомобіль, що купується по КАСКО. Причому часто банки вимагають зробити це у своїх компаній партнерів. Автолюбителю такий поліс страхування обходиться зовсім недешево. У більшості випадків його вартість дорівнює близько 10% всієї вартості автомобіля, і оплачувати його до того ж потрібно раз на рік. У будь-якому випадку, навіть якщо банк не вимагає страхування автомобіля по КАСКО, такий кредит буде мати підвищену відсоткову ставку.

Також клієнт банку повинен знати, що поки по автомобілю не буде повністю виплачений кредит, продати його він не зможе. А ось купити автомобіль в кредит без наявності водійських прав в даний час простіше простого. В такому випадку необхідно просто оформити право водіння купується автомобілем на іншу людину. До того ж, відповідальності за кредитом ця людина може і не нести (тобто не бути со-позичальником).

Переваг у покупки автомобіля в кредит є і досить багато. Але як ми бачимо, є і суттєві мінуси, головним з яких є досить велика переплата за автомобіль. У загальному і цілому, взявши машину в кредит, через перерахованих вище підводних каменів і високою процентною ставкою, ви заплатите десь в півтора рази більше, ніж, якби взяли автомобіль відразу.

Тому кожен повинен вирішувати сам, чи варто брати автомобіль в кредит чи ні. У будь-якому випадку, автомобільне кредитування допомагає людям отримати те, що вони хотіли, набагато швидше, але, звичайно, з переплатою в результаті.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online