Автокредит для пенсіонерів до 75 років

  1. Особливості
  2. Головні застереження
  3. Вимоги до позичальника
  4. оформлення
  5. Можливості для пенсіонерів до 75 років по автокредиту
  6. Важливі деталі послуги через вік
  7. Список автосалонів з аналогічним обслуговуванням
  8. Погашення боргу
  9. держпідтримка

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Отримати кредитні кошти на покупку авто пенсіонерам достатньо непросто. Не всі банківські установи готові видавати позики на таку велику суму клієнтам похилого віку.

Але в деяких установах все ж існують спеціальні програми, за якими придбання авто можливо. Такі пропозиції мають свої нюанси і вимоги, яким пенсіонер повинен обов'язково відповідати.

Особливості

Програма автокредитування в основному розрахована на клієнтів, які мають постійне місце роботи і стабільний заробіток. Люди, які при подачі документів в змозі підтвердити свою платоспроможність, беззастережно отримують позику на авто, відмовити в засобах їм можуть хіба що при поганою кредитною історії. Але що якщо яка звернулася за кредитом людині вже більше 60-75 років?

Ще кілька років тому отримання автокредиту клієнтам похилого віку було неможливим. Але в останні роки ситуація на кредитному ринку істотно змінилася і тепер багато банківських установ мають спеціальні програми для такого виду позики.

Автокредит для пенсіонерів до 75 років має особливі умови і більш жорсткі вимоги, що і відрізняє його від стандартних програм. Наприклад, в разі автопозиках для клієнтів похилого віку ставка за відсотком завжди встановлюється набагато більше, так як це є свого роду страховкою для самого банку. Часто річний відсоток по такому кредитуванню перевищує 30%.

Крім того, при оформленні автокредиту пенсіонеру, банки завжди вимагають заставне майно, в якості якого часто виступає куплене транспортний засіб. Такі умови з боку кредитної установи є цілком логічними, адже пенсіонери - не самі надійні клієнти.

Головні застереження

Сьогодні оформити договір на покупку авто за рахунок кредитних коштів клієнту до 75 років можливо. Однак вирушаючи в банк за позикою потрібно бути готовим до того, що установа потребуватиме великої пакет документів, а також поручительство або заставне майно.

Тому якщо ви не готові віддавати свою нерухомість в якості застави або у вас немає людини, який готовий виступити в ролі поручителя, то похід в банк слід відкласти.

Якщо для отримання автокредиту клієнту більш юного віку досить пред'явити паспорт з пропискою і довідку про доходи, то для пенсіонерів перелік документів набагато більше. До того ж і самі вимоги до такого клієнта значно жорсткіше.

Вимоги до позичальника

Автокредит для пенсіонерів до 75 років оформляється строго при наявності поручителя або заставного майна, в іншому випадку клієнтові відразу відмовляють.

Крім того, банки, що пропонують програми для покупки авто пенсіонерам, пред'являють до клієнтів наступні вимоги:

  • задовільний стан здоров'я;
  • російське громадянство;
  • вiк не більше 75 років;
  • постійне місце реєстрації;
  • наявність особистого майна;
  • повний перелік особистих даних (адреса фактичного проживання, домашній телефон, сімейний стан тощо.).

Стан здоров'я підтверджується відповідними довідками. Якщо у клієнта є важкі захворювання або перенесений інсульт / інфаркт, то в засобах йому відмовлять.

Що відносно громадянства, то воно обов'язково повинно бути російським. Лише одиниці банківських організацій в РФ готові видавати автопозики іноземним пенсіонерам, але тільки при наявності у них на території країни особистого нерухомого майна. Крім того, такі потенційні клієнт повинні бути податковими резидентами.

Постійне місце реєстрації в регіоні, де розташоване найближче відділення банку є важливим в разі неповернення заборгованості. Всі судові розгляди щодо стягнення кредитних коштів проводяться виключно за місцем постійного проживання клієнта.

Банки, що пропонують автокредитування, часто прописують в умовах вікові рамки кредиторів - від 21 до 75 років. Якщо потенційний клієнт не відповідає даному віку (в будь-яку сторону), то в кредиті йому відмовляють.

Винятком можуть бути тільки постійні клієнти, давно зарекомендували себе, як позитивні або мають у вибраному банку депозитний рахунок на досить велику суму.

оформлення

Для отримання автокредиту потенційному позичальникові необхідно відвідати найближчий офіс банку для заповнення анкети-заяви і пред'явити організації повний пакет документів.

У стандартний перелік входить:

  • паспорт РФ з відміткою про постійне місце реєстрації;
  • пенсійне посвідчення;
  • водійські права;
  • довідку про доходи або роздруківку з пенсійного розрахунковому рахунку;
  • відомості про наявність власного майна (рухомого або нерухомого).

При наявності забезпечення аналогічний пакет документів потрібно з поручителя, тільки замість пенсійного посвідчення надається будь-який інший документ, що підтверджує особу. Поручителями не можуть виступати люди пенсійного віку.

При необхідності банківську установу може зажадати додаткові довідки і документи, список яких видасть відразу на місці.

Отримати кредитні кошти на покупку авто пенсіонерам достатньо непросто

Для розгляду заяви кредитним організаціям часто достатнього однієї години, але іноді часу може знадобитися більше, тому чекати результатів слід протягом трьох робочих днів

Після отримання позитивного результату, клієнту необхідно знову відвідати відділення банку, принісши з собою повний пакет документів. Далі слід перевірка наданих відомостей, підписання договору та внесення початкового внеску. З цього моменту, позичальник може направлятися в автосалон за купленим транспортним засобом.

При оформленні кредиту на авто безпосередньо в автосалоні, угода відбувається набагато швидше. Заявка в цьому випадку розглядається протягом 15-20 хвилин, а пакет документів значно скорочується.

При оформленні позики на авто, салон не вимагає поруки, а в якості застави надається куплене транспортний засіб. Однак такого роду позика відрізняється високою процентною ставкою і більшою сумою початкового внеску.

Можливості для пенсіонерів до 75 років по автокредиту

Не всі банківські організації надають послуги з автокредитування пенсіонерів до 75 років. Найчастіше максимальний вік потенційного позичальника не повинен перевищувати 60 років на момент внесення останнього платежу по кредиту.

Так які установи надають можливість кредитування клієнтів похилого віку? Що можна очікувати від такої співпраці? І, які важливі деталі при оформленні позики на авто не можна упускати?

Серед наявних кредитних організацій, що надають позику на авто пенсіонерам, лідируючими вважаються банки, що мають ліцензію ЦБ, відмінну ліквідність і достатню фінансову стійкість.

Тільки при наявності великого фінансового резерву банки можуть видавати настільки ризиковані позики, не боячись в разі неповернення коштів понести збитки.

Більшість банків не мають спеціальних програм з автокредитування для пенсіонерів, так як даний продукт є не особливо затребуваним. Для отримання коштів на покупку транспортного засобу, клієнта до 75 років можна оформити звичайний споживчий кредит на особисті потреби, вказавши в графі мети позики - придбання автомобіля.

Лідируючим банком з видачі таких позик є Ощадбанк. Також без проблем пенсіонерів кредитують в Совкомбанк і Реннессансбанке тощо. При оформленні споживчого позики на авто клієнтам в похилому віці, установи пропонують особливі умови і більш лояльну процентну ставку.

Також в кожному банку індивідуально підбираються терміни повернення коштів і встановлюється максимальна сума позики (приклад в таблиці нижче):

Кредитна організаціяМаксимальна сума позикиПеріод кредитуванняВідсоткова ставкаСовкомбанк

До 100 тис. Рублів До півроку До 15% річних Россельхозбанк До 500 тис. Руб. Від місяця до 7 років від 18,5 до 20% (залежить від терміну) Ренесанс кредит До 150 000 руб. До 5 років До 35% Московський Кредитний Банк До 1,5 млн. Руб. До 15 років Від 19 до 41% (залежить від терміну) ВТБ 24 До 5 млн. Рублів до 7 років Близько 20% Альфа Банк 4 млн. Руб. До 60 міс. До 26% Уралсіббанк 1,5 млн. 60 міс. До 21,5%

Незважаючи на відмінності в умовах, все банки мають одна обов'язкова вимога - придбання страхового поліса КАСКО.

Часто покупка страховки збільшує процентну ставку до 2-3% за основним займу, але при відмові від поліса, сума по кредиту може зрости до 5%. Крім того, практично всі установи відмовляються кредитувати пенсіонерів до 75 років без надання КАСКО.

Крім страхування транспортного засобу, деякі банки можуть зажадати у осіб старше 60 років оформити поліс на власне здоров'я і життя. Особливо якщо мова йде про досить велику суму позики.

Важливі деталі послуги через вік

Більшість пенсіонерів до 75-ти років вже встигли обзавестися власністю, яка при запиті кредиту на авто може виступати в якості заставного майна. Вказавши в заяві про отримання позики факт наявності такої власності, ймовірність відмови значно знижується.

В якості такого майна може виступати:

  • квартира;
  • приватний будинок;
  • гараж;
  • ділянку землі та ін.

Також збільшити шанси на позитивну відповідь можна, якщо в графі про особистої інформації клієнта, вказати наявність дітей, що мають достаток вище середнього. Це є для банку свого роду гарантією того, що в разі чого йому буде з кого стягнути залишок боргу.

Ще одним нюансом при запиті на отримання автокредиту для пенсіонера є його стан здоров'я. Саме сумніви щодо наявних захворювань, стають частою причиною відмови в позиці таким клієнтам. Уникнути цього непорозуміння можна, надавши банку довідку про проходження медкомісії.

Якщо у вас є додатковий дохід, про нього також слід вказати в заяві, так як це буде мати вагоме значення щодо отримання позитивної відповіді. Це може бути: здача в оренду земельної ділянки або квартири, отримання грошових переказів від дітей, що живуть за кордоном та ін.

Список автосалонів з аналогічним обслуговуванням

Сьогодні більшість виробників як іноземних, так і вітчизняних автомобілів укладають угоди з кредитними установами безпосередньо. Не виключенням є і деякі великі і середні автодилери.

Зараз у багатьох автосалонах банки розміщують своїх представників, які на місці оформляють кредити на ТЗ. Це значно збільшує дохід салону, за рахунок збільшення обороту продажів, і примножує клієнтів для самого банку.

Плюсом отримання кредиту на машину безпосередньо в салоні є моментальна відповіді і швидке оформлення. Крім того, умови при оформленні позики безпосередньо з дилером трохи відрізняються від тих, які пропонує банк. Наприклад, укладаючи договір в автосалоні, значно знижується сума першого внеску, а процентна ставка встановлюється більш лояльна.

Якщо розглядати автосалони, що знаходяться на території Москви, то найбільш популярними є наступні:

АвтосалонПерший внесокМакс.сума кредитуванняВідсоткова ставкаДострокове погашенняGS-trade0%4 млн.

руб. 7% Можливо Центральний 0% 3,5 млн. 4,5% Можливо АВТОГЕРМЕС 10% від вартості авто 2,9 млн. Рублів 15% Можливо МАС Моторс 10% 5 млн. Руб. 10% Можливо

При оформленні договору на покупку автомобіля в кредит безпосередньо в автосалоні важливо звернути увагу на такі деталі в договорі:

  • наявність додаткових комісій;
  • штрафи в разі непередбачених обставин;
  • чи є санкції за дострокове погашення;
  • Умови угоди;
  • вартість страхового поліса тощо.

Найкраще вивченням договору зайнятися вдома в спокійній обстановці, для чого можна попросити його копію і відкласти підписання на кілька днів, але якщо ви не маєте досвіду в подібних справах, то прочитання договору варто довірити юристу

Погашення боргу

Вносити платежі по автокредиту за допомогою таких дій:

  • через банкомати установи, яка видала позику;
  • в відділення пошти;
  • в терміналах самообслуговування та ін.

Але погашаючи заборгованість через сторонні платіжні сервіси потрібно брати до уваги те, що за переказ коштів вони вираховують з внесеної суми комісію за обслуговування. Крім того, кошти на основний рахунок приходять не відразу, а через кілька днів.

Найбільш вигідними платіжними системами на сьогодні є:

СервісТермін переказу коштівКомісія за обслуговуванняМТС

Доба 1% від внесеної суми Елекснет Моментально 2% Білайн Доба 1%

держпідтримка

придбання авто в кредит з держпідтримкою має як свої плюси, так і мінуси. До перших належить наявність пільгових умов і мінімальний пакет документів.

Що відносно недоліків, то це:

  • покупка авто виключно певної марки;
  • придбання ТЗ, зібраного або повністю зробленого тільки на території РФ.

Кредитні кошти за держпрограмою видаються терміном до 36 місяців і на суму не більше 800 тис. Руб. При цьому 200 тисяч клієнту доведеться виплатити за рахунок власних коштів.

Автокредитування з держпідтримкою має стандартні вимоги до клієнта, а видаються кошти тільки працюючим пенсіонерам до 65 років. Позичальники віком до 75 років можуть придбати авто виключно за програмою споживчого позики.

Так які установи надають можливість кредитування клієнтів похилого віку?
Що можна очікувати від такої співпраці?
І, які важливі деталі при оформленні позики на авто не можна упускати?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online