Як відбувається стягнення заборгованості по кредитній карті?

  1. Стягнення заборгованості по кредитній карті: перші кроки
  2. Стягнення заборгованості по кредитній карті: метод загроз
  3. Стягнення заборгованості за кредиткою через суд і колекторів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Багатьом банківським клієнтам траплялося хоч раз прострочити виплати по кредиту. У подібних ситуаціях більшість сумлінних позичальників, але в силу тих чи інших обставин потрапили в боргову яму , Починає серйозно хвилювати наступне: яким чином банк буде проводити стягнення заборгованості.

Крім різних непередбачених обставин, причиною несплати боргу цілком можуть бути і забудькуватість клієнта, і елементарна фінансова неграмотність.

Серед клієнтів банку широко поширено думка, що через порівняно невеликої суми, банк не стане на термінове погашення кредиту, ні тим більше звертатися до суду. Насправді, стягнення заборгованості по кредитній карті є обов'язковою процедурою незалежно від суми кредиту. Неважливо, скільки грошових коштів ви заборгували банку - щоб уникнути можливих неприємностей, які можуть дійти до суду, стоїть не допускати прострочень взагалі.

Навіть в тому випадку, якщо на вашій картці міститься малий кредитний ліміт, не варто забувати що вона є одним з видів кредитування і результатом вашої неплатоспроможності або забудькуватості стануть активні дії представників банку, спрямовані на повернення кредитуються коштів.

Стягнення заборгованості по кредитній карті: перші кроки

Процедура стягнення заборгованості проходить наступним чином. Спочатку банк починає видзвонюють клієнту-боржнику як на стаціонарні, так і на мобільні телефони, і Процедура стягнення заборгованості проходить наступним чином нагадувати про те, що була допущена прострочення по кредиту , Яку слід в найкоротші терміни сплатити. На цьому етапі банк намагається мирно врегулювати можливий конфлікт, і дуже доброзичливо спілкуються з клієнтом з приводу останнього терміну виплат. Подібні дзвінки не носять характер вимог, а мають суто інформативний статус (на випадок якщо клієнт просто забув про те, що підійшов термін погашення кредиту). Для більшості клієнтів дзвінка з банку цілком достатньо для того, щоб поспішити внести необхідну оплату.

Наступний етап - масована атака всіх можливих телефонів клієнта, співробітниками банку з наполегливою вимогою негайного погашення кредиту . На даному етапі банк, швидше за все, буде загрожувати недбайливому клієнту різними штрафами та іншими санкціями (пеня, подвоєна ставка та інше). З огляду на все штрафи, сума вашої заборгованості з невинних 200-300 рублів може зрости в рази.

Стягнення заборгованості по кредитній карті: метод загроз

У разі якщо телефонні дзвінки не справили належного ефекту і кредит залишився непогашеним, банк висилає позичальникові попереджувальний лист, в якому докладно викладено, що саме вам загрожує, якщо ви в призначений термін не оплатите належну суму.

Подібна розсилка, розрахована на досягнення відразу двох цілей. По-перше, лист, запечатаний в солідний конверт з масою печаток, надає потужний вплив на недбайливих клієнтів, і більшість з них все ж оплачують необхідну суму. Якщо ж боржник і після цього не сплачує борг, банк може використовувати факт листи при зверненні до суду. Саме воно буде служити доказом, того, що клієнт був сповіщений про прострочення кредиту і зобов'язання по його виплаті.

Деякі банки, починають телефонувати за місцем роботу неплатника з проханням вплинути на неблагонадійного співробітника. Цілком ймовірно, що саме начальство зможе вплинути на свого співробітника, і вони все-таки внесе необхідну суму.

Стягнення заборгованості за кредиткою через суд і колекторів

Якщо після всіх вищевказаних заходів борг так і не був оплачений, банк має право подати на Якщо після всіх вищевказаних заходів борг так і не був оплачений, банк має право подати на   позичальника до суду позичальника до суду. Варто зазначити, що на момент розгляду справи борг, швидше за все, досягне вкрай значних сум (як відомо, на етапи попереднього розгляду судового позову йде кілька місяців). Не забувайте - в разі якщо справа дійшла до суду, всі судові витрати оплачує боржник.

Найчастіше судова влада стає на бік позивача (банку) і зобов'язує відповідача (позичальника) виплатити борг.

Однак, згідно зі статистикою, в судові органи банки звертаються далеко не завжди. Якщо клієнт виявляється «непробивним», прострочений борг банку буває набагато вигідніше переуступити колекторському агентству .

Колектора в свою чергу, будуть «вибивати» борг усіма можливими способами.

Підводячи підсумок, відзначимо, що мета банку - повернути свої гроші і не більше того. Тому, ще раз прочитавши про те, як відбувається стягнення заборгованості по кредитній карті, просто зробіть правильні висновки.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online