Особняк Максима Геппенер в Москві визнали пам'яткою архітектури

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Поділитися в соціальних мережах: Поділитися в соціальних мережах:   Фото: портал Москва 24 / Олександр Авілов   Мосгорнаследіе внесло до реєстру об'єктів культурної спадщини садибу архітектора Максима Геппенер кінця XIX століття

Фото: портал Москва 24 / Олександр Авілов

Мосгорнаследіе внесло до реєстру об'єктів культурної спадщини садибу архітектора Максима Геппенер кінця XIX століття. Про це з посиланням на прес-службу відомства повідомляє Агентство "Москва" .

Що складається з особняка і флігеля ансамбль знаходиться за адресою: провулок Чернишевського, будинок 8, будівля 1 і 2. Будинки побудовані архітектором Максимом Геппенер в середині 1890-х років.

Двоповерховий дерев'яний особняк на кам'яному підвалі зберіг об'ємно-просторову композицію, оформлення фасадів, а також багато елементів початкової обробки кінця XIX століття, включаючи карнизи, розетки і ліпнину. Також добре зберігся кам'яний флігель. У 1970-ті роки провулок Чернишевського активно реконструювався, і ансамблю Геппенер пощастило, що він залишився цілий. Будинки врятувало те, що в них розміщувалися комунальні квартири.

Максим Карлович Геппенер народився 4 червня 1848 року. У 1890 році побудував в Сокольниках пожежну каланча (вулиця Русаковская, 26), одну з небагатьох збережених в столиці.

У 2018 році в Москві відреставрували майже 200 об'єктів культурної спадщини, а в список таких об'єктів включили 81 будівлю. Всього під державною охороною міста знаходяться 7 тисяч 734 об'єкта.

Поділитися в соціальних мережах:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online